Monday, October 8, 2012

SEDANG ELOK JE SAMPAI..KOT TAK MAU MERAH..

Assalamualaikum
Gambar ni kejadian pagi tadi

 kalau pagi hujan macam ni la..dari rumah acik nak u-turn
kejalan sebelah tu makan masa setengah jam.
patutnya 20-25 minit acik dah sampai opis
ni tak... baru sampai bertentangan dengan rumah sendiri.
tapi acik tak marah.. hujan tu rahmat Allah
dah biasa dah
bila hujan semua ibubapa bawak kereta
 hantar anak kesekolah
kalau tak rasanya masing2 naik motor je hantar
tu sebab jalan tak jem
biasa 7.35 acik baru keluar rumah
kalau hujan..pukul 7 dah keluar rumah..
pagi tadi sampai je...jam punch kad tu 7.59.
Alhamdulillah sempat..tak merah.

oklah jumpa lagi,Insyaallah

14 comments:

  1. Alhamdulillah!

    Bulan lepas ramai jugak kena panggil dek bos kat tempat keja saya sebab terkurang/terlebih seminit dua masa sampai & balik sekolah. Nasib baik saya selamat tak kena, alhamdulillah.

    Yg harunya, org lain pi sekolah awal tu motivasinya sebab bersemangat nak keja tapi saya motivasinya ialah nak park kat tempat selesa depan opes, kehkeh. Tak senonoh kan.

    ReplyDelete
  2. dok bandar macam ni la kan kak....

    ReplyDelete
  3. dokek yo opis akak ghupo ea..hihih

    ReplyDelete
  4. fuhh ujan selalu make jem lahh kak
    sakit ati juga
    mujur saya dari pekan highway ;))

    ReplyDelete
  5. Kak Acik.. punch saya merah pagi ni.. Terlewat bangun... :)

    ReplyDelete
  6. assalam AE..bila hujan selalu jln jamm..hu2x..mujur masih hijau la punch card tu kan..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum acik erna. mmg betul pun kalau hujan jalan jem sebab kereta banyak + bawak perlahan. syukur alhadulillah acik erna sempat sampai opis on time!

    ReplyDelete
  8. Kalau merah, kenapa kak..??

    Kalau kerja kilang mcm sey dulu.. Kok merah tu sampai 20 minit dalam sebulan, elaun yang 80 hengget tu kena potong separuh.. tinggal la 40 hengget je.. Tu yg sey pagi2 dah kuar rumah tapi bak kato akak la, kok jalan jem, kuar copek pun tak guno jugak... huhu..

    ReplyDelete
  9. Nasib baik ngam2 ja Acik punch yek..Kalau tak merah la card tu..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, nasib baik tak merah. Punch card kalau time merah mmg kerisauan lah time clinical waktu study dulu. DENDA besar akan menyusul. :)

    ReplyDelete
  11. Ye..hujan itu rahmat Tuhan. Alhamdulillah. Tapi jgn hujaann yang turun bersama airmata...hehhehe..

    ReplyDelete
  12. hujan rahmat...cuma trafik mmg extra slow masa hujan,mungkin org lebih2 berhati2...

    ReplyDelete
  13. kalau hujan mmg mana2 pun jam kan...

    ReplyDelete