JellyPages.com

Friday, October 19, 2012

RINDUNYA KENANGAN LALU

Assalamualaikum

Petang tadi..buka facebook..Azie ada buat contest
"persandingan unik"
acik pun teringin la nak meriahkannya
cari la gambar2 sanding 30 tahun dulu
hero bungsu ada balik.
jumpa la gambar dia ni
umur 2 tahun.
pandai dia kata..mak jangan la
malu la aimi..he he
lagi dia kata malu lagi la acik suka letak.
 Gambar bawah ni..hero kedua
bang ngah masa kecik
yang ni je yang betul2 kecik
bawah ni abang ngan bang ngah
rumah kuaters pertanian di Sungai Burung..
Tanjung Karang.
nampak tak jaring tu.
masa kecik2 dulu..abang ni suka sangat pecahkan barang
gelas kaca..pinggan..pasu..
kalau lepas minum
dia terus keluar keberanda tu
campak gelas ke cawan kebawah
bila dia nampak pecah
siap tepuk tangan bersorak
pecah..pecah..pecah..katanya sambil tepuk2 tangan tu.
ooo alahai anak omak..gitulah perangai dia kecik2.
dah besar tak de dah buat perangai
tapi jaring tu tak bukak pun.biarkan aje..

ok lah jumpa lagi,Insyaallah

19 comments:

  1. hehe...comelnya anak2..

    saya takder fb...jadi taktau ntah apa2 la projek you all.....

    ReplyDelete
  2. as salam kak,

    dulu akak keje kat mardi tg karang ke..dekat dgn kg ayah saya..seronok tingat kenangan lama kan :)

    ReplyDelete
  3. aloor sweetnyaa .
    saya seyess dah x minat nak joint mana2 segmen kak .. entah lah
    kalau ada punn paksa2 aje huhuh

    ReplyDelete
  4. teringat masa anak2 kecik2..
    banyak kenangan yang manis yee..
    cepatnya anak kita membesar..

    ReplyDelete
  5. Seronok baca pasai hero2 Acik ni.. Macam2 gelagat yea anak2 ni kan Acik..semuanya jadi kenangan indah bila depa dah besaq

    ReplyDelete
  6. gambar yg boleh membuatkan kita tersenyum sendiri...terasa betapa cepatnya anak2 membesar,kan..

    ReplyDelete
  7. hik2 jenuh mak dia beli gelas,cawan smla camtu...apapun tu la kenangankan,xdpt dibeli...:)

    ReplyDelete
  8. Kenangan anak-anak masa kecik rasa lebih seronok kan Acik - sentiasa depan mata. Tapi kakak rasa Acik mesti macam kakak juga sebab walau besar mana pun anak kita rasa macam nak tahu 100% apa dia buat kan.. rasa bimbang tetap bersarang.

    ReplyDelete
  9. assalam achik
    suker tgk gambar2 lama ni teringat kenangan dulu2 he he
    comel2 gambar budak2 masa kecik

    ReplyDelete
  10. kono cito balik perangai dio kekocik lu....
    hihihi!!

    ReplyDelete
  11. Sey kok tengok gambar dulu2 mmg sonyum sorang2 kak.. Lagi2 bilo tengok gambar anak2 buah.. Kolaka abeh.. hehe..

    ReplyDelete
  12. gambar zaman dulu ada nilai sentimental sebab semuanya di print. zaman sekarang ni dah jarang print. kalau rajin je buat photobook, tu pun tak semua gambo...

    ReplyDelete
  13. suka tengok gambar anak2 masa kecil...terasa cepat masa berlalu...

    ReplyDelete
  14. pecahkan brg?jenuhla omaknya mmbeli ye

    ReplyDelete
  15. Biasala tu kak..budak2 memang macam tu. Suka tengok gambar anak2 akak..Comel dan cute.. ;)

    ReplyDelete
  16. oh AE pernah bertugas kat selangor ke?..comilnya ank2 AE..

    ReplyDelete