Followers

Wednesday, August 22, 2012

KERJA LA PULAK

Assalamualaikum

Hari ni mula bekerja
acik cuti sebelum raya..selepas ni giliran ke 
pejabat la pulak kan.
 tetamu acik malam tadi.sikecik comel ni..
kalau ada kawan kawan yang dah biasa ke blog umi dia mesti kenal siapa.
 abam dan ayah.
abam tak mau makan nasi,makan spaghetti je
 umi ngan kakak makan nasi
adik ajaa makan kuih je.

Dik irfa..maaf jye..hidangan simple je yang dapat disediakan kali ni.

Acik juga mengucapkan terima kasih pada
sya yang sudi datang berhariraya kerumah acik
pertama kali bertemu sya yang datang bersama 
suami dan anak anak.

ok lah jumpa lagi,Insyaallah

24 comments:

  1. selamat hari raya acik.maaf zahir batin sekiranay ada terkasar bahasa ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak buat kamalia..maaf zahir dan batin jika ada komen2 acik yang menyinggung perasaan

      Delete
  2. Assalamu'alaikum Acik.

    Kakcik pun dah di pejabat sekarang. Sunyi je rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusallam kak cik..memang sunyi..3 orang je keje hari ni

      Delete
  3. Selamat kembali bertugas, Acik. Kalau dah semua orang nak cuti, sapa pulak nak keja, betoi tak.

    Mulanya tak kenal sapa tapi bila sebut "abam" tu dah dapat agak family Irfa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinas..he he betul la tu.'abam' anak lelaki irfa..
      alhamdulillah irfa setiap kali raya tak lupa datang kerumah acik

      Delete
  4. wah...Irfa pi raya umah akak ye..sronotnyer...
    saya lupa la tiap kali raya nk gi raya umah saper..sbb tu, mcm akak gak, ari ni saya masuk kije. Bila dah kije, bru teringat, naper la aku tk gi raya rumah org tu, org ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. accik..ayo ai boleh lupo lak nak berayo kek rumah sapo yo he he..apo lah accik tak singgah rayo mah akak.
      camno kojo ari ni cik..sunyi tak opis

      Delete
  5. Nampak yo muko budak comey tu dah tahu mesti Irfa yang datang. Achik dah kojo, sayo ni kan masih on duty kek dapo. Tak koluar2 laiie. Dah rayo ompek dah harghi ni. Haiiih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aidah..on duty kek dapo tu memang tak ponah ado off he do aidah..kok kito makan kek luar pun malam yo..siang dan pagi botugas gak kan..

      Delete
  6. saya raya ni kurang sket nikmat makan...mulut jd ulser...ish..ish,..salam aidilfitri untuk acik sekeluarga =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu ma..kalau dah kena ulser dalam mulut memang hilang nikmat makan..

      Delete
  7. salam achik, selamat berhariraya.. lady pun dh keje dah skrg.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lady..selamat hari raya maaf zahir dan batin..sama la kita..dah kerja

      Delete
  8. Hari raya mood lai dah kono kojo. Ado mood ko nk kojo na? Dtg bangi jgn lupo singgah yo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik saya masih jln raya.Tadi ke rumah mak su saya di Taiping. Bila tau saya posa di jamunya kami dgn McD utk berbuka. AlhamdullillAH kenyang.

      Delete
    2. nieda pun dah ,ula puasa ye..acik alhamdulillah dah mula semalam..

      Delete
    3. ibundo..dah tuo2 ni tak yah cari mood dah kak pah..ado yo he he..insyaallah kak pah..kok poi bangi se tipun kak pah.

      Delete
  9. Aik acik dah start keje ??..
    Chenta bariu start arini ...
    selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. chenta..mula semalam hari rabu..acik cuti sebelum raya..lepas raya kena la kerja.

      Delete
  10. As salam Acik,

    Baru sempat nak beraya ke sini... Sudah masuk kerja ye cik... Pengalaman kembali bekerja awal masa raya sudah sy rasakn tahun lepas... mmg terasa sunyi...kerja pun main2 je sb mood raya masih ada kan... :))

    Ramai rakan blogger dtg rumah acik...seronoknyeee :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marya..wkmsallam..baru dua orang yang datang marya..yang dekat dengan n9..

      Delete
  11. sama2 la kita bekerja acik hehehehe

    ReplyDelete