Followers

Tuesday, April 10, 2012

TAK MAU JADI TIKUS...(baiki labu)

Assalamualaikum

boleh nampak kan  gambar dibawah ni masih ada huruf 'A' tapi  dah tak berfungsi..susah sangat nak tekan
acik cuba baiki la konon....belek..belek..cuit cuit..tak mau jugak..
 akhirnya jadila macam gambar dibawah ni
terus tercabut.huruf 'A' nya nampaknya lappy ni dah hampir masuk wad lagi ni
Kalau ada tulisan acik yang ketingglan huruf 'A' atau pun masa tinggal komen diblog kawan2 pun macam tu
harap memahaminya ye..dah naik tumpul jari acik mengetuknya ni.

ok..jumpa lagi Insyaallah.

33 comments:

  1. Hihi.... Dah rongak. Nampak sangat minta tukar baru acik...

    ReplyDelete
  2. Adui dah rongak la acik..hmm...nasib bail nama LYNN takde A..hehe

    ReplyDelete
  3. alahai..mintak diganti la tu.. hehe..

    rai jadi ri la eh..hehe..

    ReplyDelete
  4. acik boleh boleh g@ntik@n A deng@n @. ngeeee~

    ReplyDelete
  5. alahai..ado satu jalan tu camno nak boto an,kaklong dah lupo lah pulak...
    huhuhu!

    ReplyDelete
  6. olo..pandainya nak mintak baru ye..

    ReplyDelete
  7. jgn dibuang ..barang antik tu acik..:)

    ReplyDelete
  8. Mcm2 la lappy kita ni.asyik nak minta duit je...

    ReplyDelete
  9. Tak aperlah Acik Erna. Nak buat macam manakan dah hayat dia tu.

    ReplyDelete
  10. Klu tekan boleh klr ke huruf A tu acik? klu boleh lg just gam je bolehkan...

    ReplyDelete
  11. assalam acik erna..
    klu x nak anto wad lagi, mana word yg ada huruf A guna singkatan je acik..janji org paham nak baca..

    ReplyDelete
  12. Salam Erna...saya pun masaalah yang sama tapi pada angka.Nak hati2 kalau gunakannya.

    ReplyDelete
  13. Assalam kak, kalo boleh guna lagi ok je kak heheh, janji tenet laju heheh, internet saya slow sangat dua tiga hari ni, menci betul

    ReplyDelete
  14. la kesiannya..dh uzur minta beli yg baru la tu...hehe

    ReplyDelete
  15. Kekeke..
    AE kan.. Ada jek nak bagi saya ketawa. Penat2 baru balik kerja.. Golek2 Dan gelak2 sambil baca n3.. Adeh! Ni sungguh2 bertukang namanya, Sampai tercabut hehe

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum kak... kalau sesuatu huruf tu tak boleh tekan...kadang ada habuk yg duduk bawah huruf tu... anie selalu tanggalkan...bersih dan pasangkan balik...

    ReplyDelete
  17. cam no leh jadi gitu acik...hehe

    ReplyDelete
  18. kite pon penah gak jadi tikus (baiki labu) suatu ketika dahulu...terus laptop pon terpadam, tak mau idup pulak...adoi! kan dah jadi masalah tu...

    ReplyDelete
  19. Sy punya laptop pnh jadi macam ni kak.. Tapi huruf M yang tertanggal.. Pueh jugak boto kan.. Dio kono ejas boto2... masukkan kek lubang kaki ehh tu.. Kok ado bunyi dotap tu, mungkin dah okay dah masuk ehh tu.. kok tak boleh jugak, mungkin kaki ehh takdo fungsi dah.. button jammed...

    ReplyDelete
  20. teringat lappy member..pun macam ni, gara2 guna vakum...hehe..

    ReplyDelete
  21. hehe..lawkala acik ni..xpe...kita msg pasni main short form je..hehe

    ReplyDelete
  22. Acik...kita sama....saya huruf 'r'...heheheh

    ReplyDelete
  23. Kena beli keyboard baru kot... :)

    ReplyDelete
  24. akak, boleh refer youtube tutorial macamana cara2 nak pasang balik key yang tertanggal. tengok ikut jenis laptop tu tp biasanya cara dia sama je, kecuali penyambung dia patah, tu tak boleh nak tulung. hehe..

    ReplyDelete
  25. hehehe, n3 ni byk je uruf A, mesti kematu jari akak dok tekan A tu yek...hehehehe

    ReplyDelete
  26. takpe acik.. saya sangat memahami.
    netbook samsung kat rumah ni, tak sampai setahun pun, dah jadi camtu gak ghopeenye.. huhu~

    ReplyDelete
  27. kenapa A selalu ada masalah lappy cik ina A pun longgar. acik beli je keyboard lain, cik ina dah tak guna keyboard lappy.

    ReplyDelete
  28. ehem slow..nanti tukar keyboard baru..he2x..

    ReplyDelete
  29. Acik pandai korek yerrr......tersombo punat A tu.... heeee

    ReplyDelete