Saturday, April 14, 2012

ADA KE YANG TAK SUKA?

Assalamualaikum


Dah lama acik nak tulis ni..
tapi tak menjadi..baru hari ni memberanikan diri,
dalam kita menulis blog ni..rasanya ada tak tuan punya blog yang  tak suka kita datang meninggalkan komen
atau pun tak suka yang  bukan follower 
meninggalkan komen.
acik selalu risau tentang tu..
sebab acik ni suka membaca..bila dah baca tu..gatal je tangan nak menulis meninggalkan komen
kadang kadang..dah tulis acik padam semula..
Lagi pun  kebanyakan penulis blog sekarang ni muda2  semua..dan jauh lebih muda dari acik
walaupun muda muda tapi apa yang ditulis info2 yang menarik..tu la orang kata..kecik jangan disangka anak

tu yang bila dah baca..acik teringin nak tinggalkan jejak..tapi takut jugak..nanti kot ada yang kata..orang tua pun nak menyibuk..he he.
tapi ada jugak yang acik beranikan diri follow dan tinggalkan komen..bila dibalas komen tu..alhamdulillah
maknanya acik diterima dah anak2 tu tak kisah pun bebelan orang tua ni.

ok le sampai sini dulu ada masa kita sambung..
hari sabtu ni..tugas hakiki menunggu.
alhamdulillah.huruf 'A' acik dah pulih
hero bongsu ada dirumah dan dah selesaikan 
masaalah maknya
terima kasih dik

41 comments:

  1. Salam kak..
    Sebenarnya takde istilah x suka org tinggal komen tu kak..rasanya semua blogger suka kalau ada yg sudi tinggalkan komen sebab rasa ada juga yg baca entri dia. kalau tak,mesti dia xnak jd blogger kan..
    Pasal org muda ke tua tu x jd hal dlm blogging ni..akak x pyh la risau ek..kalo ada 'org' muda yg rasa begitu gak,nampak sgt laa belum matang tu kak..melainkan kalau komen yg menyakitkan hati tu...mmg laa kita x suka kan.. :)
    yg pasti,sy suka je bace komen2 akak walaupun kadang2 tak sempat balas...bukan xnak balas,tp masa kdg2 x menyebelahi kita..
    Sekian.

    ReplyDelete
  2. saya suka :)
    itu tanda nyer org baca ape yg kita taip sampai abis..

    ReplyDelete
  3. Jika org tinggalkan komen kt blog kita, AA sgt hargainya...walopun hanya sepatah dua kata...

    tpkan acik,
    kekadang ada yg komen utk promote somthing, rasa x best mcmtu..tetiba je terjah sbab nk suruh LIKE. Pstu hajat da dapat, kelaut...

    ReplyDelete
  4. acik,
    saya suka jer orang komen entri saya
    rasa mcm penat lelah kita mengarang cerita dihargai :)
    (ewah.. penat lelah la kunun.. hihi)

    ReplyDelete
  5. adehhh...kalau saya suka sangat orang datang ke blog, tinggal sepatah dua kata. tapi kadang2 saya pulak yang rasa bersalah kalau x dapat tinggal komen kat blog lain. kekangan masa tu memang masalah utama. selalu mana yang sempat, mana yang saya nak komen saya komen aje...

    ReplyDelete
  6. Salam Acik Erna..

    Kakya baru jek berblog, lama2 nanti macam2 la jumpa kot.
    Haha...

    Psst. Dah dpt Labu blom? Saya cari rebung segar takde pulak hari ni.. :p

    ReplyDelete
  7. izan sangat suka..bila ada org komen...tu tandanya ada tindak balas..hihi..
    dan izan suka org yg rajin komen sbb izan pun rajin nak komen entry dia..:)

    ReplyDelete
  8. saya suka sgt2 kalau ada org komen entry saya..itu tandanya ada yg sudi singgah dan baca n3 saya tu..suka jugak tinggalkan komen sepatah dua kt blog kawan2...

    ReplyDelete
  9. Assalam kak, saya teramat2 suka kalo org tingal komen kat blog saya, walaupun saya tak balas namun selalu je baca berulang2 komen2 tu. Rasanya mmg tak ada org yg tak suka bila kita tinggal komen tu kak,

    ReplyDelete
  10. eh saya suka je....hahaha mai la singgah....jgn la segan2 (^____^)

    ReplyDelete
  11. Ehh..lagi suka ada la. kat alam siber ni tak mengenal usia & jantina..sume jd kwn. tu yg menarik!

