JellyPages.com

Wednesday, August 8, 2012

'BLACKOUT'

Assalamualaikum

malam tadi jam 1.12 minit pagi..acik terjaga dari tidur
en,suami bertanya..lampu suluh mana?
laaa..tak de letrik rupanya..'blackout'
tengah tengah malam pulak tu.
cari lilin jumpa juga 2 batang

takut lama tak de letrik
pi pulak kedai tujuh sebelas tengah tengah malam tu
dah habis la pulak..

Alhamdulillah jam 3 pagi tu..letrik ada semula.
kalau tidak..bersahur guna cahaya lilin la jawabnya,

pagi ni..mengantuk sangat..rasa macam nak tidur je
dah berjaga menunggu letrik datang he he..

Disini juga acik mengambil kesempatan mengucapkan 
selamat ulang tahun perkahwinan buat
sedara acik zino.
Alhamdulillah dah 31 tahun usia perkahwenannya.
kawen pun dengan kawan sekolah acik.
dia rajin datang kesekolah acik dulu,
muda muda ramai peminat ni
dari kalangan kawan2 acik ,
kemain baik ngan acik masa tu
rupanya terpikat ngan sedara acik..he he
kenangan manis semua tu.

 ok lah..jumpa lagi,Insyaallah

26 comments:

  1. Kalau ada anak kecik bila tak ada letrik nie acik masing-masing duduk keliling torchlight.

    Nasib baik cepat kalau tak sahur guna lilin - romantiklah ye:)

    ReplyDelete
  2. heheheh nsb lah ada gk letrik klu3 yek, kalu tak jwbnyer jd candle lite sahur la pg td ek acik...

    ReplyDelete
  3. Uishhh..kalau kat rumah tak de lerik memang tak leh tido...panas...

    ReplyDelete
  4. Salam akak...
    mesti romantikkan akak kalau sahur pagi-pagi mengunakan cahaya lilin...:)

    selamat ulang tahun perkahwinan buat ZINO...semoga terus bahagia hingga hujung nyawa.

    ReplyDelete
  5. nasib baik adooo...kalau idak mau tak nmpk nk bersahur tu...teringat zaman dulu2 kt kg...^^

    ReplyDelete
  6. penah gak aritu, tgh nak bersahur tetiba blackout...hehehehe

    ReplyDelete
  7. haru jugak kalau terpaksa bergelap masa sahur kan..habis tak nampak tulang ikan nanti..hehe..

    masa kecik dulu heaven kalau takde letrik.. boleh main happy birthday to youuu..haha..

    ReplyDelete
  8. salam akak...alhamdulila..naseb baik ada api balik kan..

    oyeke..da jodohkan kak.uncle zino ngan sedara akak..hehhe

    ReplyDelete
  9. saya suka blackput sebab gelap. best tido. tapi nyamuk la pulak. huhuhu~

    ReplyDelete
  10. acik, tak suka kan kalau blackout tengah malam... panas, ngan nyamuk banyak.. hehe..

    ReplyDelete
  11. 08.08.12..arini genap 3 tahun usia perkahwinan saya dan suami kak... =)

    ReplyDelete
  12. bergelap sekali sekala... boleh lah wat candle light sahur.. hihihihi :)

    ReplyDelete
  13. dayah kalau bergelap balckout mcm tu mmg dah tak boleh tidur dah..
    nak buat apa pun tak boleh ..
    sebab penakut..
    kalau blackout cam tu lari balik umah mak la jawabnya..
    :)

    ReplyDelete
  14. nasib baik kejap ada blackout...
    kena tang sahur bergelap tak selera nak makan...

    ReplyDelete
  15. Candle light sahur lah nampaknya achik kalau letrik tak ada lagi sampai pagi. Romantis sangat walaupun mamai baru bangun tido. Hahaha.

    ReplyDelete
  16. kalau terus black out, sahur pun mata tertutup!
    sbb dahle ngantuk..cahaya malap je. ^__^

    ReplyDelete
  17. nasib baik tak lama, kalau tak mau sahur pakai lilin hihihihihi

    ReplyDelete
  18. kalau saya..tgh tido tgh tgh malam tu, soheh tak sedar blackout! haha

    ReplyDelete
  19. kalo black out time hujan sedap gak tido..kalo time panas..fuhh sabo je,hehe :)

    ReplyDelete
  20. kalau elektrik masih xdo maka bersahur dalam suasano romantik la acik yo...hehe

    ReplyDelete
  21. bestla cik kalau sahur makan guna lilin..candlelight sahur lagi kekdahnya..hehe tapikan, kalau makan lauk ikan haru gak,kang kot tercokik tulang pulak..;p

    ReplyDelete
  22. aah kan kak
    panasss .. konperm payah nak bagun

    wahh dah 31 tahun errk sedara achik tuu
    huhuhu bukan senang nak kekal perkahwinan selama tuu .. banyak cabaran kan akk ;)

    ReplyDelete
  23. ehem..mujur ada letrik balik pukul 3 pagi..kalau tak candlelightlah jawabnya sahur tu..

    ReplyDelete
  24. kalau anak saya takut...semua menjerit2...takut dalam gelap..

    ReplyDelete
  25. jenuh la kalau sahur xde api..mahu manggagau..:)

    ReplyDelete