JellyPages.com

Monday, October 8, 2012

SESEKALI MENYAKAT SERONOK JUGAK..

Assalamualaikum



Pagi pagi teringat hero bungsu
semalam sempat menyakat dia
muncung he he..ish2 dah besar pun muncung
geram nya nengok 

minggu lepas acik tak hantar dia balik asrama
 suruh ayah dia je
petang semalam dia dah tuntut..
mak dah janji minggu ni antar aimi balik katanya.
acik pun kata lah..bila masa mak janji?
ayahnya pun sambung..tak yah la mak anta..senang ayah hantar naik moto je
aimi peluk la mak sekarang ni sebelum balik
mula la dia muncung dah nak menangis dah he he

masa tu acik tengah seronok la pulak tengok 
cerita lama "Naga Tasik Chini"
dah habis cerita tu acik bersiap la jugak hantar dia
lagi pun minggu ni peperiksaan akhir tahun kan..
tak mau la kacau mood dia.

ok lah jumpa lagi,Insyaallah


23 comments:

  1. Gitu ler gurau senda ibu dan anak...kdg kasar..tp penuh kasih sbnrnya:-)

    ReplyDelete
  2. kalau dia pulak yg sakat akak..rasanya lagi teruk akak melalak :)

    ReplyDelete
  3. gurau sampai sentap..hehehe..biasalah tuu

    ReplyDelete
  4. Manja adik nie...
    Acik pun satu hal nak menyakat sesaja nak tengok adik punya muncung. Tak sampai hati kan Acik kalau tak ikut sama menghantar - tak sedap hati kita.

    ReplyDelete
  5. alahai.. manja hero bongsu achik.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. ehehehe..kesian aimi..manja hero bungsu akak..

    ReplyDelete
  7. nasib baik mak pandai pujuk.......

    ReplyDelete
  8. wah2 acik, dia lak mengenekan si hero tuh... nsb boleh di pujuk, kalu tak majuk sampai muncung cam itik camne

    ReplyDelete
  9. he he kkdg KA pown suka menyakat ni

    ReplyDelete
  10. ahahaa...ada cerita abah pasal naga tasik cini tu cik...
    kata abah...dulu2 tgk wayang ada jual sengkuang dgn kicap.
    arwah atuk pergi bawak anak tgk wayang pakai smart2 nak tangkap gambar.
    tengok2 pak tam sha pergi makan kicap sebelum tgk wayang. terus arwah atok bawak diorg balik.

    kata abah, sampai sekarang...dia tak tau apa jadi naga tu.

    ada repeat kat mana cik?
    boleh sha tunjuk kat abah.
    kasi muncung dia macam hero bongsu tuh:P

    ReplyDelete
  11. Saje je yer nak nyakat anak yer Acik.. hehehe.. nak manja2 laa tuh..

    ReplyDelete
  12. manja betul dia ya.. seronok baca kisah2 dia dengan acik.. semoga dia dapat result yg cemerlang utk exam akhir tahun ni, insya-ALLAH..

    ReplyDelete
  13. ekekekek akak suke gak ngusik yee ;))

    ps : yelah akak kalau saya nie gelabah sbb siapalah yg pandai kan... tanye org bijak pandai punn hampir pitam bila mereka tanye kita balik huhuh

    ReplyDelete
  14. Hihi.. Kijam sungguh acik ni la.. Tapi usik mengusik membawa bahagia.. Moga aimi mendpt keputusan yg cemerlang.. Aminnnn..

    ReplyDelete
  15. apa2 pun emak....layan...
    Begitulah anak.berkorban selalu.seboleh2nya kita nak buat yg terbaik untuk dia...buatlah apa yg termampu..moga selalu dlm redhaNya..

    ReplyDelete
  16. best kan citer naga tasik cini tu...saya mang suka la citer ada majik2 ni...walopun kelaka je...heheh...

    Sakat ..jgn tk sakat...

    ReplyDelete
  17. Memang seronok menyakat anak mcm tu....padahal kita sendiri sebenarnya tak senang duduk kalau tak dapat hantar mereka ke asrama kan acik? Cikgu tie pun mcm tu jugak...kalau anak tanya terus cakap tak nak hantar, bila sampai waktu nak hantar...cikgu tie yang siap dulu nak ikut hantar dia.hehhehe....

    ReplyDelete
  18. ehem..AE..sedih tau mama baca entry AE ni..mama tak dpt nak menyakat ank mama lagi..hu2x..

    ReplyDelete
  19. tak pe acik erna, nyakat manja gitu, dia mestilah nak dok bawak ketiak mak dia... hahahah....

    ReplyDelete
  20. seronok bila mak ayah dan anak2 sakat menyakat, bergurau senda....merapatkan lg hubungan.

    ReplyDelete