    Tak kisah walau cuma komen tanpa follow..

    ReplyDelete
  12. Pasal komen2 ni sy tak kisah sbb semuo komen sy kono approve dulu.. Mano2 komen yg dok promot barang2 dio siap dgn direct link tu mmg sy tak approve la..

    Yg ponting niat kito mengomen tu.. Kalau niat baik, mako kitopun layan dgn baik.. Itu je...

    Lagi satu, sy tak suko musuh dalam selimut masuk blog saya... Sbb apo, dio masuk blog kito pehtu dio buek cerito yg bukan2 pasal kito.. Itu yg sy marah tu...

    ReplyDelete
  13. Suka sangat kalau acik erna komen Jemari Asmara.. :D

    ReplyDelete
  14. As salam Acik,

    Selamat berhujung minggu!

    Ada ke yg tak suke dikomen? hehehee... Saya suka je, saya pun sama mcm acik gak, gatal je tgn tu nak komen entry org... heheee...

    Saya rs Acik ni muda je, suka je nak lawat sini sb warna blog kite kan same...hik2... pink mata hitamku... masing2 ade cerita yg menarikkan tu yg best bile berblogging ni, mcm2 boleh belajar :)

    Thank to Acik sb sudi jd kwn maya saya :)

    mmmuuuaaah love you!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Acik...

    Saya mmng teramat suka orng datang komen blog saya coz saya pun suka komn2 kat blog orang...mmng sesekali tmbul jugak rasa bimbng...bimbng komen kita mnyakitkan hati orang....

    Tapi setakat ni, Alhmdulillah,tak de pulak komen2 yg mnyakitkan hati diblog saya....pssstttt...saya mmng suka dan suka Acik datang komen blog saya....sayangggg Acik..!!!

    ReplyDelete
  16. ishh mana ada org tak suka akak tgal komen..lagi pulak komen akak mmg keibuan sangat..lemah lembut..kawan2 lain mesti setuju ni..tp saya nak minta maaf lah kak kalau ada komen saya ada yang bahasa dia agak pelik2 sikit..hehe :)..tapi akak ni spoting tau :)

    ReplyDelete
  17. Salam Acik Erna,

    Pertama, Alhamdulillah si 'A' dah okey.

    Kak Ani juga ada rasa macam tu bila kak ani masuk blog anak-anak terutama yang masih belajar, takut diri tak diterima.

    Selalunya kak ani akan masuk blog pada orang yang dah sudi jadi 'follower' akak.

    ReplyDelete
  18. ishh ade ke macam tuu acik ?? huhuhu bila cakap pasal tinggal jejak nie saya lak risau , aah kan achik mana tahu ada yg x suke ..

    tapi achik kalau buat entry x kasi org komen utk apa ?? huhuhu kalaupilih bulu , baik private kan aje blog tuu kann ... hurmmm

    skrg nie dah banyak blog2 remaja .. sya jarang tinggal jejak kalau blog remaja tuu banyak merapuu .. huhuh ;)

    ReplyDelete
  19. kalau nadiah, nadiah suka orang tinggalkan komen ^_^. sekurang-kurangnya tahu ada orang baca blog nadiah ;)

    ReplyDelete
  20. em, saya salu singgah2 kadang2 tak tinggal komen pun.
    hehe

    ReplyDelete
  21. acik...style saya pulak..tak 'balas' komen kat blog sendiri hehe...bkn tak menghargai tp masa membatasi..

    ReplyDelete
  22. itulah kan,maK? manusia neh mcm2. tahap pemahaman pon mcm2. tuh yg Kena hati2 kan?

    ReplyDelete
  23. Saya xde masalh cenggitu Kak, lagi suka kalau Ada org baru dtg baca n komen, sy ni ramai teman Maya dr teman fizikal... Hehehehe

    ReplyDelete
  24. kalau akak.. suka sangat2. ari2 tengok brapa follower dan brapa komen tp biasanya frust aar sbb follower x bertambah dan komen sikit jer... lpas ni sudi2 lee bw ke blog mama

    ReplyDelete
  25. bg sy.. sy suka.. ada gak yg sudi singgah di blog dan tinggalkan komen.. kalau buka blog.. opkos tgk bape follower.. hehehehe..

