JellyPages.com

Monday, April 30, 2012

SAJA JE BUAT RIBUT...

 
Assalamualaikum.

Hari Sabtu dan Ahad biasanya adalah hari2 yang acik ada kelapangan untuk menjelajah kesemua N3 yang ada dibloglist acik.
tapi minggu ni tak dapat acik nak buat macam tu
laptop acik masih dikedai.mesti banyak cerita2 yang menarik dari kawan2 yang takdapat acik baca.Tapi tak pe nanti acik khatamkan semuanya bila laptop acik dah baik dari sengugutnya.

Apahal pulak gambar kunci kete tu ye.
tu le dia kan
kisahnya..hari jumaat lepas
kawan opis acik melilau cari kunci kete dia..
habis suruh acik tengok dalam beg acik kot ada  termasukkan.tapi tak de jugak.
dia dah panggil kawan opis yang lelaki mintak tolong bukakan pintu dengan apa cara pun.
sekali acik cuba tanya en.suami acik.
ada nampak ke kunci kete mar.
terus dia pi ke laci yang terdapat banyak kunci2 
kenderaan jabatan.
kunci ini ke..katanya..
dia ingatkan kunci kete jabatan.
tah sapa lah yang letak merata rata..kalau hilang
 nanti kan susah..katanya.

ooo alahai..kecoh satu opis dibuatnya.

ok lah..jumpa lagi,Insyaallah

47 comments:

  1. mujur juga la ada yg perasan..hehe..kalau x naya juga nk kena buat kunci baru tu..^_^

    ReplyDelete
  2. sian kat kawan tuh!1...mesti panik habis..

    ReplyDelete
  3. hihi.. mujur ler acik tanya en.suami.. kalau tak sampai sudah ler tak jumpa kunci tu ekk.. terpaksa la guna kunci spare..

    ReplyDelete
  4. Salam K.Erna..kena jg kunci kete betul2..nk mudah masuk jer lam hangbag.Klu letak merata2..kan dah kecoh satu opis..hikhik

    ReplyDelete
  5. Tak salah en abang sebab tak mahu letak kunci merata Acik betul juga dia simpan... siapa tahu jadi ribut dek mencarinya...

    ReplyDelete
  6. lamanye laptop acik duduk kat kedai ye..

    ReplyDelete
  7. haha banyak sangat kunci tu sampai tak cam dah

    ReplyDelete
  8. Selalu tak ingat letak kinci keta. Dlm h/bag pun boleh tak jumpa.

    ReplyDelete
  9. Nasib blm kerjakan pintu keta tu ya..

    ReplyDelete
  10. sib baik jumpa..kalau tak jalan kaki la si Mar tu balik.hehe
    kim salam Mar ye

    ReplyDelete
  11. uis....mmg cuak kalau kunci kete hilang! saya dah pernah hilang kunci kete sebab tercicir dalam kedai kat nilai 3. kelam kabut cari dan pada masa yang sama suruh adik tlg jaga kereta..just in case ada org jumpa dan nak try2 bukak.

    mujurlah org kedai tu jumpa. senyap2 je semua org tlg cari sebab tak berani suruh buat announcement, takut ada org yg ambil kesempatan~

    ReplyDelete
  12. bila dah banyak sangat kunci pening juga tuh...
    lepas ni kena berhati-hati..

    ReplyDelete
  13. nasib baik jumpa kalau idak aduh mau tahap pitam jugak ni...hehe

    ReplyDelete
  14. Saya pun tak boleh baca blog kengkawan wiken lopeh. Internet tetiba ada gangguan siaran pulak. Haghi ni baghu buleh.

    ReplyDelete
  15. nasib baik jumpa kuncinya..

    kalau weekend memang saya jarang online.. blog pun biasanya tak berupdate...

    ReplyDelete
  16. sib baik ada yg tukang simpan kunci tu.....sorry minggu lepas pn x sempat baca blog k.erna....hehehe...

    ReplyDelete
  17. nasib baik jumpa...acik sabar jer laa...sampai lappy sehat okay...saya pun jenguk main mana dan jer...

    ReplyDelete
  18. acik ngan suami satu opis la ye...

    ReplyDelete
  19. Camne plk kunci keta kwn acik tu ada kat rumah acik,x fahamlah...

    ReplyDelete
  20. Nasib baik jumpa dengan orang yang jujur,kalau tidak entah ke mana dicampakkan.

