Followers

Monday, August 6, 2012

CEKODOK JAGUNG

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah 17 hari kita berpuasa
dan ada negeri2 yang bercuti hari ni
sempena Nuzulquran.
Tapi acik tak cuti

menu untuk berbuka hari ni
balik kerja sempat jugak buat cekodok jagung
dan pengat keledek.
Jagung dan keledek kawan bagi
sebab Jumaat tu dia balik  Cameron Highland

 Dan yang pentingnya
Terima kasih pada hero sulong
yang beli laptop baru
dapat la maknya guna.
rupanya dia dengar je maknya bebel
laptop dah susah nak menulis..banyak huruf yang tak mau
bekerjasama.
 ni la rupanya
warna putih,besar dan jelas
dari maknya punya dulu.
Alhamdulillah

oklah..jumpa lagi,Insyaallah

36 comments:

  1. Sedapnya...dah lama betul saya tak makan cekodok jagung.Wahhh bestnya acik dapat laptop baru.

    ReplyDelete
  2. betuah acik dpt ank mcm dia kan..len kali rosakkan hp pula..kot2 dpt pla hp baru raya nti kan..heheheh

    ReplyDelete
  3. bestnya laptop baru :) lama akak tak singgah blog ratu :)

    ReplyDelete
  4. untungnya acik, bertuah dapat anak yang memahami..

    ReplyDelete
  5. dh blh acik berblogging laeiii...tk la buat ank acik tu kan krn memahami..hehe

    ReplyDelete
  6. Vaio tu..

    Saya pulak smlm buat jmput2 pisang. (tak biasa sebut cekodok).

    ReplyDelete
  7. wahh x pernah buat cekjodok jagung
    hurmm leh try nie

    alhamdulillahh
    anak2 memang memahami mak kan kak ..
    insyaallahhh ... lebih ligatlah akk update nie ;)

    ReplyDelete
  8. cekodok jagun sedapnyer..pengat pun sedap...tp dana tak pandai sgt lah nk bt pengat2 nih...

    alhamdulillah, mrh rezeki acik, dpt laptop baru

    ReplyDelete
  9. Emmm.... sedap tu.. akak cuti tapi .. dok umah jer sebab hubby kerja.. :)

    ReplyDelete
  10. seronoknya akak dapat hadiah dari anak ye...saya tumpang seronok kak...:)

    ReplyDelete
  11. Rezeki bulan puasa ye acik...lepas ni berdesub le maknya update blog.

    ReplyDelete
  12. Assalam kak saya tak pernak buat cekodok jagung, hari ada lebihan dari buat bubur, saya kukus pulak, nampak sedap mcm rangup je cekodok tu

    ReplyDelete
  13. Salam K.Erna...mmg sedap cekodok jagung cicah sos :D

    Wah!ada laptop baru..pasni lajuuuuuuuu K.Erna menaip ya :D

    ReplyDelete
  14. untung dapat hero prihatin . Pasni lagi sakan la mak menaip hehehe

    ReplyDelete
  15. cantik vaio tu kak..seronok la achik nak buat entry lepas ni..

    menariknya cucur jagung tu nampak rangup!

    ReplyDelete
  16. cantiknya laptop baru acik.....

    ReplyDelete
  17. saya suka cucur jagung. sedap !!

    ReplyDelete
  18. Syukurlah anak pun memahami Acik. Bujang tau acik bukan perempuan tapi faham kehendak ibunya:)

    ReplyDelete
  19. Ish ish ish...dah lama betul saya tak makan cekodok jagung nih !

    ReplyDelete
  20. wah... syg nyer hero tu kat mak dia (of course lah kan)... cucur jagung... hmm... dah lama tak mkn, dulu2 masa kecik2 selalu lar buat..

    ReplyDelete
  21. Bestlah achik menulis dgn laptop baru. Vaio ni ringan sikit kan.
    Cekodok dan pengat tu pun best jugak Dah mengidam pulak saya bila tengok gamba tu. Mana nak carik ni. Hehehe.

    ReplyDelete
  22. pengat tu meleleh pulak tgk..jagung plak sy x brp gemar..biasa buat cekodok kentang taruk udang

    ReplyDelete
  23. 2x best..tp yg bwh tu plg syiokkkk


    p/s jemput empunya blog utk join GA sy ;-)

    ReplyDelete
  24. cekodok jagung dari kemeren...mesti manis je rasa dia kan??

    ReplyDelete
  25. wah Alhamdulillah.. sejuk perut ibu dpt anak yg baik mcm ni. moga terus sihat ye kak. :D

    ReplyDelete
  26. Salam K.Erna.Bg alamat kat email atie ya..

    azatie_sayang7071@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  27. Ini saya panggil cucoq jagung. Memang sodap, saya suka. Lagi banyak jagungnya, lagi best.

    Fulamak, bestla laptop baru tu :)

    ReplyDelete
  28. seronoknya ada hero yg tolong belikan.bertuah ibu. beraya dgn laptop barulah acik tahun ni.

    ReplyDelete
  29. As salam Acik,

    Serasa marya tak pernah rasa cekodok jagung... tgk mcm sedap ranggup2 je tu... Wah, tahniah da ade lappy baru...bertambah rancaklah acik berblog nnt ye ;))

    ReplyDelete
  30. dh 2 hari buat cucur udang, bleh tukar cekodok jagung lak harini.

    ReplyDelete
  31. Bestnya kak, dapat laptop baru. Tumpang seronok. :)

    ReplyDelete
  32. wah terliur tgk cekodok jagung tu..hikk2x..tahniah dpt l/top baru..

    ReplyDelete