Followers

Sunday, October 28, 2012

TERIMA KASIH Q.

Assalamualaikum

Hari ni cuti lagi dan masih lagi xtvt masak
dan mencuba resepi dari Q
Harap Q ada masa baca blog acik dan tengok gambar2 ni
 ayam masak beriani
tapi anak acik kata rupa macam rendang
bila dia makan..dia kata..hhmmm sedapnya mak
tak rasa rendang pun.
Alhamdulillah..terima kasih Q.
rupa tak jadi..tak pe janji rasa ada kan
 Yang ni nasi beriani cara Q juga
tapi Q..kelemahan acik kan
malas nak hias2 boh daun bagai tu
nanti nak makan susah 
nak kena ketepikan daun2 tu semua
kismis pun tak letak.masak rajin(he he puji diri pulak dah)
tapi nak menghias memang malas
tapi kata2 kawan acik dulu tak boleh pakai
kawan2 acik selalu kata.
patut tak ada bunga(anak perempuan)
malas sangat nak hias rumah dan tanam pokok bunga
tapi Q acik tengok elok je rajin menghiaskan.
Ni apa lagi..badak berendam
hero bungsu yang suka sangat makan ni

oklah jumpa lagi,Insyaallah.

37 comments:

  1. kat sini susah benar nak cari badak berendam...teringin jugak nak rasa...

    terliur kak acik tengok nasi beriyani...



    *klik HP untuk kak acik

    ReplyDelete
  2. Amboiiiii acik kemain lagi menu nya...wat terliur je..:)

    ReplyDelete
  3. ayam beriani acik tu, tgk rupa pun dah terbayang sodap eh..ekekekeke

    ReplyDelete
  4. Adoi dahku tergoda la Acik..nampak sedapnya.....

    ReplyDelete
  5. Acik, sedaaaaaaap! Tengok pun dah terasa2 di lidah ni haaa, adoyai!

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan badak berendam tu..

    ReplyDelete
  7. salam acik..

    sorry la lambat masuk sini...saya terperangkap kat hiway tadi...dari Melaka jam 6.15 ptg, sampai umah tepat jam 11 malam! kesian vontot macam nak lebam keh3

    acik, seriously frankly speaking, masakan acik semuanya superb!

    hehe acik...daun2 tu bukan utk hiasan tapi sebagai salah satu bahan penting dalam masakan tu...esp masak biryani tu...kalau saya masak lauk biryani saya akan masukkan daun pudina, daun sup&bawang, jugak bawang goreng...tapi saya tak masukkan daun ketumbar (ni bahan penting jugak) sebab saya tak suka kan bau dia tu....lagi pula ada satu imam besar (serius) pesan kalau ada anak2 tengah hafal Quran, elakkan beri makan daun ketumbar...

    syabas acik rajin mencuba, kalau selalu cuba pasti acik dapat skill tu...dan serius cakap, bila acik dah boleh agak2 sukatannya maka dah boleh la cuba amik order...mulakan ngan jamuan pejabat dulu ker...10-20 org punya makan pun takper...pastu kalau ada kawan2 nak wat open house ker...

    dengar macam klakar kan? tapi saya dulu start from zero..

    lagipun anak2 acik dah pandai makan, setidak2nya berkat air tangan emak, kan?

    badak berendam - saya punya fav!

    tenkiu for the mention and chaiyuk!

    ReplyDelete
  8. Kuih sopam tu tak boleh bla tembamnya cik! Rasa macam nak masuk dalam monitor nieh ha!!! Sha punyolah pomaleh nak buek :P

    ReplyDelete
  9. Assalam Acik,
    selamat hari raya haji..waaa sedapnya badak mandi lumpur tu...saya suka! tapi cam biasa la..makan tau, masak saya tatau uwaaaaa! Hehe..

    ReplyDelete
  10. lama tak makan badak berendam tu..sedapnya

    ReplyDelete
  11. Wah.. dah cuba nasi beriani Q... makchaq asyik dok suruh Q yang masak... nak buat sendiri macam tak konfiden w/pun resepi step by step dibagi..

    ReplyDelete
  12. Kalau ada nak perempuan suka hias-hias Acik. Kakak pun sama macam acik malas nak hias janji sedap licin juga kan..

    ReplyDelete
  13. aah kak .. x hias2 punn janji sedap .. anak2 suke tu penting , kalau ieda letak banyak2 sayur bukan boleh anak2 makan punn , balik2 kitee jugee ;)

    wahhh badak sihat niee keke ;)

    ReplyDelete
  14. feveret saya jugak tu badak berendam

    ReplyDelete
  15. Ayqam masak beriani..sedap tu...

    ReplyDelete
  16. As salam Acik,

    Ayam masak beriyani tak pernah try buat lg... teringin juga nak ubah selera :)

    Alhamdullillah, Iman dah makin ok nampaknye...harap selera makannya juga bertambah lepas ni.... terima kasih ye cik... Sedapnye badak berendam tu, nak buat malas hiks ;)

    ReplyDelete
  17. kalau anak2 puji sedap, esok2 boleh buat lagi Acik Erna....
    badak berendam tuh sedapnya....

    ReplyDelete
  18. Nak jugaklah try achik. Sey ni, balik2 ghondang yo. Asik2 anak sondighi yo kagum. Bilo laiie nak bagi oghang kampung kagum. Hehehe. Nanti sey pun nak godak2 resipi Q jugaklah.

    ReplyDelete
  19. Waa acik sedap nampak masakan ayam tu. Nasi briyani acik pun nampak cantik, nasi elok sebiji2 tak melekat, kira menjadilah tu acik.

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Acik,

    Sedapnyaaaaa.....Tak dak hiasan pun dah nampak teliur dah ni Acik he.he....

    ReplyDelete
  21. acik, tak hias pun tak apa, yang penting raso kena sodappp

    ReplyDelete
  22. rajinnye mak hero..mmg best menu tu...^^

    ReplyDelete
  23. rajin sungguh acik ni memasak...:)

    ReplyDelete
  24. Sedapnya....nasi baryani mmg fav saya.

    ReplyDelete
  25. Rupa x penting k.erna. Janji sodap!

    ReplyDelete
  26. semua ada, siap pencuci mulut lagi mak buatkan.
    nanti boleh resepi dr Q ni acik.

    ReplyDelete
  27. Saya dok selalu pi jengah Kak Q pun belum tercuba apa pun lagi. Tapi rasanya dalam masa terdekat, nak try buat Udang Goreng Bertelur tuh...

    ReplyDelete
  28. Nur tertawan dengan menu lazat yg akak kongsikan. InsyaAllah ada kelapangan harus dicuba juga. Hero bongsu akak tentu senang hati dapat makan juadah lazat air tangan ibunya. :)

    ReplyDelete
  29. Seronok AE sejak Ada buku resepi 'Q' hehe..

    Q mmg super duper power.. :)

    ReplyDelete
  30. assalam achik
    sedap rendang , hidangan utk raya kat umah mak sy rendang ayam utk cicah dgn lemang emmm memang
    menu utama

    ReplyDelete
  31. as salam


    kat tempat saya ada kak
    tapi yang kukus
    rasa dia boleh tahan
    puas hati lah beli :)

    ReplyDelete
  32. ehem..nak sikit !!.. terliur nengok pic.makanan tu..

    ReplyDelete