    ReplyDelete
  21. aduhhh sib baikk ada org yg jujur .. yelahh kalau tidak entah apa jadi acik huhuh

    ReplyDelete
  22. kunci keto kok ilang, nanges mak..hehhe

    ReplyDelete
  23. kalau kunci rumah hilang tak lari jugak rumah tu. kalau kunci kete hilang, pandai hilang jugak kete tu..

    ReplyDelete
  24. Salam nurul buka di rumah tapi di opejabat.acik dan suami satu tempat keje.bilik pejabat je lain2

    ReplyDelete
  25. tetibe jer dia nak jenguk dlm beg acik..mujo tak hilang kan :)

    ReplyDelete
  26. Kok kunci tu mcm enpon, boleh gak dail.. Manotau dio bobunyi lak.. sonang sikit nak cari.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. alahai nasib baek jumpa ek kalau tak jenuh la nak kopek pintu keta tu ek. tp kalu sy pun mesti sy gelabah jugak kalau ilang hehee

    ReplyDelete
  28. tak suka barang bersepah..
    tu lah agaknya yang gi simpan tu..

    ReplyDelete
  29. Salam Yong,
    Laptop sakit yaaa...

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum ERNA..
    Barang kecik2 macam kunci..memang senang nak hilang..terselit mana2 tak perasaaaan..

    ReplyDelete
  31. kunci keta kalau hilang memang susah hati sgt kan...kalau ada spare key ok la.harap lappy acik cepat sihat yer:)

    ReplyDelete
  32. kakpah dulu melilau cari kunci kereta. rupanya hasben bawak pergi opis. Adei...

    ReplyDelete
  33. cite pasal orang hilang kunci ni kerap sangat kita dengarkan acik.kat tempat keja cik ina pun selalu berlaku hal yg sama . kalau jumpa balik tak pelah, kalau yang tak jumpa cam mano tak pasal-pasal kena panggil pomen : )

    ReplyDelete
  34. hehe..kesian dia..tu la, sape suruh letak kunci merata2..naya dibuatnya..hihi..

    ReplyDelete
  35. mcmna nak start keta kalo kunci tiada.

    ReplyDelete
  36. Memang ributlah acik kalau jadi cam tu.. Hehe...

    ReplyDelete
  37. Salam acik,
    Yang saya kerap jumpa kes di pejabat ialah kunci motor dok ada cantik jer kat motor, sedang tuannya dah ghaib masuk opis, petang karang bila nak balik kecoh kunci motor hilang walhal deme tu tinggal kunci kat motor...seb baik parking dalam kawasan pejabat...kalau tak bye-bye je la motor tu kan..

    ReplyDelete
  38. ehem mama pun selalu hilang barang skrg ni..mama semakin kerap lupa mama letak kat mana?..hu2x..

    ReplyDelete
  39. laaaa... kesiannya kawan Kak Acik tu...hehe

    Dulu Nida pernah kereta terlock sendiri, masa tu anak Nida ada dalam kereta, puas ketuk pintu tapi dia tak bangun.. pastu ada sorang mamat ni (rasanya macam tak betul kepalanya) ambil besi cuba kopakkan pintu kereta kami.. habis calar dan kemek pintu kereta tu.. bila Nida kata takpe, tak perlu.. dia buat jugak.. last2 dah hampir sejam lebih barulah anak Nida tu terbangun...

    ReplyDelete
  40. Ehehehe, sib baik x sempat buka "dgn apa cara sekalipon" :)

    ReplyDelete
  41. heheheheh... nsb baik dpt diselamatkan....

    ReplyDelete
  42. Salam kak Erna... anie pun selalu tersilap letak kunci... pastu bila nak keluar....bagai nak ribut mencarinya...

    ReplyDelete
  43. ekekek...ingatkan kunci keta jabatan punya ye kak....hehe...

    ReplyDelete
  44. Hi Kak Erna! Sihat ke?
    Mesti panik kawan kak Erna tu, hilang kunci kete. :)

    ReplyDelete
  45. Salamm... rinndunyer kat acik erna, wani dah selamat bersalin bby boy pd 1 april hari tu, skg wani tak aktif blog, belom ada mood lagi nak menulis... tapi aktif ber fb time pantang ni... Nanti acik add wanie ye guna email ni kat fb :- hazwani.cute@yahoo.com
    wani try search fb acik tapi tak jumpe... jumpe di fb ye...

    ReplyDelete