Ohhh lazat tu. Tapi stroberi saya suka makan ori tak mix dengan apa pun. Acik, buah apa pun jika tambah gula dan simpan dalam fridge, kandungan gula itu mendadak tinggi. Jaga, boleh kena kencing masnis jika terlalu kerap diamalkan.
Bila dapat stoberi saya suka cicah dengan susu pekat..satu habit yg sangat tak baik untuk kesihatan tapi tak dapat dihentikan. Sebab tu la lega cuma jumpa cik stoberi 2-3 kali saja setahun, hehee..
wahhhh...strawberry...yum2
ReplyDeletesmoothies! alaaaa...nak jugak cik...geram!!!
ReplyDeleteooo..baru saya tau...tabur gula utk tahan lama ya..biasanya buah tu 3,4 ari dlm peti ais...dia jadi 'melecur' kan...
ReplyDeletewah sedapnya
ReplyDeletesedapnya kak
ReplyDeleteanak saya pula suka cicah serbuk asam boi tu :)
tu la selalu baru bape hari dah lebur buahnya....ada cara gak nak simpanpun...
ReplyDeleteoho..ni petua ya.
ReplyDeletesaya pun tak suka mkn kecuali kalo dpt yg tak masam.
sedapnya strawberry..nak jugak..hihi..
ReplyDeletesaya memang peminat strawberry... makan cicah ngan madu sedapnyaaa
ReplyDeleteoh nak tahan lama kena buh gula ke?x tahu pun
ReplyDeleteKak Acik, nak tanya bila dah tabur gula kan, masukkan di peti sejuk sebelah mana ye? Bahagian sejuk beku atau bahagian chiller?
ReplyDeletenape tabur gula acik erna? nak bagi manis ke? jgn lah macam saya ni bila perap daging taruk gula byk2, lps tu org yg mkn kata, manis lah daging ni, mesti daging fresh, padahal saya letak gula... hahahah
ReplyDeleteSalam Acik Ros teringat masa-dulu-dulu kat kampung, buah tembikai pun ditabur gula.Bukan ke tembikai tu dah manis???
ReplyDeleteoh...nak tahan lama kena tabur gula eh...boleh cuba!
ReplyDeletesaya tk berapa minat jugak kecuali yg celop coklat..g cameron ke kak :)
ReplyDeletesib baik kita tak minat stoberi..kalau tak dah serbu dah umah akak!hihi
ReplyDeleteAssalam kak, stoberi kalo sikit best la makan, apatah lagi kalo org bagi lagi sedap, hummm bestnya, sedap tu
ReplyDeletewah...seronok la hero bongsu akak...ada buah mama dia simpan ^_^
ReplyDeletesaya tak penah try stroberi dgn gula. tapi cemana2 pon saya tau rasanya mesti sangat sedap!
ReplyDeleteOhhh lazat tu. Tapi stroberi saya suka makan ori tak mix dengan apa pun. Acik, buah apa pun jika tambah gula dan simpan dalam fridge, kandungan gula itu mendadak tinggi. Jaga, boleh kena kencing masnis jika terlalu kerap diamalkan.
ReplyDeletesedanyer....terlioq lah pulak
ReplyDeletestroberi cicah gula ke kak? hehe
ReplyDeletesangat terliurrrrr....
ReplyDeletepantang nampak strawberi skrgni walopun da terlebih banyak makan=)
Bila dapat stoberi saya suka cicah dengan susu pekat..satu habit yg sangat tak baik untuk kesihatan tapi tak dapat dihentikan. Sebab tu la lega cuma jumpa cik stoberi 2-3 kali saja setahun, hehee..
ReplyDeleteSey pun tak minat stoberi ni kak.. Poie CH tak ponah boli.. Dorang yoo yg sibuk2 boli..
ReplyDeleteStawbweri dari CH lagi? murah rezeki acik.
ReplyDeleteterus cair airliur saya.......
ReplyDeletenaper boh gula acik? first time tengok strawbery ngan gula.........tentu sedap ek?
Nak jugak buat smoothie n kek strawberry..
ReplyDeleteOoh begitu petuanya ye, rasanya pun tentu lebih manis dan best sebab dah serap kemanisan gula tu kan Acik Erna..
ReplyDeleteAssalamualaikum Acik,
ReplyDeleteEEEmmmm....meleleh dah air liur Kak Ros nih he.he...
Owwh gitu yer nak simpan lama.. bila makan sejuk2 sure lagi sedap kan..hmmm..
ReplyDeletepeberet lisa & arina tuh..
ReplyDeletekaklong pun suko gak kak...
ReplyDeletehuhuh
Naluri seorg ibu bila ada yg disukai anak kalau boleh mesti nak tunggu anak dapat menikmatinya..
ReplyDeleteKalu tabur gula tahan lama ye acik?
ReplyDeletebyk sgt gula tu k.erna.....mestilh manis jdnya tu!
ReplyDeletefirst time saya tau..
ReplyDeleteehem kalau tabur gula blh tahan lama ek?..
ReplyDeleteSedapnya strawberi..M pun nak tanya gak, kalau tabur gula thn lama ka?
ReplyDelete