Tuesday, October 16, 2012

SEDAAPNYA..MEMANG TAK LEPAS PELUANG

Assalamualaikum
 Nasi.labu masak lemak putih sambal belacan
sedap ni.Alhamdulillah kenyang.
kalau masak lemak labu
acik suka campurkan dengan pucuk daun labu sekali.
di Seremban 2 ada satu kedai
yang masakan nya memang ngam ngan acik
dan masak lemak labu pun campur daun 
memang tak lepas peluang la acik
letak kuah banyak2 biar banjir.
masa nak makan tu..gaulkan semua rata2 dulu..
baru makan
mak ai..cerita makan pulak dah.
tapi betul..cuba la..sedap.
Ni..acik kongsikan dari FB kawan acik
acik suka tu sebab acik kongsikan pulak disini

ok.jumpa lagi,Insyaallah

50 comments:

Saya Disini said...

sedpnye

Deru Ombak said...

Adoila acik ni ,,,

Dan Dan den lapar.. Mmg sedap lemak labu tu msk dengan pucuk labunya. Ada org tak mkn.. Kakya semua bedal.. Haha

Anum said...

nyum2

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Erna..sedapnya gulai labu + pucuk labu,kekadang ramai yg xtau mkn pucuk labukan?

Kasih Salina said...

salam acik..betol tu, kalo sayur labu kena sayur sekali dgn pucuk labuknya..baru kena, kata org ganu baru 'macah' rasanya..hihi..

Kakzakie said...

Kalau kakak biasa masak labu campur kacang panjang acik. Memang sayur lemak labu ada sambal belacan baru kick acik:)

JunAina said...

Teringat masa kecil2 dulu pucuk labu masak lemak putih kutip2 je tepi sawah.

Cikgu Ma said...

laparnya..hari ni blum jamah nasi...

gadisBunga™ said...

saya suka labu. tapi nak masak memang saya serah kat mak je. hihihi~

Ujie said...

Lama dah tak mkn lmk labu. Kena pulak dgn sambal belacan..mmg sdp!

NM02 said...

masak lemak labu. wow!!!

ai like!!!

tapi saya tak mkn labu seketul. saya amek yg hancur kat kuah tu aje

hehehe

kakngah said...

lawan mo ikan kombong gorem. mmg kono ah!

ieda said...

sedap kak
semalam mak baru masak lemak labu nie
bertambah2 saya makan ekke ;)

EmbunRosaliza said...

Assalam kak memang sedap lemak labu campur daun2 mcm tu, terliur sudah, kalo ada ikan rebus goreng best juga tu

Aidah said...

Assalamualaikum achik. Achik sey baghu dapek komen achik pasal nak bagi no. tepon tu. Alamat e-mail achik sey tak tau lah pulak. Camno nak bagi no tepon. Kok boleh achik bagi alamat e-mail yo. Tapi timo kasih bobanyak sobab ambik boghek kisah omak. Omak dah mulo bongka. Alhamdulillah.

C'Jai said...

Acik sedaaaaaap nyeeeeee...
Suka juga kata2 tu acik....

Raudzah Zahari said...

Acik, bestnya masak lemak pucuk ubi...kalau ada siput sedut lagi meriah kan...

KhaiRin : anies said...

kruk kruk perut sy

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

nasib baik js xsuka labu takde la terliur sgt ngan lauk tu...hihi

Dinas Aldi said...

Saya tak makan labu tapi saya suka masak lemak, sodap! Geng pulak dengan sambai belacan tu, ohhhhh heavennnnn!

KakNi said...

masak labu memang sedap, manis2 lemak... hi hi hi...

Sweetie said...

Acik, masak lemak labu tu laie sodap kalau di judukan dengan sambal gesek!

mama aini said...

assalam AE..saja tayang pic.makanan, nak bikin mama lapar mlm2 ni !!..hu2x..
ehem sedap kata2 dibawah tu kan..mama pulak kan..seringkali terluka buat mama jadi lali..he2x..

Queenie said...

aduii acik, labu tu mmg my fav! tp saya tak berani nak masak campur daunnya sekali, takut mabuk, rupa2nya tak eh?

olloo..lenkali nak try la..selalunya saya masak asing2 hahaaha jakun!

norhidana said...

sedap2 dana ujung minggu aritu pun baru mkn lemak labu...

dana suke mkn pucuk labu tp tak suke nk menyiangnyer heheheh...

Rai Ourkizuna said...

Memang peberet saya ni kak.. Tambah ikan goreng.. Bestt

~ yus ~ said...

perghhh....memang boleh meleleh air liur tengok acik....best ni, lauk feveret gak ni.

Kesuma Angsana said...

cedap sungguh tu

QA's ~ mamapapa said...

samala kita acik..sukanya mkn lemak labu :)jmput follow kmbali,ye :)

Mak Wardah said...

Ni kalau jumpa memang sah boss lalu depan belakangpun akak tak kenal...

~ Cik Azz ~ said...

Suko gak tapi angin laa... huhu..

ummiross said...

Mak aii!, kecur air liur ummi ni acik, ummi pun suka masak lemak pucuk labu..

Kak Nik Ja said...

sedapnyeeer..S2 tu kat mane kak?? kita ni bab2 makan kat somban memang fel!

Nieda said...

sedap kata pujangga tu, menusuk ke kalbu

faraherda.razalan said...

Peh! Sedapnya lauk tu!

Wak Gelas™ said...

wak pun sukak lauk sedap gituu.. uuuuU

Tihara said...

waw sedap nye ada sambal lak tu, mau terangkat kerusi meja..hehe ..:)

Nur-nba said...

Sungguh indah kata2 tu.. Tq kak Acik kerana berkongsi.

Nur memang suka sayur labu masak lemak.. sedapnya... ;)

Nur-nba said...

Sungguh indah kata2 tu.. Tq kak Acik kerana berkongsi.

Nur memang suka sayur labu masak lemak.. sedapnya... ;)

kasihredha said...

Sedapnya kak
Kalau ada ikan goreng gareng atau ikan masin LG lah sedapka.

azieazah said...

Saya suka Masak Lemak Labu + Jagung (jagung manis bukan dalam tin tau). Heaven!!

Aishah Jahirah said...

selera kampung ni....sedap...ada pulak ikan kering or pekasam mmg lg best....
quote tu mmg best...kdg2 tak terjaga ati org ni...:)

Zaitun said...

Gandingan yang serasi tapi kalau ada ikan jeruk masin lagi ummmp.

[PCL] said...

Sy suka kuah banjir..lg2masak lemak sempoi.

[PCL] said...

Sy suka kuah banjir..lg2masak lemak sempoi.

❤Kamsiah❤ said...

salam
masak lemak dgn sambal belacan tu kombinasi yg superbbb..!!!!

SHAHZEE said...

acik selera kita sama la:)suka masak lemak labu n makan kuah banjir hehehe memang masyukkk

Irfa said...

dari last week nak makan pucuk labu tak jumpa.huhu

Si Matatajam said...

Bleh layan menu kampung ni mmg sodap kan Acik...

ALoNa CintamaniszLite said...

siap ada pucuk labu tu yg tak tahan sedap tu..hehe.