Assalamualaikum.
sesuai dengan cerita tentang makan2
akak tepek kat sini award dari izzah
terima kasih izzah..cantik.
terberangan pulak nak pakai macam chef ni.
sesuai dengan cerita tentang makan2
akak tepek kat sini award dari izzah
terima kasih izzah..cantik.
terberangan pulak nak pakai macam chef ni.
Pucuk paku campur udang masak lomak cili api
goreng pisang tanduk
bubur sukun
lepat pisang
rebus ubi
sambal belaca
Air carrot susu...
hero bongsu akak yang buat sendiri
mintak mak letak disini.sedap katanya.puas mintak mak rasa
tapi dah mak tak minum susu..camana.
minta maaf la ye dik..
nanti buatkan air lain mak minum.
Hasil dari n3 lepas yang tunjuk bahan2 yang belum dimasak
selama 3 hari dari jumaat petang
ini la hasilnya.
terima kasih kawan2 semua.
minta maaf tak dapat nak jamu..sebab jauh.cuma dapat jamu mata aje ye.
gulai cuk paku tu.. lawan mo ikan masin.... adeh... betambah nasik!
ReplyDeleteassalam kak, terliur ngan msk lomak pucuk paku akk tu, telan air liur je lh hehehe..
ReplyDeletesemua menu best2 akk buat, sedapnya, rajin akk. pandai si bongsu buat air sendiri, nyaman tekak
waduh..specialnya...semua pembuka selera..sedapnya..
ReplyDeleteWaaa.... Semuanya Tie suka. Pisang tanduk goreng pun suka... semuanya sedap!
ReplyDeleteas-salam
ReplyDeletewah!! sedapnye lemak pucuk paku..terliur gk tgk ni.
ppegghh sedapnya kakkk
ReplyDeletesemua saya suka
sekom kk Erna.
ReplyDeletebyk ne kk Erna tak baca.ari ni baru kesempatan nak baca.tak sentuh computer.ginduuuuu....
tak gindu kita?tak pelah...
eh...jgn memilih tau.susu tu tuk kuatkan tulang.ewah!!!....pndi lak kita.samelah..kita pun tak minum susu.tp kalo ada cmpuran sikit boleh minum.kalo 100% susu memang tak terima....
selera kita serupa kak...sodap lak ha
ReplyDeletesbb dah terliur tgk smbal akk, sy pun ke dapur buek smbal makan ngan sup ayam...bopoluh...
ReplyDeleteumang aihhhh. apo tak calling2? konfem mendobut sey datang. hahhaa
ReplyDeletekak ngah..haah kan..tak teringat pulak nak goreng ikan masin tadi..kalau tak..mau tak cukup nasi seperiuk..
ReplyDeletewkmsalam rosaliza...kalau dekat boleh akak bagi kan..banyak tu..
ReplyDeletenasib baik ada adik dan amnak sedara akak yang lelaki tu datang makan..meriah le jadinya.
sal..alhamdulillah..tapi tak de la special..
ReplyDeletetie..pisang tanduk goreng kali ni..memang sedap..manis..biasanya akak dapat pisang tanduk yang rasa masam2 sikit.
ReplyDeleteady wkmsalam..terima kasih ady..
ReplyDeleteady lagi pandai masak kan..boleh la cuba masak pucuk paku ni..
kaih..kalau akak lepat yang paling suka..he he..kuiah orang tua kena la dengan selera akak..
ReplyDeleteanie..maunya tak rindu..tapi akak faham..anie sibuk.
ReplyDeletekalau tak de n3 baru tu maknanya anie sibuk sangat la tu..
"waduh2...hidangan minum petang tu kak..buat saya rasa tak tahan2 dah ni..yg paling best tu pengat sukun...tak pernah makan lagi sblm ni,selalu buat goreng jer..pisang tanduk ada la 4 biji en abg beli tadi..esok leh goreng dah kot..hehehe.."
ReplyDeletesemua sodap
ReplyDeletekak ..sey buek lopek pokak potang somalam
Ms.lilies..ye ke..sama la kita.
ReplyDeleteakak masih tak dpat masuk blog lilies la..rindu lak nak baca.
akak cuba buat macam lilies bagi tau tah mana silapnya kelain pulak..aduhai..frust tol..
annie..sambal makan dengan sop..memang kono tu..mau tak sodar makan berpinggan2..he he..
