Wednesday, May 2, 2012

HANCUR LEBUR..TAPI TAK JADI DEBU..

Assalamualaikum..
hari khamis.acik keklinik ambik ubat,
untuk kolesterol.
dulu..klinik akan bagi untuk 3 bulan sekali..
tetapi sekarang ni  dalam tempoh 3 bulan tu
kadang kena 3 kali ulang untuk ambik ubat.
tiba tiba malam tu.en.suami  tanya
jumpa doktor lagi bila?
heran jugak acik..tiba tiba pulak tanya
kenapa? acik tanya..ni ha..surat untuk yang akan datang 
dah jadi macam ni..katanya..
ooo alahai..sabo je la.
balik dari klinik..en.suami simpan surat dalam poket,
lupa nak keluarkan..
hancur lebur la surat tu diputar dek mesin basuh.
lansung tak boleh dibaca.

tak pe lah kan..nak buat macam mana

oklah jumpa lagi,Insyaallah.

41 comments:

  1. saya selalu ada masalah lupa keluarkan kertas dari poket..hehehe..

    tinggi ke kolestrol akak..

    ReplyDelete
  2. saya pon pernah jd mcm ni..purse suami masuk lam mesin...sejak dari tu dah serik n mesti check seblom basuh kak..kihiks :)

    ReplyDelete
  3. Mujur kalau masuk duit kertas, ia tak hancur, kan?

    ReplyDelete
  4. Takpo kak.. Bilo ubek dokek nak abeh, boleh la poie klinik tu.. Jangan IC yang hancur dah laa.. hehe..

    ReplyDelete
  5. keh3...

    saya mmg warning kat anak2, jgn simpan tisu dlm poket, mau nangis saya membilas semula satu mesin basuh!

    ReplyDelete
  6. heheheh teringat lak cite dulu2 yg psl no ekor tu... dia simpan dlm poket antar ke dobi jd gini lah gayanyer heheheh

    ReplyDelete
  7. hehe...yg tensennya bila jadi mcm tu.cebisan kertas tu melekat kat pakaian lain...

    ReplyDelete
  8. alahai..hancur terus..kalau iza duit shiling selalu la jumpa dalam mesin basuh..jgn rosak mesin basuh tu dah..

    ReplyDelete
  9. hancur boncai kena basuh..ekekekke

    ReplyDelete
  10. mmg selalu jd camtu...mmg geram gak...tapi..sabar jer lahh

    ReplyDelete
  11. He..he...akak...awat jadi macam tu...sikit lagi aje nak jadi debu...:)

    Akak, untuk kurangkan kolesterol, cuba minum air Herba Life..saya dah cuba...dari 8.9 turun ke 5.0...dah normal dah...cubalah..

    ReplyDelete
  12. Kakak dok perati apalah bendalah tu acik - alkisahnya surat klinik ye... ialah dah jadi gitu tak boleh buat apa-apalah...

    ReplyDelete
  13. hehe..sian kat acik..dah tu ingat ker tarikh nak ambik ubat nanti..

    ReplyDelete
  14. Hantar je kat CSI. Hihihi. Tu canno nak buek tu?

    ReplyDelete
  15. salma K.Erna...sama la ngan atie.Selalu mc kain ngan duit lam seluar HB..sibbek la tak lebur jadi debu.hikhik

    ReplyDelete
  16. ahahahah akk
    same je ngan hubby saya
    adehhh fenin bila surat tuu penting huhuh ;)

    ReplyDelete
  17. macam lagu hetty koes endang yer kak..
    asma kalau nak basuh kena periksa dulu..kalau idak mesti jadi cam akak nie...
    tapi untung kalau periksa dulu..kot2 duit nasib baik tu kak!!!

    ReplyDelete
  18. ihiks,
    sibbaik bukan surat chentaaa ;)

    ReplyDelete
  19. papa mifz biasa jugak tertinggal tisu or kertas dalam poket seluar...lepas basuh dalam machine apa lagi berkecai kecai la tisu/kertas tuh..habis baju2 yg lain kene..apo lagi kene bebel la dgn isteri...hehe

    ReplyDelete
  20. Boleh pi check balik kat klinik kot?

