Wednesday, April 25, 2012

TETAMU DATANG BAWA REZEKI

Assalamualaikum
 Petang tadi..dekat nak maghrib pun
abang dari Segamat sampai
nasi dan ayam masak kicap dah masak
tinggal nak tambah nasi dan goreng sayur je.
kejap tu adik pulak telefon..
tak payah masak  la
nanti dia belikan nasi arab damsyik..katanya
rupanya abang dah telefon dia bagi tau abang 
ada dirumah acik..
 Alhamdulillah rezeki..makan nasi arab la lepas maghrib tadi.
sebenarnya acik pening la tengok blog sendiri sekarang ni.blogspot ke buat macam tu.
acik memang tak tahu.
dah jadi lain kalau buka new post.tercari cari pulak.
tak faham acik.

ok lah jumpa lagi,Insyaallah.

66 comments:

  1. Mama ingat mama sorang aja yang pening dgn kerenah fb ni...sampai tk tau nk buka blog macam mana..mama mmg suka nasi Arab...sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama pun sama ye..acik ingat acik sorang je yang tak faham..pening..tak biasa lagi agaknya kan

      Delete
    2. Yelah kak... anie pun fenin... tapi lama2 nanti okaylah kan?

      Delete
    3. tak boleh balik ke lama ke anie..tak tau akak nak buat camana

      Delete
    4. Sekarang ni semua nak tukar interface... Sey punyo dah tukar dah hari tu, tp sey tukar balik je old fashion.. Tapi, nanti dio akan tukar sendiri macam fesbuk jugak..

      Bolajar polahan2 la kak.. Nak buek macam mano.. Ikut yoo laa.. huhu..

      Delete
    5. ada prubahan ke? da lama tk update blog.

      Delete
  2. salam acik
    nasi damsyik..kita x pernah rasa lg..sedap x kak..ada iras2 nasi apa erk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam zila..nama kedai tu nasi arab damsyik..sama dengan nama nasinya..he he.sedap nasinya..cuma acik kurang suka ayamnya.

      Delete
  3. nani tukar balik kepada pattern lama. sebab tak biasa guna yang pattern baru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuwairani..boleh ke ditukar ke yang lama nani

      Delete
  4. Interface blogspot boleh tukar ke interface lama tau Acik.Dekat muka depan dashboard tu kan ada yang bentuk gear tu; Blogger option namanya. Ada option Old Blogger Interface. =D

    Sedapnya nasi Arab! Kenapa sekarang semua makanan nampak kat blog pun mcm sedap? =P

    ReplyDelete
  5. salam Ren Din..boleh tukar ye..terima kasih..nanti acik cub..kalau tak dapat ,,tunggu hero acik balik nanti.

    ReplyDelete
  6. sedappnyaa.........makan sampai tak hengat kita eh. Ni post entri masih guna sirongak tu ker? eleeehhhh...hahaha

    ReplyDelete
  7. Queenie..nak buat camana..guna jugak la..he he..esok nak hantar kedai..tak dapat la jumpa Q cuti2 ni..telefon kecik sangat..tak sanggup..

    ReplyDelete
  8. salam acik..lama2 dah biasa ok la acik ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasih salina..terima kasih pada ren din.acik ikut arahan dia..dah kembali ke asal.

      Delete
  9. wahhh..sedapnya nasi arab..memang rezeki ya Acik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mp.memang sedap..bila nak datng sini..acik bawa pi kedai tu

      Delete
  10. assalam acik..ehem mama pernah makan nasi arab damsyik kat senawang..ehem sedap sgt rasanya..

    ReplyDelete
  11. lupa pulak mama..maaf ya..baru arini mama ok..aritu mama down sgt2..hu2x..rindu nak dtg melawat entry acik..

    ReplyDelete
  12. As salam Acik,

    Lama tak makan nasi damsyik! Rindunyeee... Blogspot dah tukor interface, slow lah ye kak cik, nak buek camno...huhuu

    ReplyDelete
  13. acik...samalah kita..saya pun tergagap-gagap gak masa interface ni bertukar..:)

    ReplyDelete
  14. rezeki jgn di tolak ye acik... aduh sedapnyer nasi arab tuh....

    aah kn acik, dh tukar mule2 pening skit tp lama2 ok lah camne nk bt new post tuh

    ReplyDelete
  15. alamak... td dana ada type comment banyak2 tak kuar lak acik...

    rezeki tul lah acik yek dpt nasi arab tuh...sedap nyer

    dana pun fenin ngn muke baru blogspot nih

    ReplyDelete
  16. Salam...
    Akak..teringin saya nak makan nasi tu akak..kat sini tak ada jual...nampak macam sedap ajer...:)

    Memang dah bertukar akak...saya pun mula tu tergagap-gagap jugak mencari...he..he..

    ReplyDelete
  17. Aah, gugel dh tuko wajah sedikit Demi sedikit... Memula ritu kotak komen jek, skang kat n3 lak, haihh... Nk kena biasakan, hukk

    ReplyDelete
  18. Sedapnya nampak nasi arab tu kak.. terlir pula rasanya.. :)

    Kak untuk tukar ke bentuk lama )dashboard lama).. cuba akak lihat tutorial ni...

    http://www.lyssasecret.com/2012/01/tutorial-cara-menukar-dashboard-baru-ke.html

    atau

    http://sitinorbaidurah.blogspot.co.nz/2012/04/tutorial-tukar-dashboard-baru-ke.html

    ReplyDelete
  19. Mmg rmi yg ade mslh mcm nie. Geram je!