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Acik,
    alhamdulillah kalau orang tinggalkan komen, memang komen ni ada yang macam-macam, ada juga yang mengguris hati tapi sebagai blogger yang matang (dari segi pemikiran) sebaiknya kita balas dengan cara berhemah, he he he tapi Amie tak kisah orang nak tulis apa pun sebab itu hak dan pandangan mereka. Pendek kata inilah yang dinamakan adat berkawan & berkomunikasi dalam dunia maya... wallahuaklam.

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum kak...anie ni tak pernah tak suka orang tinggalkan komen... yang muda & tua pun takpe... kadang apa yang ditulis tu dpt kita jadikan renungan...

    ReplyDelete
  28. sy tak kisah pun..sentiasa menerima komen dgn hati terbuka...

    ReplyDelete
  29. jgn risau erna..sya suka org komen2..spt dihargai pula..ewah..
    selamat berhujung minggu esok..moga ceria2 selalu hendaknya..

    ReplyDelete
  30. raso nyer semuo blogger suko bilo entry dorang berkomen...:)

    ReplyDelete
  31. saya suka bla ada yg komen blog sya yg tak seberapa tu..kalo follower yg agak berusia tu lagi saya suka..maknanya entry tu juga mendapat perhatian mereka..

    Saya minta maaf ye kak..kadang-kadang, kalo komen dah terlalu banyak, smpai tak terbalas komen tu kt sana,tapi, saya pasti akan pergi ke blog mereka dan tinggal komen kat situ pula..

    Mungkin cara saya itu, ada yang buat mereka terasa.. sekali lagi saya minta maaf ye..

    ReplyDelete
  32. assalam acik..saya rasa suma blogger suka atau sangat suka kalau pengunjung meninggalkan komen.Saya pun kalau berkunjung ke blog kwn2, insyaAllah akan komen.Kalau xleh komen tgglkan jejak.Kalau yg tadak chatbox tuh naseb la kan hihihi.

    ReplyDelete
  33. Mamawana suka baca and suka komen... kita kan bebas bersuara tapi bukan bebas mengata....kira okey lah tuuuu

    ReplyDelete
  34. AKAKkkkkkk,
    kita suka akak dtg komen..tapi kita kan sedih tak ramai nak dtg komen hihihi kat blog kite..tapi tak kisah laa kan ramai yang dtg dari luar tu mmg nak tengok resipi kita..ada tu yang antar email kata seronok selalu kalau nak buat apa2 buka blog kita..cuma dia tak de blog...
    yang asma tulis pasal blogger tu agaknye ramai yg marah kan...tapi ikhlas tuuu

    ReplyDelete
  35. n3 n komen kak erna mokwo sgt suka..menyejukkan perut je baca...hihi! kalau ade yg tak suka, next time akak tak yah komen..tu memang yg jenis kepala batu nak buek cam no!

    ReplyDelete
  36. alah kak...setakat tinggal komen..
    apa sangatnyer nak marah kan....
    seronok ada lah....

    ReplyDelete
  37. Kadang2 Nurul pun camtu takut2 juga nak komen kat blog org,tp lepas diorg dah respon tu oklah....
    Nurul lg suka klu org komen2 kat blog Nurul.

    ReplyDelete
  38. sangat2 berterima kasih sebab acik erna sudi tinggalkan komen kat blog, maklumlah orang baru... bila ada orang lama yang sudi baca blog kita suka la sangat :)

    ReplyDelete
  39. Kak erna....saya pulak lepas baca suka komen sbb mcm bertegur sapa ngan tuan blog. Yelah dh masuk rumah org mestilah tegur tuan rumah kan. Terima kasih selalu komen blog ibuhani ye.....appreciate sgt sudi baca n komen. Dpt kwn lagi.....

    ReplyDelete
  40. salam acik..mama suka kawan2 maya komen kat entry mama spt acik !!.walaupun ada yg baca tapi tak komen.. acik & lain2 terima kasih sudi jadi kawan maya mama..sob2x..

    ReplyDelete
  41. kalau org tinggalkan komen..lynn pun serba salah sebab kadang-kadang lynn tak sempat nak reply..

    ReplyDelete