Wednesday, August 29, 2012

ROTI DAN BISKUT...ALHAMDULILLAH..

Assalamualaikum
Alhamdulillah..hari ni acik raya.
semalam dah habis puasa sunat syawal
rancanganya nanti tengahari nak makan dikedai.
tapi kan..semalam juga dapat tau
en.suami kena pi raptai perbarisan hari merdeka
laaa..acik tanya jugak..tak de yang muda2 lagi ke..he he
sebabnya masa MAHA dulu dah dibagi baju 
masa bertugas di booth
untuk jimat belanja..sesiapa yang dah ada baju tu 
kena pi perbarisan
jadi seragam la nantikan.
Pukul 7 pagi acik dah terpacak diopis.
apa pun tak sempat beli.
 
Alhamdulillah  ada juga roti

 
dan biskut ni.berisi jugak la perut nanti

oklah jumpa lagi,Insyaallah

38 comments:

  1. cheqna sempat goreng mee basah pagi ni =)

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya achik. Se bolun sotat laiie. Badan tak boghapo nak sihat. Minggu dopan agak e, insyaAllah.

    ReplyDelete
  3. Hari ini kakcik bawa satu tin cream cracker ke pejabat walaupun pagi tadi akkcik masak nasi dan goreng ayam untuk anak2. :)

    ReplyDelete
  4. Salam akakku sayang...:)

    Akak ,rotipun boleh mengenyangkan perut..saya hari ni bawa bekal lemang dan serunding...puasa belum habis lagi...selang seli...he..he..

    ReplyDelete
  5. pagi ni sarapan nasi goreng yus, hasil air tangan suami, bangun terlambat, yus sibuk gosok baju anak2 ke sekolah, dia dah tolong buat sarapan....

    oklah tu acik, roti dan biskut pun sedap...:)

    ReplyDelete
  6. sya belum hbs breakfast skg kena jaga kaunter jap

    ReplyDelete
  7. selamat berhari raya kali ke2..hehe

    ReplyDelete
  8. selamat ari raya acik..lyn bawa bekal nasi goreng mak masak ari ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. tahniah Acik...dah raya dah...

    ReplyDelete
  10. tak per..janji beralas juga perut tu..kan dr dibiar masuk angin...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah ada jugak roti utk bt alas perut yek acik

    ReplyDelete
  12. mula2 ucu sarapan roti cicah milo kt cafe sblah opis...terbakar lidah...tengah syok2 tiup milo kawan ajak b/fast pulak kt restoran blok sebelah..rasa2nya lunch ni dah tak payah dah kot....:)

    ReplyDelete
  13. Salam Syawal & Maaf Zahir Batin..

    lepas raya ni moh kita gantung bendera malaya kat rumah pulak... hehe...

    lepas puasa ni, mmg la cari roti utk sarapan pagi2.. rindu..

    ReplyDelete
  14. Selamat beraya Acik Erna.. dah selesai yer..pose.. Alhamdullillah.. :)

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya kali kedua..

    kalau atuk saya dulu dia buat ketupat rendang sekali lagi..hehe..

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah kak...dpt juga mengalas perut...hehehe...

    Anie baru bermula puasanya... semoga dpt menghabiskan puasa tersebut...

    ReplyDelete
  17. sedap tu acik , biskut cap ping pong cicah teh . tak sedar boleh habis berkeping 2

    ReplyDelete
  18. xcukup tu ...
    tenaga banyak digunakan nanti utk perbarisan ..
    tapi hope perut Acik xmeragam lah yerrr


    ReplyDelete
  19. selamat hari raya akak...maaf zahir dan batin..

    makan biskut cicah teh panas atau milo..bestnye..heheheh

    ReplyDelete
  20. makan biskut atau roti cecah milo pun sodap...teringat masa pntang tulah saeapan hari2

    ReplyDelete
  21. tambah sehari lagi puasa, tkaleh ker acik?
    ehehehe...

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum erna..pe khabar..
    seronoknya dah habis puasa sunat..alhamdulillah..

    saya baru dapat 2..banyk lagi nak topup ni..

    ReplyDelete
  23. Selamat hari raya kali kedua acik. Saya baru berpuasa hari ke 3 nih. Tu pun cadang nak buat sampai khamis jer, pastu sambung senin dan selasa depan...hehehe...

    ReplyDelete
  24. Makchaq hari ni sarapan nasi goreng kampung ngan talapia masak sambal.. kawan makchaq yg sorang ni baik sungguh.. walaupun dia puasa sanggup bawak makanan untuk kawan2 yg tak posa ni..

    ReplyDelete
  25. assalamaualaikum kak...waduh rindunya nak komen2 kat sini..selamat hari raya yek!!mokwo masih belum start posa sunat lagi..badan masih sedikit uzur...harap2 dapt buat secepat mungkin..kalau di tangguh2 nanti takut tak sempat kan..nanti akak cek email akak yek!

    ReplyDelete
  26. lepas raya ni mood makan kurang pulak...
    dapat pekena roti sedapnya...

    alhamdulillah selesai dah posa sunat acik..saya entah bila nak buat...

    ReplyDelete
  27. sekrang ni org semua sibuk pasal sambutan merdeka jumaat ni...

    selamat berbaris buat en soami.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah Acik..rezeki Allah bagi tu...asal kenyang perut dah la kan...

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah konyang porut :)

    ReplyDelete
  30. sedap je roti tu kak..tambahan kalau suri posa sebulan tak makan roti..cam teringin pulak...akak bestnya dah habis posa,,,suri ni duk cadang ngan hubby nk mula minggu depan..awal2 kerja ni ada aja yg ajak kenduri huhu

    ReplyDelete
  31. salam acik..best la acik dah habis puasa syawal ni..sy belum lagi mula..tak tahan godaan, kenduri pun banyak..

    ReplyDelete
  32. As salam k.erna.....bagusnya dh habis puasa 6. Saya br 1 hr tp dmm pulak ni....akn smbg lg lps baik nnti

    ReplyDelete
  33. salam aidilfitri...
    lya blm smpat pose 6, sbb diberi CUTI

    ReplyDelete
  34. Biskut Hup Seng tu kesukaan mak saya! Alhamdulillah Acik dah selamat raya lepas puasa 6 :)

    ReplyDelete
  35. alhamdulillah akk dah habis puasa 6 .. senang kan .. saya masih ada berbaki 5 hari kak , puasa ganti terus ekeke ;)

    ReplyDelete
  36. xpernah ade pglmn menyaksikan perarakan merdeka scr life.. trgn nk tgk.. tp xsuke ramai org..

    ReplyDelete
  37. baru plan nak start puasa next week, minggu ni bendera merah :(

    ReplyDelete
  38. ehem..mujur ada roti & biskut sebagai pengalas perut..hu2x..

    ReplyDelete