Followers

Thursday, October 11, 2012

STRAWBERRY..coklat?oh tidak...gula..

Assalamualaikum
Alhamdulillah rezeki strawberry lagi
dah siap tabur gula
kemudian simpan dalam freezer
biar tahan lama sementara menunggu
hero bungsu balik rumah
dia sorang je yang minat makan strawbery.

jumpa lagi,Insyaallah

39 comments:

  1. smoothies! alaaaa...nak jugak cik...geram!!!

    ReplyDelete
  2. ooo..baru saya tau...tabur gula utk tahan lama ya..biasanya buah tu 3,4 ari dlm peti ais...dia jadi 'melecur' kan...

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak
    anak saya pula suka cicah serbuk asam boi tu :)

    ReplyDelete
  4. tu la selalu baru bape hari dah lebur buahnya....ada cara gak nak simpanpun...

    ReplyDelete
  5. oho..ni petua ya.

    saya pun tak suka mkn kecuali kalo dpt yg tak masam.

    ReplyDelete
  6. sedapnya strawberry..nak jugak..hihi..

    ReplyDelete
  7. saya memang peminat strawberry... makan cicah ngan madu sedapnyaaa

    ReplyDelete
  8. oh nak tahan lama kena buh gula ke?x tahu pun

    ReplyDelete
  9. Kak Acik, nak tanya bila dah tabur gula kan, masukkan di peti sejuk sebelah mana ye? Bahagian sejuk beku atau bahagian chiller?

    ReplyDelete
  10. nape tabur gula acik erna? nak bagi manis ke? jgn lah macam saya ni bila perap daging taruk gula byk2, lps tu org yg mkn kata, manis lah daging ni, mesti daging fresh, padahal saya letak gula... hahahah

    ReplyDelete
  11. Salam Acik Ros teringat masa-dulu-dulu kat kampung, buah tembikai pun ditabur gula.Bukan ke tembikai tu dah manis???

    ReplyDelete
  12. oh...nak tahan lama kena tabur gula eh...boleh cuba!

    ReplyDelete
  13. saya tk berapa minat jugak kecuali yg celop coklat..g cameron ke kak :)

    ReplyDelete
  14. sib baik kita tak minat stoberi..kalau tak dah serbu dah umah akak!hihi

    ReplyDelete
  15. Assalam kak, stoberi kalo sikit best la makan, apatah lagi kalo org bagi lagi sedap, hummm bestnya, sedap tu

    ReplyDelete
  16. wah...seronok la hero bongsu akak...ada buah mama dia simpan ^_^

    ReplyDelete
  17. saya tak penah try stroberi dgn gula. tapi cemana2 pon saya tau rasanya mesti sangat sedap!

    ReplyDelete
  18. Ohhh lazat tu. Tapi stroberi saya suka makan ori tak mix dengan apa pun. Acik, buah apa pun jika tambah gula dan simpan dalam fridge, kandungan gula itu mendadak tinggi. Jaga, boleh kena kencing masnis jika terlalu kerap diamalkan.

    ReplyDelete
  19. stroberi cicah gula ke kak? hehe

    ReplyDelete
  20. sangat terliurrrrr....
    pantang nampak strawberi skrgni walopun da terlebih banyak makan=)

    ReplyDelete
  21. Bila dapat stoberi saya suka cicah dengan susu pekat..satu habit yg sangat tak baik untuk kesihatan tapi tak dapat dihentikan. Sebab tu la lega cuma jumpa cik stoberi 2-3 kali saja setahun, hehee..

    ReplyDelete
  22. Sey pun tak minat stoberi ni kak.. Poie CH tak ponah boli.. Dorang yoo yg sibuk2 boli..

    ReplyDelete
  23. Stawbweri dari CH lagi? murah rezeki acik.

    ReplyDelete
  24. terus cair airliur saya.......

    naper boh gula acik? first time tengok strawbery ngan gula.........tentu sedap ek?

    ReplyDelete
  25. Nak jugak buat smoothie n kek strawberry..

    ReplyDelete
  26. Ooh begitu petuanya ye, rasanya pun tentu lebih manis dan best sebab dah serap kemanisan gula tu kan Acik Erna..

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Acik,

    EEEmmmm....meleleh dah air liur Kak Ros nih he.he...

    ReplyDelete
  28. Owwh gitu yer nak simpan lama.. bila makan sejuk2 sure lagi sedap kan..hmmm..

    ReplyDelete
  29. kaklong pun suko gak kak...
    huhuh

    ReplyDelete
  30. Naluri seorg ibu bila ada yg disukai anak kalau boleh mesti nak tunggu anak dapat menikmatinya..

    ReplyDelete
  31. Kalu tabur gula tahan lama ye acik?

    ReplyDelete
  32. byk sgt gula tu k.erna.....mestilh manis jdnya tu!

    ReplyDelete
  33. ehem kalau tabur gula blh tahan lama ek?..

    ReplyDelete
  34. Sedapnya strawberi..M pun nak tanya gak, kalau tabur gula thn lama ka?

    ReplyDelete