Akak.. hari ni masak rebung ye..kalau saya, saya suka masak "pajeri"...dengan udang...sedapppp pastu dikawankan dengan ikan terubuk masin campur bawang....:)
Assalamualaikum Acik, rebung jeruk ke tu... alahai Acik cepat2lah masak lomak cili api ke, bubuh udang ke apa ke, jangan lupa panggil kami datang makan tau!
rebung tuu tapi rasanya rebung cina kan .. org masak lemak sedap ;) lembutt je , lebih lembut dari rebung biasa tuu .. satu layie masak asam pedas fuh !!!
acik rebung ke? kalau rebung masak lomak cili api ngan udang sodap tu.
ReplyDeleteSalam K.Erna.Rebung ke tu?Sedapnya klu masak lemak..nambah2 nasi lar tghari nanti ya.
ReplyDeletePastu tumbuk sambal belacan...ada lak ikan masin..kecur airliur!
Akak..
ReplyDeletehari ni masak rebung ye..kalau saya, saya suka masak "pajeri"...dengan udang...sedapppp pastu dikawankan dengan ikan terubuk masin campur bawang....:)
saya seumur hidup ni tak pernah lagi makan rebung. teringin nak makan tapi x reti nak masak... T_T
ReplyDeleteAssalamualaikum Acik,
ReplyDeleterebung jeruk ke tu... alahai Acik cepat2lah masak lomak cili api ke, bubuh udang ke apa ke, jangan lupa panggil kami datang makan tau!
apalah yang nak dimasak dengan rebung yek....pasti menyelerakan..
ReplyDeleteRebunggggg!!!
ReplyDeleteMasak apa AE? Mesti ah masak lomak tu..
(sila baca updated n3 blog saya. Hahah)
sedap nye rebung..rangup2 gitu :)
ReplyDeleteRebung ke tu kak?(org tanya dia nk tanya gak)hehe.. Akk wat sendiri ke jeruk tu? Pnh dgr jer org kate sedap,sy x pnh rase lg.hehe
ReplyDeletenak masak ape tu
ReplyDeleteacik..seumur hidup ida tk pernah masak rebung..bukan apa sebab anak2 tk pandai mkn...acik masak mesti best..
ReplyDeletewahhh...sedapnya rebung....tentu dah masak rebung tu...Saya bawak mngkuk ni Acik, minta sikit boleh???? hehehe.....
ReplyDeletegulai rebung dgn daging pun sodappp gak
ReplyDeletewaduh2 kak, mskn kg siap ada rebung lg tuh... pasti mkn btambah tadi kan ;D
ReplyDeleteacik, angah kat luar pintu ni...nak rebung skett..
ReplyDeletemcm rupe rebung. sedapnye tu buat masak lemak...
ReplyDeleterebung tuu
ReplyDeletetapi rasanya rebung cina kan ..
org masak lemak sedap ;) lembutt je , lebih lembut dari rebung biasa tuu ..
satu layie masak asam pedas fuh !!!
rebung ya...tp yg di jeruk ke tu...
ReplyDeletesaya suka yg fresh...yg kaler putih tu...terasa manisnya...
wahh..rebung tu kan acik...
ReplyDeletesedapkan kalau masak lemak ciliapi campur dgn daging salai...
nak masak ngan apa tuh acik?
ReplyDeleteHmmm....rebung, memang sedap tapi saya tak boleh makan sebab anginlah, achik. Sedih. Huhuhu.
ReplyDeleteHari ni, hangat lauk dlm peti ais je...
ReplyDeleteTak pernah makan lauk rebung ni!Sedap ke,tak tahan dgn baunya!
rebung...memang terbaik!!..tapi mokwo jarang makan takut gatai dan batuk...tapi kalau dah start makan,memang tak hingat!!!
ReplyDeleteRebung ?Masak lemak cili api ke hari ini?
ReplyDeleteacik...mama suka mkn rebung !!!..bila dah sakit ni terpaksa berhenti ..hu2x..
ReplyDeletemasak lemak cili api + udang ni...best sangat
ReplyDeleteRebung ke umbut kelapa, Acik? Kalau umbut kelapa payah nak dapat... Sedap gulai cara orang Kelantan.
ReplyDeleteMasak sedap2 yer..pastu post kat dapur Rahel..hihihi..
ReplyDeletesaya tak pernah makan rebung..sedap ke?
ReplyDeletemasak asam pedas sedapni acik..nyam3..hehe
ReplyDeletekat sini pun ada jual rebung tapi saya tak pandai mkn rebung pula.
ReplyDeletesuka rebung likeeee...
ReplyDeleteSaya tak pernah msk rebung kak, mkn je tau heheh
ReplyDelete