Wednesday, August 1, 2012

WW.PISANG KAPAS.ADA NAMA LAIN??

Assalamualaikum
 

43 comments:

  1. pisang masak pisang muda...

    ReplyDelete
  2. w`salam... ntah ek kak, dana pun panggil pisang kapas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di daerah ku pasir puteh dan besut, pisang kapas ni ada juga orang panggil pisang kutar dan ada juga yang memanggil nya pisang kapas khusus bagi mereka yang pernah tinggal luar dari daerah ni

      Delete
    2. di daerah ku pasir puteh dan besut, pisang kapas ni ada juga orang panggil pisang kutar dan ada juga yang memanggil nya pisang kapas khusus bagi mereka yang pernah tinggal luar dari daerah ni

      Delete
  3. pisang renek belakang umah saya tu dulu orang ata pisang kapas tp mentua kata pisang buruk bakul sbb epat sgt masak..kulit hijau lagi tapi dah masak ;)

    ReplyDelete
  4. nmpk sedpnye..dh lama xmkn pisang

    ReplyDelete
  5. hehe..saya fail nama2 pisang ni. pisang tanduk je kanal..

    ReplyDelete
  6. Assalam kak, kat klate pun panggil pisang kapas. Rumah KL ni pun ada saya tanam pokok pisang kapas , asal pokok dari nis9 hehe

    ReplyDelete
  7. pisang gomok. haha.. osah gomok e pisang tu.

    ReplyDelete
  8. eloknya gemok2 pisang
    saya tak tau jenis pisang, melainkan pisang tanduk
    atau bila pergi tesco, dia tepek sticker tulis tu pisang montel/berangan. baru tau. hehehe

    ReplyDelete
  9. Akak..
    rasa pisang tu macam pisang emaskan...cuma dia lebih gemuk dari pisang emas...saya ada tanam kat kebun...tapi saya tak tahu nama dia...ha..ha..

    ReplyDelete
  10. As Salam AE..

    Ada Nama lain ke ? Saya panggil pisang kapas jek.

    ReplyDelete
  11. Pisang asam kot acik. Mentah buat masak sayur sedap tapi dah masak buat cekodok, lepat pisang hui sedap nie..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,
    Sodap buat cekodok ni ;)

    ReplyDelete
  13. mak saya cakap pisang padang pun iye..tp kami pgil pisang kapas juga :)

    ReplyDelete
  14. tak tahu pulak nama lain nya

    ReplyDelete
  15. entahlah..tak tahulah nama lain erna..

    nampak gebu-gebu sungguh..buat lepat atau bingka atau kek memang sedap yee..

    ReplyDelete
  16. Salam K.Erna...kitaorg pon panggil pisang kapas gak.

    Masa g daiso AEON tu xbeli apa pon..jln2 jer.Bkn apa mcm xbest sgt barang kat situ :(

    ReplyDelete
  17. nama lain...pisang yang belum dibuat pengat...hihihi..

    ReplyDelete
  18. salam anak anak..kalau ikut kpg nekcik..kami panggil ni pisang pinang..ianya masam sikit..orang tak makan mentah..kalau kami slalu nyer pisang jenis ini untuk buat cekodok atau lempeng dan apam pisang..ada jugak panggil pisang kapas

    ReplyDelete
  19. heaven kalau dapat kat anak2 ni.. hantu pisang..

    ReplyDelete
  20. sya suka pisang tu kak
    lemak masam manis
    makan macma tu pun sodap, yg mudo masak gulai ikan salai perggghh...sodap!!

    ReplyDelete
  21. Orang Sabah panggil apa ntah pisang nie..pisang ni sedap buat kuih muih je kan..utk dimakan begitu sahaja memang kurang sikit rasanya heheh..tak mcm pisang emas atau pisng susu yang sedap dimakan itu

    ReplyDelete
  22. oh pisang kapas ke ??
    huhuhu saya nie bab2 pisang lah fail banyak kak .. x pernah ingat dan tahu

    ReplyDelete
  23. pose2 ni tgk pisang masak pun dah kecur kak..hehe

    ReplyDelete
  24. Saya cuma kenal rupa pisang emas, pisang berangan & pisang nangka. Selain tu saya tau nama pisang rastali, pisang udang, pisang awak, pisang tanduk, pisang raja & pisang yg depa juai kat hypermarket tu, apa kenamanya..cavendish kot. Tapi ini first time saya dengaq nama pisang kapas..hehehe..

    ReplyDelete
  25. FIL ada kebun, buah pisang sentiasa ada sampai dah tak tahu nak buat apa hik...hik..

    ReplyDelete
  26. nampak macam pisang lemak manis kan :)

    ReplyDelete
  27. byk nye pisang acik lps ni blh wat bubur pisang...hehe

    ReplyDelete
  28. dari pokok sendiri ke?
    Kalau setandan mcm ni jenuh nak habiskan.

    ReplyDelete
  29. selain dari kapas,KAPEH namo ea kak...hahahah!

    ReplyDelete
  30. sama gak,sama pun panggil pisang kapas.Selalu wat jemput2 atau cucur jer ngan pisang.

    ReplyDelete
  31. saya pun panggil pisang kapas.Lenyek2 buat cekodok.Klik nuff kat sini.

    ReplyDelete
  32. kat kelantan pun dinamakan pisang kapas...biasanya org buat cekodok ja pisang ni...takde harga...

    ReplyDelete
  33. Pisang kapas sedap buat cekodok...tapi nama lain saya tak tahu....hehehe...

    ReplyDelete
  34. ehem..tak tahu nama dia pisang kapas.. hu2x.. rasanya kat kg mama takde pisang ni..

    ReplyDelete
  35. Mencari Penapis Air MURAH dan Berkualiti?

    Bio ULTRA ALKALINE pilihan Terbaik? Kenapa?
    1 - Harga jauh lebih Murah dr Jenama-jenama terkenal.
    2 - Kualiti Air setanding dgn Jenama antarabangsa.
    3 - Filter2 yg berkualiti dan mendapat Sijil HALAL JAKIM
    4 - Servis Berkala, ada Warranty & Design menarik
    5 - Pemasangan sepantas 1-2 Hari shj (Seluruh Semenanjung)
    6 - Tiada bayaran bulanan
    7 - Lebih 15 Model penapis air / water filter / master filter / water cooler dan lain2

    HARGA bermula dr RM699

    KAMI juga menjual semua jenis filter penapis air (Semua Model Termasuk Coway, cuckoo, Jik soo, hijrah, elken dan lain2) RM250 utk 4 Filter TERMASUK POSTAGE

    http://penapis-air-bioultra.blogspot.com/

    Hubungi:
    0178895990 atau click https://wa.me/60178895990

    ReplyDelete
  36. Nama: __ Hendi Zikri Didi
    Bandar: _______________ Melacca
    pekerjaan: _ Pemilik perniagaan
    Sebarang notis: ____ hendidi01@gmail.com

    Halo semua, sila berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu dengan banyak peminjam palsu di internet, saya telah menipu saya hampir menyerah, sehingga saya bertemu seorang rakan yang baru saja memohon pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan, jadi dia memperkenalkan saya kepada legitamate AASIMAHA ADILA AHMED LOIR FIRM, saya memohon Rm1.3 juta. Saya mempunyai pinjaman saya kurang dari 2 jam hanya 1% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada mendapatkan hutang miskin. jadi saya nasihat semua orang di sini memerlukan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya memberi jaminan bahawa anda akan mendapat pinjaman anda.

    Pusat Aplikasi / Hubungi
    E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
    WhatsApp ____________________ + 447723553516

    ReplyDelete