Monday, October 1, 2012

MACAM MANA NAK BACA EMAIL..BUKA PUN TAK BOLEH

Assalamualaikum

Acik nak mintak tolong sikit..
dah 2 hari nak buka email..dia minta no.telefon dulu
dah tulis..asek la kata salah..minta verify la
tak kan acik tak tau no.telefon sendiri kan..
pepandai je dia kata salah
pening kepala acik ni
sms dah terima kata dah email kan bil unifi.
nak buka email nak print bil nak pi bayar tak boleh pulak
macam2 hal la kan..ada2 aja..sebab apa ye..
acik betul2 tak faham.
oklah baik acik buat kerja lain dulu

jumpa lagi,insyaallah
 

49 comments:

  1. Eh.. ada macam itu ye Acik. Kakak tak pernah mengalami so minta maaflah Acik. Tunggulah mungkin lepas ini ada teman yg dapat membantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzaki..naik pening acik tadi tadi tak menjadi jugak

      Delete
  2. akak guna email yahoo ke atau gmail kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. accik yahoo la yang ado masaalah ni

      Delete
    2. apo la masalah eh ni.. sabar ye kak..cuba buek report kat yahoo. Sey tk baper paham apa masalah akak ni kok cito kat siniya..ada org hack ke kak...kok dapek tlg, endak gak mencubo nasib...

      Delete
  3. assalam AE..sian AE..mama pun tak pernah alaminya..harap2 ada yg membantu AE nanti..mama ni buta IT sikit..hu2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam MA..sebab buta IT la acik jadi pening he he

      Delete
  4. emm kalau dekat boleh tlg tengokkan
    saya pun ada mslh xleh bukak fb dan emel dlm henpon.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampaila ni tak dapat bukak dik..dah macam2 cara dibuat

      Delete
  5. Email gmail ye kak Erna? Dia sebulan sekali akan automatik sign out kita, dan bila kita nak sign in, dia akan hantar code verification kat telefon kita. Yati pun dah lupa, tapi cuba kat Erna check balik kat page yang kak Erna masukkan phone number tu, mungkin sesuatu salah kat situ. Tak pun, kalau tak nak susah, kita boleh turn off 2 step verification tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yahoo yang buat hal ni yati..gmail dah pernah..akak buat lain je..

      Delete
  6. السلم عليكم ورحمة الله

    Untuk masalah Puan ini tidak dapat saya nak gambarkan masalah sebenarnya di sini cuma mungkin ada bersamaan dengan apa yang sering saya alami.

    Kebiasaannya saya tak pernah isi apa-apa pun jika berlaku sedemikian rupa. Saya cuma klik save and continue ia akan terus masuk ke dalam EMAIL kita. Nasihat saya jangan layan keadaan sedemikian. Perkara begini sering berlaku dalam GMAIL dan YAHOO, dan kadangkali ada BUTTON untuk tidak update No.Telefon kita dan bila kita KLIK di situ ia akan terus masuk dalam Email.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tuan..dah macam macam cara saya buat..masih tak boleh buka jugak

      Delete
  7. Sy tak suke mslh mcm nie. Klu kena sy, mmg stress!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fara..memang betul sampai dah petang tak selesai lagi

      Delete
  8. saya macam pernah hadapi masalah lebih kurang sama..tapi bukan dengan unifi la.. harap kak erna dapat jumpa penyelesaiannya..

    ReplyDelete
  9. x pernah jadi gitu....
    sori x dpt bantu....
    moga cepat ok......

    ReplyDelete
  10. tak penah lalui lagi..

    yg no. phone tu, kot kena letak kod malaysia +6.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujie..dah leyak..tetap tak boleh jugak

      Delete
  11. acik guna yahoo mail? atau Gmail?

    cuba check back up email acik ..
    cuba jugak letak kod +6 di depan no fon

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahoo..dah letak doc..tewtap tak mau

      Delete
  12. Replies
    1. memng pening cik gu..bar pertama kali kena ni

      Delete
  13. dah settle ke masalah email ni acik erna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakni..belum setel lagi..boring dah acik mencuba

      Delete
  14. poning ni KA pown x brp nak reti bab2 mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA..sama2 la kita poning he he..tak selesai lagi masaalah acik ni

      Delete
  15. Susah jugak kalau jadi macam tu. Saya kekadang ada gak dia suruh boh nombor tepon tapi saya tak mau, terus klik save & boleh bukak email tu. Tapi kalau tak bleh bukak, aiseh..tak tau la pulak camana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinas..tak boleh buat apa..baru acik masukkan email dan password je jadi maca tu..masukkan no telefon pun tak mau terima

      Delete
  16. maaf Acik PM tak dapek nak tolong...huhu harap nanti2 settle la masalah acik nih yer...

    ReplyDelete
  17. Sebelum ni pernah dgn gmail... Tensen berhari2. Last2 tukar account. Boleh try google cara nak settle kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu minta tolong dengan anak2 kalau ada masaalah sebab banyak yang tak berapa pandai hehehe...

      Delete
  18. harap masalah acik dah selesai, ummi pun tak reti nak tolong walaupun hati teringin nak menolong.

    ReplyDelete
  19. Awat pulak tu..M ni tak pandai nak tolong Acik..hu hu..maaf na..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum AE..

    Penning juga eik bila Ada masaalah gini.. Ermm..

    ReplyDelete
  21. harap2 settlelahh masalah acik
    ieda banyak guna email kolej aje ;)

    ReplyDelete
  22. tak pernah kena pulak.pening juga bab camni..maklum akk ni buta it juga..

    ReplyDelete
  23. Kot2 dulu acik dah pernah masukkan no h/p lain ke?

    ReplyDelete
  24. apo pulak nak no hp bagai.. email den tak ponah tanyo pun hehe

    ReplyDelete
  25. penah gak jadi mcm tu,tp bila dah bg no.hp ok lak

    ReplyDelete
  26. salam sis
    Terima kasih sudi singgh ke blog tiranaaduka..

    ReplyDelete
  27. salam acik..acik guna ymail ke gmail?sy x penah lg la jadi macam ni.setakat lupa pasword tu biasa la hehehe

    ReplyDelete
  28. Aina kalau minta verify bagai terus tutup dan buka balik. Pas tu ok je.

    ReplyDelete
  29. Biasanya saya...dia mintak no phone terus verify ok jer...mungkin salah masuk no kot.....

    ReplyDelete