JellyPages.com

Friday, May 25, 2012

APA YANG BEST DIJOHOR..

Assalamualaikum

Cuti sekolah dah bermula
hero bongsu dah balik

sebelum tu dia dah bagi tau..nak pi bercuti
tapi nak kemana ye..
bulan mac hari tu dah ke Kelantan dan Terengganu
Bulan Sebelas nanti dah rancang ke Utara

Katanya nak ke Johor
Johor kemana? nak tengok apa?
acik pun tak tau..sekolah2 dulu ada la jugak kerumah sedara di Johor Baharu tu.
kalau tidur di JB ada sekali masa ikut rombongan menghantar pengantin anak zino

selalunya setakat Air Hitam dah kerumah abang 
di Segamat je. 

Tak tau lagi lah.
nanti acik fikir fikir dulu.
Jumpa lagi,Insyaallah.

21 comments:

  1. Assalamualiakum my lovely KAK eRNA:)

    ermmm....rancang nak cuti2 malaysia yaa kak..:)
    Tini lum dapat bergerak ke mana2 lagi nii..masih 'terikat' dgn kelas tambahan esok..huhuhu

    ReplyDelete
  2. pakcik gan makcik hubby ramai di johor...
    kalau nak kesana ke ambil cuti lama sikit.......

    seronoknya jenjalan acik erna......

    ReplyDelete
  3. kt johor yg best, cube akak ke mersing, desaru atau boleh jugak bersantai2 di danga bay johor bahru... boleh jugak ke tampoi utk chalet yg kt atas laut... utk seafood yg best2...
    kalu suke gunung boleh panjat gunung ledang hehehe... lg apa yek... dana sndiri tak tau

    ReplyDelete
  4. Johor ni tak ada yg speciallah Acik. Kakak yg duduk di JB nie rasa tak ada yg menarik. Air Hitam tu pun dari dulu sampai sekarang macam tu ajelah... yg ada best sikit air terjun di Kota Tinggi dan Gunung Ledang ajelah... lain-lain kena tunggu kakak jadi MB hahaha.....

    ReplyDelete
  5. alang2 dah ke johor tu...ke sngapura la terus hehe

    ReplyDelete
  6. ke singapura je la..baru best,..johor tak de apa kot..

    ReplyDelete
  7. ermm..dh lama jugak tak g johor..tringin nk g branded outlet kt sna :)

    ReplyDelete
  8. bestnya dpt bercuti..hb mama org johor..selalu gi gunung ledang je..air hitam tu biasa2 je tak byk benda pun dijual..hu2x..

    ReplyDelete
  9. hari tu saya pegi danga bay, tak best langsung! haha
    kalau nak shopping, boleh la acik singgah ke jpo
    kalau nak entertain anak2, ke universal studio saje terus :))

    ReplyDelete
  10. klu poie JB,tak pyh boli apo2 kak,mahal boto kak,murah lgi rogo kek KL ni....huhuhu!

    ReplyDelete
  11. Assalam kak erna, saya ke johor setakat tangkak beli kain je paling jauh gunung ledang, best juga lah mandi manda kat situ, parking n org yg masuk kena bayar sekali heheh. Pas tu ada juga ke Muar mkn ikan bakar tepi pantai tu, sebelah JB belum sampai lagi kak..huhu malu je

    ReplyDelete
  12. Saya pun tak tau nk kata..mmg saya org johor, tp jarang ada kt sana. Yg best mungkin mersing..ada pantai..pulau.
    tp asal jln2 tengok tmpt org..pun ok. lain tmpt lain cara.

    ReplyDelete
  13. Batu layar best jugak kak erna.. Dari desaru dlm 20 minit..

    ReplyDelete
  14. Boleh ke Desaru, Tg. Balau, Sagil Gunung Ledang, Danga Bay ke, JB ke....

    Bukanlah menarik sangat, tp adalah kan...hehe.

    Yus cuti ni nak ke Terengganu kak...:)

    ReplyDelete
  15. saya pun rasa Johor takder apa sgt...dah serupa mcm kita pi mana2 bandar dan pantai kat seluruh semenanjung....kalau saya balik Johor, mmg lepak umha sedara mara jer la...sembang2 bukak citer lama...nak makan2 kat luar pun sekarang dah rasa byk tak ori lagi, kedai makan thai dari perlis sampai johor, naik pedih tekak nak telan tomyam, padprik dan ikan 3 rasa, kdg kita masak lagi best n jimat, sekarang makanan arab plak memonopoli, sama jer rasa dia, so duduk rumah masak pucuk pakis merah hahahaa...

    ikan bakar kat melaka pun harga semakin mengarut...kalau ada duit lebih, apakata ke vietnam, bandung, sekurang2nya bukak mata sikit tengok negeri org pulak...hehehe

    ReplyDelete
  16. lajak terus ke singapore la... tidu JB.. masuk pagi balik malam.. esok ulang lagi.. baru gempak. hehe

    ReplyDelete
  17. salam acik cyg..sy nie mmg org johor..tinggalpun area2 jb jer..tempat menarik mmg byk..tp klu cuti sek hotel2 tmpat peraginan pun charge lbih cikit la..biasa sy akn ke pantai2 berhampiran jew la..klu akk nk shopping mmg byk tempat ..yg terbaru JPO dekat senai haighway Jew..kt situ smua brand2..mmg mahal la..cuma ada st jer kat malaysia taU jpo tue.:)

    ReplyDelete
  18. uishhh nak ke johor yee achik, ok lahhh kalau anak bujang dah cadangkan tuuu, skrg jb dah banyak berubahh, ieda takut dah nak kesana, even pernah duduk sana 18 tahun, skrg dah banyak sgt2 berubahnyeee huhuh

    ReplyDelete
  19. okeylah tu..plan kami jugak yg banyak tersasar ;)

    ReplyDelete