JellyPages.com

Monday, April 23, 2012

NAK YANG BAIK DAN MURAH..ADA KE

Assalamualaikum


Laptop makin serius..perlu segera masuk wad
tapi pengganti belum ada.
kalau diopis..kadang tu..sambil2 jugak..masalahnya line tenet pulak selalu tenat.

Tengok2 jugak pengganti..tapi budak2 ni kemain lagi
"mak beli la ipad..laptop kan dah ada katanya"
hamboi..sedapnya sebut..ingat mak cop duit ke..he he
tapi kan..boleh ke..ok ke ipad tu..ke makin menyusahkan.
kalau touch skrin ni..acik memang lomah..tak pandai lansung.

anak acik cakap.ipad pun ada keyboard..betul ke.
ke saja dia nak temberang maknya yang tak tau apa2 ni

mana lebih baik..acik nak yang mudah..senang untuk kerja dan 
senang acik nak melawat blog kawan2.

agak2 kalau acik tukarkan laptop acik ni laku ke..he he
ambik sikit pun oklah kan.boleh jugak membantu.

oklah sebelum acik merapu baik
berhenti disini,lagi pun seksa betul nak menaip.
huruf A dah ok..
shif..m....j..dan k..pulak buat hal.
jenuh jari jemari acik.

jumpa lagi,Insyaallah.


44 comments:

  1. Kak erna

    Betullah tu ipad atau tab mmg ada keyboard sbg aksesori tambahan. Lagi bes dengan tab ni kak.. Mudah dan mobile...

    ReplyDelete
  2. anak buah sy pon dok gadoh nak ipad kak..last2 ayah dia beli lappy..saya pon tk berapa reti sgt kak ipad ke tab ke..hihi:)

    ReplyDelete
  3. Acik beli baru sajalah, sebab banyak pilihan dengan harga yang murah. Apa pun terpulanglah Acik untuk buat pilihan yang mana satu nak dibeli untuk keselesaan AQcik, tapi kalau Amie kurang minat guna i-pad walaupun anak-anak desak suruh beli sebab Amie lebih suka dan puas hati tengok gambar di skrin yang besa2, nampak terang, jelas ... terutama resepi & makanan he he hehh

    ReplyDelete
  4. hmmm..kalau bercakap tentang laptop yang kronik n nazak ni memang sakit hati. laptop nani ni pulak semput2.hadoi..nak beli baru pun serba salah. kalau boleh dapat dengan harga seratus dua tu ok lah kot...

    ReplyDelete
  5. Kak.. ipad memang best... tapi anie lebih suka dengan laptop...sebab skrin besar...hehehe

    ReplyDelete
  6. hehe..kalo suke menaip, bek ambl laptop je..ala yg kecik2 tu je..ipad ne kalo nk bergame,berfb,ok la..bab2 menaip tu bikin sengal skit..

    ReplyDelete
  7. bertanya di kedai achik , ipad ada keyboad , galaxi touch scrin , ikut kesesuaian acik .. ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum erna..
    saya pun kurang biasa ngan ipad, wlupun anak2 sarankan pakai..pd saya lappy kecik ni dua dlm satu boleh tnet dan boleh buat kerja2 perkeranian..

    tak dpt dinafikan ipad ringan dan senang dibawa kemana2..tpi mcm saya ni belum mahir menggunakannya tentulah rasa tak mesra alam..

    ReplyDelete
  9. akak, saya dah lama guna ipad tapi selalu on fb senang la kalau utk blogging mcm susah jer nak update sebab tak secepat mcm kita menaip..bagus lagi beli laptop boleh simpan gambar bykx2...dan byk lagi penggunaanya.

    ReplyDelete
  10. kalo ipad lg senang nk dibawa ke mana-mana.. t utk lbh byk kegunaan.. prefer laptop la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya lebih suka lappy sebab pernah gunakana ipad anak terasa macam susah.

      Delete
  11. saya pun tak berapa reti pasai gadget2 baru sekarang ni...tapi saya lebih prefer laptop..yg touch screen pun saya fail juga kak!1...haha. saya ni jenis old skool.

    ReplyDelete
  12. Alamak Nida ni bab teknologi memang buta huruf sikit.. tapi seeloknya belilah mana yg kita selesa dengannya..

    ReplyDelete
  13. Boli laptop la kak... Ipad tu budak2 yoo yg goma.. Kok pakai ipad tu nampak la mewah sikit, kottt... huhu...

    Kang kok guno ipad, makin tobal lak comin mato akak tu.. hehe...

    ReplyDelete
  14. Kalau kakak nie acik sebab suka yg besar dan senang nak tenyeh. Sebab itu kakak di rumah pun lebih suka guna PC. Laptop tu hanya kalau line streamyx tak ada baru kakak guna. Budak-budak memang suka ipad acik - comel dan senang nak bawa...

    ReplyDelete
  15. Kak Erna, saya ada ipad tapi lagi best menulis blog guna desktop atau laptop. ipad tu saya guna untuk baca ebook aje..

