Thursday, October 11, 2012

STRAWBERRY..coklat?oh tidak...gula..

Assalamualaikum
Alhamdulillah rezeki strawberry lagi
dah siap tabur gula
kemudian simpan dalam freezer
biar tahan lama sementara menunggu
hero bungsu balik rumah
dia sorang je yang minat makan strawbery.

jumpa lagi,Insyaallah

39 comments:

Anisa Anuar said...

wahhhh...strawberry...yum2

cHeRyNa PiReS said...

smoothies! alaaaa...nak jugak cik...geram!!!

Kamsiah Yusoff said...

ooo..baru saya tau...tabur gula utk tahan lama ya..biasanya buah tu 3,4 ari dlm peti ais...dia jadi 'melecur' kan...

Anum said...

wah sedapnya

kasihredha said...

sedapnya kak
anak saya pula suka cicah serbuk asam boi tu :)

Aishah Jahirah said...

tu la selalu baru bape hari dah lebur buahnya....ada cara gak nak simpanpun...

Ujie said...

oho..ni petua ya.

saya pun tak suka mkn kecuali kalo dpt yg tak masam.

Kasih Salina said...

sedapnya strawberry..nak jugak..hihi..

MystoryPic said...

saya memang peminat strawberry... makan cicah ngan madu sedapnyaaa

Irfa said...

oh nak tahan lama kena buh gula ke?x tahu pun

Nur-nba said...

Kak Acik, nak tanya bila dah tabur gula kan, masukkan di peti sejuk sebelah mana ye? Bahagian sejuk beku atau bahagian chiller?

KakNi said...

nape tabur gula acik erna? nak bagi manis ke? jgn lah macam saya ni bila perap daging taruk gula byk2, lps tu org yg mkn kata, manis lah daging ni, mesti daging fresh, padahal saya letak gula... hahahah

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam Acik Ros teringat masa-dulu-dulu kat kampung, buah tembikai pun ditabur gula.Bukan ke tembikai tu dah manis???

Angah said...

oh...nak tahan lama kena tabur gula eh...boleh cuba!

Tihara said...

saya tk berapa minat jugak kecuali yg celop coklat..g cameron ke kak :)

Kak Nik Ja said...

sib baik kita tak minat stoberi..kalau tak dah serbu dah umah akak!hihi

EmbunRosaliza said...

Assalam kak, stoberi kalo sikit best la makan, apatah lagi kalo org bagi lagi sedap, hummm bestnya, sedap tu

Cikgu Ma said...

wah...seronok la hero bongsu akak...ada buah mama dia simpan ^_^

gadisBunga™ said...

saya tak penah try stroberi dgn gula. tapi cemana2 pon saya tau rasanya mesti sangat sedap!

azieazah said...

Ohhh lazat tu. Tapi stroberi saya suka makan ori tak mix dengan apa pun. Acik, buah apa pun jika tambah gula dan simpan dalam fridge, kandungan gula itu mendadak tinggi. Jaga, boleh kena kencing masnis jika terlalu kerap diamalkan.

mamawana said...

sedanyer....terlioq lah pulak

Kengkawan said...

stroberi cicah gula ke kak? hehe

Aine Ainun said...

sangat terliurrrrr....
pantang nampak strawberi skrgni walopun da terlebih banyak makan=)

Dinas Aldi said...

Bila dapat stoberi saya suka cicah dengan susu pekat..satu habit yg sangat tak baik untuk kesihatan tapi tak dapat dihentikan. Sebab tu la lega cuma jumpa cik stoberi 2-3 kali saja setahun, hehee..

~ Cik Azz ~ said...

Sey pun tak minat stoberi ni kak.. Poie CH tak ponah boli.. Dorang yoo yg sibuk2 boli..

Nieda said...

Stawbweri dari CH lagi? murah rezeki acik.

Queenie said...

terus cair airliur saya.......

naper boh gula acik? first time tengok strawbery ngan gula.........tentu sedap ek?

rahel said...

Nak jugak buat smoothie n kek strawberry..

ummiross said...

Ooh begitu petuanya ye, rasanya pun tentu lebih manis dan best sebab dah serap kemanisan gula tu kan Acik Erna..

Ros said...

Assalamualaikum Acik,

EEEmmmm....meleleh dah air liur Kak Ros nih he.he...

Rinna said...

Owwh gitu yer nak simpan lama.. bila makan sejuk2 sure lagi sedap kan..hmmm..

ieja amieja said...

peberet lisa & arina tuh..

kaklong said...

kaklong pun suko gak kak...
huhuh

Kakzakie said...

Naluri seorg ibu bila ada yg disukai anak kalau boleh mesti nak tunggu anak dapat menikmatinya..

JunAina said...

Kalu tabur gula tahan lama ye acik?

Ibuhani said...

byk sgt gula tu k.erna.....mestilh manis jdnya tu!

Rai Ourkizuna said...

first time saya tau..

mama aini said...

ehem kalau tabur gula blh tahan lama ek?..

Si Matatajam said...

Sedapnya strawberi..M pun nak tanya gak, kalau tabur gula thn lama ka?