    Saya selalu check dulu poket seluaq sebelum masuk dalam mesen basuh SEBAB dulu pernah jumpa REZEKI RM50. Lepas tu RAJIN SUNGGUH seluk semua poket yg ada, kahkahkah!

    ReplyDelete
  21. Salam Acik Erna,

    Kak ani pun ambik ubat untuk turunkan kolestrol tiap2 hari. Ambik 2 bulan sekali juga dari PPUM.

    ReplyDelete
  22. Assalam kak, saya selalu main masuk je kain baju tu . nnt nak sidai baru lah tekeluar duit ke kertas, kalo duit ringgit ok je lah tak hancur, kalo kertas mmg lah bulat dan jadi doh pulak heheh. Mesti hospital dah ada rekod akk tu n nama2 ubat yg kena ambil,

    ReplyDelete
  23. hihihi
    ini selalu terjadi pada saya

    ReplyDelete
  24. surat hancur takpe. jangan pulak letak duit kertas dalam poket sampai hancur.kite selalu termesin tisu. adoi..pastu jadi putih2 je lekat kat baju. tensen betol.

    ReplyDelete
  25. lahai hancur sungguh da...ehehehe=))

    sya pun penah mengalaminya acik...

    ReplyDelete
  26. Duit kertas biasanya tak hancur kalau masuk mesin basuh... tapi kalau kertas, tu biasalah. Tak apalah Acik... dah hancur nak buat macam mana.
    Ohh... Acik tinggi kolesterol ye... jaga kesihatan Acik ye.

    ReplyDelete
  27. Iskh, nanti nak kena kutip cebisan kecik2 kat baju lain! tensi!!!! =)

    ReplyDelete
  28. tulah kannn
    malang tak berbau

    tak apa acik, call jer hospital semula

    ReplyDelete
  29. Kak... kat rumah ni kalau yg jadi camtu selalunya si kecik...hehehe

    ReplyDelete
  30. trajedi yg kerap berlaku tu kak.. lumat dlm msein basuh

    kak ..saya pulak hilang kad klinik, abih camno tu kak

    ReplyDelete
  31. berketul ketul jadinya..

    apa nak kata..dah TERR..

    ReplyDelete
  32. kalu tertinggal tisu dlm poket lagi haru... melekat puteh kat semua baju dlm machine

    ReplyDelete
  33. he hee acikkk kita selalu cam tu jgk..main masuk dlm mesin jew..x nk cek2 dulu..:)

    ReplyDelete
  34. saya selalu duit masuk dalam mesin...lupa nak check seluar..main humban je dalam mesin.

    ReplyDelete
  35. dah terbasuh sekali dengan surat.. adoyai.. apa pun x boleh..

    ReplyDelete
  36. perkara macam tu pun sellau berlaku kat rumah saya.. hancur lebur tak nampak apa.. he..he.. ini kes masuk kain dalam mesin tanpa periksa kocek dululah ni..

    ReplyDelete
  37. huhu nak wat camne... dah hancur.. jadi rupa lain dah...

    saya kalo basuh baju.. mesti nak check.. kot2 de sape2 lupa nak kuarkan duit dlm poket..

    selalunya..ayah laa suka wat camtu... hehe

    ReplyDelete
  38. Selalu jugak cuci seluar suami lupa nak cek poket...

    ReplyDelete
  39. Yang paling syok..habis2 basuh..check lam poket...ada fulussss...ermm...rezki!;)

    ReplyDelete
  40. Betul2, kalau basuh kenbaju, cek2 jumpa duet, sukeee bangat, walau 50sen, hehehehe

    ReplyDelete
  41. ehem kesiannya ..mama pun kerap lupa skrg ni..selalu mesin tisu dlm poket seluar hb mama..apa lagi..semua kain baju penuh dgn abuk tisu tu..hu2x..

    ReplyDelete