    ReplyDelete
  20. Sedap nasik arab tu..memang feveret

    ReplyDelete
  21. Kadang-kadang kecanggihan teknologi tambah memeningkan kepala...

    Wah! Nasi arab tu tentunya sedap sangat... warnanya pun mengancamlah Acik.

    ReplyDelete
  22. Sedapnya nasi arab...feveret saya tu.

    ReplyDelete
  23. Assalam kak, dh tersurat rezeki utk akk tu, sedap lah mkn2.

    Saya pun pening juga dengan new look blog tu memula hari tu x faham , lama tgk baru jumpa new post, saya tukar blk yg lama. pas tu dh lama tak ada n3 tak tau la mcm mana jadinya hehe

    ReplyDelete
  24. kena tukar dashboard lama balik kot.. jangan guna yg new look

    makan free memang best kan acik. hehe

    ReplyDelete
  25. sedapnye kak nasik arab tu...cantik kaler dia...akak pening dgn new user interface tu ke..mmg leceh kan tp leh tukar ke old punye :)

    ReplyDelete
  26. haah..memang macam tu kot acik..takpe acik pelan2 ek..lelama acik terror la..

    ReplyDelete
  27. kalau acik nak tukar acik tengok kat tepi belah kanan..kat situ acik cari macammana nak tukar ke old..selamat mencuba..lynn nak ajar lebih2 tak reti nak explain pulak..

    ReplyDelete
  28. aah kan..saya pun ada masalah dgn interface baru ni..geram betul!

    teringin nak cuba nasi arab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rai..kalau nak pegi ajak aku ye
      tapi bayar asing2lah cuma duk meja sama
      boleh?

      Delete
  29. malam tadi igt nak ke senawang hantar adik sbb kami pinjam keta dia..tapi dia dah suh kawan ambik kat umah,kalau tak boleh singgah makan free..hehe (tak malu la tu)

    ReplyDelete
  30. kalau dekat boleh tumpang makan sepinggan nasi arab...sepinggan nasi malaysia..kan acik..hhehehehe..

    ReplyDelete
  31. Sedapnya nasi arab...faberet hehehe...

    Pernah terjadi pada saya juga terkial2 nasib baik masa tu ada Mimi,dialah yang tolong solve kan.

    ReplyDelete
  32. Tak penah makan nasik arab lai-rasanyalah...heheee

    ReplyDelete
  33. rezeki tetamu dan tuan rumah. ;D

    ReplyDelete
  34. kalau acik tak nak guna yg baru ni, klik old user interface kat belah kanan atas mcm roda tu..dia akan kembali kepada setting lama...

    ReplyDelete
  35. sedapnya..
    dah lama tak makan nasi arab :)

    ReplyDelete
  36. salam acik,

    kita ni sebagai tuan rumah mesti risau kot makanan tak cukup ke bila tamu datang, tp insyaAllah cukup jerr selalunya ada saja rezeki lain...diorg bawak makanan lain ke ada orang dtg hantar makanan ke rumah kita ke ...

    ReplyDelete
  37. rumah yg sentiasa didatangi tetamu sangat disukai ALLAH..malaikat memberkati isi rumah...

    ReplyDelete
  38. murah sungguh rezeki acik..alhamdulillah...

    ReplyDelete
  39. nanti jamu asma lak dengan nasi arab kalau dtg umah acik..hihihi

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum acik..
    terliur saya tgk nasi arab tu..tetamu dtg bawa rezki ya acik..
    semalam lg sy dah tukar balik blog ke fesyen lama acik..x tau la kot nnt dia tukar sendiri blk..pelan2 kita belajar ya..

    ReplyDelete
  41. Memang betul tu achik. Sey mmg suko oghang datang ghumah. Itu mmg petando rezeki nak datang. Tunggu yo lah. InsyaAllah ado lah nanti.

    ReplyDelete
  42. cerahnya warna nasi arab tu..nampak sedap!

    *skrg ni masih boleh bertukar kpd yg lama..akan dtg mmg sume dah terus bertukar baru. saya pun tak suka sbb nak kena belajar & biasakan. amik masa.

    ReplyDelete
  43. sedap tu...
    tak rasa lagi nasi arab...
    nak sikit?..

    ReplyDelete
  44. Nasi arab memang sedap.. hmmm terlior lak

    ReplyDelete
  45. ala kak sjak akk duk crita psl nasi arab, ssl skrg asyik mngidam je nk mkn nasi arab tau!

    ReplyDelete
  46. Hariraya tahun lepas menantu masakkan nasi Arab. Memang sedaplah!

    ReplyDelete
  47. Replies
    1. Salam Yong,
      Looks good! Nasi dia panjang2 yaa.
      Akak pun tak bape suka setting baru ni, terkial2 tp rasa cam OK kot.

      Delete
  48. Murah rezeki akak.. Mesti sedapkan..

    ReplyDelete
  49. sedapnya nasi arab tu...hehe..

    **ye lah acik samalah ngan js pun pening gak nk klik utk wat entry blog...huhu

    ReplyDelete
  50. mengancam warna nasi tu..^_^

    ReplyDelete
  51. cik ina pun poning acik, tetiba je blogspot berwajah baru, kelam kabut dibuatnya , kitakan dah biasa guna setting yang lama .

    amboi rezeki terpijak ni acik nampak sedap nasi arab tu :)

    ReplyDelete