Tuesday, October 16, 2012

SEDAAPNYA..MEMANG TAK LEPAS PELUANG

Assalamualaikum
 Nasi.labu masak lemak putih sambal belacan
sedap ni.Alhamdulillah kenyang.
kalau masak lemak labu
acik suka campurkan dengan pucuk daun labu sekali.
di Seremban 2 ada satu kedai
yang masakan nya memang ngam ngan acik
dan masak lemak labu pun campur daun 
memang tak lepas peluang la acik
letak kuah banyak2 biar banjir.
masa nak makan tu..gaulkan semua rata2 dulu..
baru makan
mak ai..cerita makan pulak dah.
tapi betul..cuba la..sedap.
Ni..acik kongsikan dari FB kawan acik
acik suka tu sebab acik kongsikan pulak disini

ok.jumpa lagi,Insyaallah

50 comments:

  1. Adoila acik ni ,,,

    Dan Dan den lapar.. Mmg sedap lemak labu tu msk dengan pucuk labunya. Ada org tak mkn.. Kakya semua bedal.. Haha

    ReplyDelete
  2. salam K.Erna..sedapnya gulai labu + pucuk labu,kekadang ramai yg xtau mkn pucuk labukan?

    ReplyDelete
  3. salam acik..betol tu, kalo sayur labu kena sayur sekali dgn pucuk labuknya..baru kena, kata org ganu baru 'macah' rasanya..hihi..

    ReplyDelete
  4. Kalau kakak biasa masak labu campur kacang panjang acik. Memang sayur lemak labu ada sambal belacan baru kick acik:)

    ReplyDelete
  5. Teringat masa kecil2 dulu pucuk labu masak lemak putih kutip2 je tepi sawah.

    ReplyDelete
  6. laparnya..hari ni blum jamah nasi...

    ReplyDelete
  7. saya suka labu. tapi nak masak memang saya serah kat mak je. hihihi~

    ReplyDelete
  8. Lama dah tak mkn lmk labu. Kena pulak dgn sambal belacan..mmg sdp!

    ReplyDelete
  9. masak lemak labu. wow!!!

    ai like!!!

    tapi saya tak mkn labu seketul. saya amek yg hancur kat kuah tu aje

    hehehe

    ReplyDelete
  10. lawan mo ikan kombong gorem. mmg kono ah!

    ReplyDelete
  11. sedap kak
    semalam mak baru masak lemak labu nie
    bertambah2 saya makan ekke ;)

    ReplyDelete
  12. Assalam kak memang sedap lemak labu campur daun2 mcm tu, terliur sudah, kalo ada ikan rebus goreng best juga tu

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum achik. Achik sey baghu dapek komen achik pasal nak bagi no. tepon tu. Alamat e-mail achik sey tak tau lah pulak. Camno nak bagi no tepon. Kok boleh achik bagi alamat e-mail yo. Tapi timo kasih bobanyak sobab ambik boghek kisah omak. Omak dah mulo bongka. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  14. Acik sedaaaaaap nyeeeeee...
    Suka juga kata2 tu acik....

    ReplyDelete
  15. Acik, bestnya masak lemak pucuk ubi...kalau ada siput sedut lagi meriah kan...

    ReplyDelete
  16. nasib baik js xsuka labu takde la terliur sgt ngan lauk tu...hihi

    ReplyDelete
  17. Saya tak makan labu tapi saya suka masak lemak, sodap! Geng pulak dengan sambai belacan tu, ohhhhh heavennnnn!

    ReplyDelete
  18. masak labu memang sedap, manis2 lemak... hi hi hi...

    ReplyDelete
  19. Acik, masak lemak labu tu laie sodap kalau di judukan dengan sambal gesek!

    ReplyDelete
  20. assalam AE..saja tayang pic.makanan, nak bikin mama lapar mlm2 ni !!..hu2x..
    ehem sedap kata2 dibawah tu kan..mama pulak kan..seringkali terluka buat mama jadi lali..he2x..

    ReplyDelete
  21. aduii acik, labu tu mmg my fav! tp saya tak berani nak masak campur daunnya sekali, takut mabuk, rupa2nya tak eh?

    olloo..lenkali nak try la..selalunya saya masak asing2 hahaaha jakun!

    ReplyDelete
  22. sedap2 dana ujung minggu aritu pun baru mkn lemak labu...

    dana suke mkn pucuk labu tp tak suke nk menyiangnyer heheheh...

    ReplyDelete
  23. Memang peberet saya ni kak.. Tambah ikan goreng.. Bestt

    ReplyDelete
  24. perghhh....memang boleh meleleh air liur tengok acik....best ni, lauk feveret gak ni.

    ReplyDelete
  25. samala kita acik..sukanya mkn lemak labu :)jmput follow kmbali,ye :)

    ReplyDelete
  26. Ni kalau jumpa memang sah boss lalu depan belakangpun akak tak kenal...

    ReplyDelete
  27. Suko gak tapi angin laa... huhu..

    ReplyDelete
  28. Mak aii!, kecur air liur ummi ni acik, ummi pun suka masak lemak pucuk labu..

    ReplyDelete
  29. sedapnyeeer..S2 tu kat mane kak?? kita ni bab2 makan kat somban memang fel!

    ReplyDelete
  30. sedap kata pujangga tu, menusuk ke kalbu

    ReplyDelete
  31. wak pun sukak lauk sedap gituu.. uuuuU

    ReplyDelete
  32. waw sedap nye ada sambal lak tu, mau terangkat kerusi meja..hehe ..:)

    ReplyDelete
  33. Sungguh indah kata2 tu.. Tq kak Acik kerana berkongsi.

    Nur memang suka sayur labu masak lemak.. sedapnya... ;)

    ReplyDelete
  34. Sungguh indah kata2 tu.. Tq kak Acik kerana berkongsi.

    Nur memang suka sayur labu masak lemak.. sedapnya... ;)

    ReplyDelete
  35. Sedapnya kak
    Kalau ada ikan goreng gareng atau ikan masin LG lah sedapka.

    ReplyDelete
  36. Saya suka Masak Lemak Labu + Jagung (jagung manis bukan dalam tin tau). Heaven!!

    ReplyDelete
  37. selera kampung ni....sedap...ada pulak ikan kering or pekasam mmg lg best....
    quote tu mmg best...kdg2 tak terjaga ati org ni...:)

    ReplyDelete
  38. Gandingan yang serasi tapi kalau ada ikan jeruk masin lagi ummmp.

    ReplyDelete
  39. Sy suka kuah banjir..lg2masak lemak sempoi.

    ReplyDelete
  40. Sy suka kuah banjir..lg2masak lemak sempoi.

    ReplyDelete
  41. salam
    masak lemak dgn sambal belacan tu kombinasi yg superbbb..!!!!

    ReplyDelete
  42. acik selera kita sama la:)suka masak lemak labu n makan kuah banjir hehehe memang masyukkk

    ReplyDelete
  43. dari last week nak makan pucuk labu tak jumpa.huhu

    ReplyDelete
  44. Bleh layan menu kampung ni mmg sodap kan Acik...

    ReplyDelete
  45. siap ada pucuk labu tu yg tak tahan sedap tu..hehe.

    ReplyDelete