Followers

Saturday, May 19, 2012

BERJAYA JUGAK AKHIRNYA

Assalamualaikum

hari ni terasa letih la pulak...
 mula mula buat kek
nak bawak pi kenduri dirumah sepupu di kota.
Dah siap 2 jenis kek,
hero kedua pulak bertanya
mak tak jadi buat tart telur ke.
oooalahai..sebut lagi..dah banyak kali dia sebut,
acik order la dengan anna qawina crust nya tu,
tapi belum sempat acik buat filllingnya
dah habis kena makan.
nasib baik la acik ada beli tepung segera khas 
untuk buat tart
gagahkan jugak la diri buat
dalam hati acik berkata ...pertama dan terakhir la acik buat sendiri ni.
penat..kena dok lama baru dapat banyak.he he..
dah tetua ni mana la larat kan.
walau macam mana pun..alhamdulillah..
anak2 suka sangat..sedap mak katanya.
 Gambar dibawah ni 2 jenis kek yang acik buat untuk dibawa ke jemputan  kenduri
memang nampak beno malas nya acik kan..
dalam satu bekas sumbat dua2 jenis kek.
tak kisah la kan..janji makan.

oklah jumpa lagi,Insyaallah

21 comments:

  1. Assalamu'alaikum Acik.

    Saya langsung tak pandai buat kek. :(

    ReplyDelete
  2. ayu nak resepi tat telur tu... Peberat ayu 14thn y lalu...

    Rajin acik.......

    ReplyDelete
  3. assalam..mama sukadtg sini tgk makanan yg AC masak..pandai AC masak..

    ReplyDelete
  4. Salam.. Wahh rajinnya kak Acik.. Nur nak sikit boleh tak?? :D

    ReplyDelete
  5. saya xde bakat buat ape2 jenis kek...sekian..

    ReplyDelete
  6. Kalau anak2 req, penat pon jalan jek, :D

    ReplyDelete
  7. acik...sedapnya tart tu...rajin betul acik buat ya...memang berbaloi2 buat kalau anak2 suka..

    ReplyDelete
  8. Assalam kak, saya ni yg buat malas nak buat tat, rasa tak larat nak buat kulit dia tu, acuanada 6 je, suka mkn, mmg rajin akk ni, siap buat kek 2 jenis lagi

    ReplyDelete
  9. dah lama xbuat kek, asyik beli jer..... hihihihi

    ReplyDelete
  10. Dalam kata malas malas tu banyak jugak akak buat....

    ReplyDelete
  11. huhu..mood sedih js tak pandai buat kek...hihi

    ***nti kalau acik free sharing resipi tat tu ye..cam sedap je...jeles js...hehe

    ReplyDelete
  12. Pandainya akak buat tart telur tu....nampak cantik aje..saya ni, bab buat kuih dan kek tu..."jarang-jarang"...he..he..

    ReplyDelete
  13. kira acik masih rajin lagi...kalu saya ni beli jerk...uhukss..

    ReplyDelete
  14. kak,antar sikit kek kajang kak?
    hehehehe!

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap kek achik. Gebu je. Mesti paling cepat habis kat kenduri tu kan.

    ReplyDelete
  16. sedapnya tart telur acik , selalu cik ina beli je. dah lama cik ina t membako kek maupun tart. tiba-tiba je rindu nak memabako.

    ReplyDelete
  17. oven dah merajuk ni... alaaaa camna nak membakar..

    sedap nya tart tu acik..

    ReplyDelete
  18. rajinnya kak Erna... saya ni dah lama ngidam nak buat tat telur tu tapi sampai sudah belum lagi tertunai hajat di hati hehehehe... sedap tu kak

    ReplyDelete
  19. macam kek coklat lapis keju je tu acik...bestnye kek tu. nani baru buat 2 hari lepas.

    ReplyDelete
  20. nampak sedap, selalu beli cheese tart, bilalah nak buat sendiri

    ReplyDelete