    ReplyDelete
  16. kakngah ni kan kak.. kok canggih na pun tak ghoti gak pakai kehkehkeh!!
    camno pun pakai laptop gak yg sonang eh. hritu laptop rosak hntr kodai, skodeng tenet ngn enfon. tak pueh ghaso eh. kocik na...

    ReplyDelete
  17. Kak Erna..
    Beli baru kak..."tepuk dada, tanya selera"...he..he..

    ReplyDelete
  18. akak mmg best bg nor hihihi...xcaya trylah!

    ReplyDelete
  19. Antara lappy ngan ipad dua2 ada kelebihannya acik....

    ReplyDelete
  20. sebagai seorang yg tak berapa nak gadget savvy.. saya lebih prefer laptop.. kalau nak ambik baik ambik brand macam toshiba ke sharp ke..so far lebih tahan lama.. macam sony dgn HP tu tak tahan lama..(biasanya lah..maybe tak semua) Ni pengalaman peribadi dan kawan2 terdekat..

    ReplyDelete
  21. ipad ok gk kak.... tab pun ok, tp apa2 akak kene gk serch kt tenet tuh tgk kegunaa nyer.... dana nih pun tak tau sgt sbb tak gune lg hehehe... bdk2 zmn skrg ni lg advance dh kite yek,sume diaorang tau

    ReplyDelete
  22. ala..memula je susah.lama2 oklah kot

    ReplyDelete
  23. saya beli netbook toshiba je, rege rm1,200. dah setahun pakai..takde prob.
    ipad ok gak, boleh tmbh keyboard. tapi fungsi tak sama sebijik mcm netbook/pc. kalau tak silap lah.

    ReplyDelete
  24. Saya pakai lappy, sambil baring pun boleh post entry hahaha

    ReplyDelete
  25. acik, boleh bayangkan seksa guna laptop yang keyboard ada yang dah tak function.. pernah mengalaminya..heheh...

    ReplyDelete
  26. cam anak2 saya gak, asik soh beli ipad. kalo touch screen ni saya pun lemah, baik akak beli netbook ajelah

    ReplyDelete
  27. saya ada terfikir nak beli ipad. tapi nak recce dulu fungsinya dan compare dgn table pc lain.

    ReplyDelete
  28. Mmg iPad ade eksesori acik, Nk kena beli tam bah... Tp mmg best pon, smbl baring2 leh melawat gak *cm sy ni* hehehe

    Kalau Nk beli, baik amik yg ipad3, lagi sharp displaynye :)

    ReplyDelete
  29. lappy saya pun dah mula meragan acik.. tengah fikir juga ni.. klua tanya anak2 mmg akakn kata beli i-pad ajelah.. tp hati ni lebih kepada notebook saja..

    ReplyDelete
  30. Salam Acik Erna.

    Sebagai orang tua, kak ani lebih suka guna pc atau laptop daripada ipad.

    Kat rumah kak ani ada ipad, tapi kak ani guna untuk baca sajer. nak berblog rasa tak selesa.

    ReplyDelete
  31. kalau saya,lbh selesa dgn pc yg besar gedabak ni...terang,jelas...maklumla mata makin kureng sikit dah tua2 ni hehe..anak2 mmg suka dgn gajet2 canggih....kita lak terkial2 nak guna..

    ReplyDelete
  32. kalau ipad utk org yg dh biasa dgn gadget apple ok kot acik..tp kalau org x biasa better amik galaxy tab berbanding ipad..


    cuma pd sy la kan..x best blogging guna tab ni kalau nk update atau upload gambo..kalau sekadar BW ok kot tp tu pon x best bg sy kalau nk mengomen hehe..sekadar nk baca je oklah

    ReplyDelete
  33. kak,

    beli laptop jea kak..senang nak kemana2 pun boleh bawa..tapi kena ada laa berukband..bukan streamyx tu..ipad tu gadget anak2 muda..kang org kata mcm bagus,tapi kalau pandai guna ok..kemajuan tukan kan..

    ReplyDelete
  34. salam acik erna,

    best juga nak beli tab / ipad tp saya takde lagi ipad takleh nak bagi review ke perbandingan guna notebook ni ...
    yg saya baru tahu ipad/tab boleh claim / tax exemption mcm beli komputer... heeeee

    ReplyDelete
  35. laptop rongak kita taknak laa...lagipun takder gigi palsu untuk itu huhuhu....

    ReplyDelete
  36. baik bli laptop kak..kalo ipad mcm leceh sikit nak menaip..ni pendapat saya je..hehe

    ReplyDelete
  37. acik samalah kita, tangan cik ina belum cukup gegirl nak bertouch screen. pernah sekali cik ina guna ipad anak, tekan huruf A, banyak huruf A keluar, tangan keja kontrak cam tulah rupanya .

    ReplyDelete
  38. ehem..mcm2 teknologi terkini..ehem memang nak kena beli ipadlah tu..he2x..saja computer tu meragam..

    ReplyDelete
  39. Brg murah x semestinya x ada kualigi tp brg berkualitk selalunya mmg mahal!

    ReplyDelete
  40. kak erna try galaxy tab lak..harga lebih kurang lappy jer tu..puas hati kecil molek jer..^_^

    ReplyDelete