ReplyDeletejah..iyo ko jah pandai makan ni..kok ytau memang dah panggil dah..
ReplyDeleteorg pilah kok tak pandai makan tu maun kono buang suku tu kak. kihkihkih.
ReplyDeletepiasara..pengat sukun memang tak ramai yang buat..
ReplyDeletemasa akak dook selangor dulu..akak je yang buat..baru kawan2 lain cuba.
ibuintan..akak memang suko lopek pokak tu..tapi..budak2 suko yang berinti.
ReplyDeletejah..ha ha ha..goli lak ati..kono buang suku..he he..lom ponah orang kono buang do jah..
ReplyDeletemeriahnya...
ReplyDeletezar..sesekali..he he.
ReplyDeletekak,
ReplyDeletedlm byk2 ni.. saya teringin nak ubi kayu rebus cicah sambal belacan tu.... rindunya..
yong..sedapkan..tu la biasanya makan dengan kelapa parut dan gula..kali ni..teringin pulak makan dengan sambal belacan..
ReplyDeleteSalam akak..
ReplyDeleteSaya pun tertunggu2 jugak apa yang akak masak dengan bahan2 yg. akak tunjukkan hari tu...sekali tunjukkkk..tudia...berderet2...mesti sedapkan masak lemak dan Pengat sukun tu...saya suka pengat tapi buah sukun saya takut anginnn...tapi itu buah kegemaran akakkan...sebab apa ye akak tak minum susu?...saya kalau air bersusu no.1....
Best bangat ni kak.
ReplyDeletetgk keret susu tu tringin plak...jap gi nak gi buat la...
ReplyDeletetu diaaaa...dh keluar dh menu yg berderet tu memang mabeles..hebatlah kak.semua sedap2 lak tu. saya kalau weekend msk juga tapi tak sempat nk n3..selalu outing jer kejanya..tu yg kekadang tak sempat nk bw..hehe
ReplyDeletesalam akak..
ReplyDeletewow..bestnye..kecur air liur..nak meleleh ni..hehhe..
bestnye akak..nak jugak akak..hehe
sedap kak erna..udang masak lemak cili api dgn pucuk paku tu...
ReplyDeletelame tak buat ni...selalunye hujung minggu jer saye masak mcm tu...
Mak ai kak..semua semua makanan ni sodap belaka..leh naik gula saya nih..hehe..lg2 gulai pucuk paku..perhg..leh mkn bertmbah2 nasi ni,,,
ReplyDeleteSemua Yati suka! Kecuali pengat sukun tu, tak pernah rasa. :)
ReplyDeletebanyaknya kuihhhhhh...:P
ReplyDeletepucuk paku masak lomak mmg best!!
Aslmkm.
ReplyDeleteWaduh banyaknyer makanan!
Masak lemak juga yang menarik minat Kak G.
Betul-betul menggugat. Lepat pisang tu berinti lagi. Rajin sungguh. Lagi rajin bujang tu buat air style caraot+susu. Sedap tu.... kalau ibu tak nak meh sini auntie minum utk ibu....:)
ReplyDeletewah, sedap semua yg akak masak tuh... terliur tengok masak lemak pucuk paku tu...hehehehe
ReplyDeleteazi..ha ni la dia yang akak sempat masak masa cuti tu.
ReplyDeleteseminggu sekali je azi..hari2 biasa tu kadang2 masak sardin je..ringkas..tak sempat nak masak pelbagai.
azi..akak memang tak suka minum susu dari kecik..kata mak akak la..tu sebab akak ada sedara susu katanya.
kak sam..
ReplyDeleteseminggu sekali je tu..hari lain tak sempat.
acik lupakanje..akak tak minat langsung..tapi anak2 suka betul.
ReplyDeletenieza..menu orang tua ni..he he..
ReplyDeletecik ceria..nak rasa mai la datang sini..boleh makan sama.
ReplyDeleteainnoraini..sama la kita..hari minggu je akak masak lebih sikit..hari lain tak sempat
ReplyDeleteYat zakie..minggu ni banyak pulak bahan yang ada..tu yang buat semua tu..tunggu nanti takut burok pulak..sayangkan..
ReplyDeletebobhandburry..terima kasih singgah insyaallah..nanti akak datang ye.
ReplyDeleteyatie..memang ramai yang tak pandai makan pengat sukun ni
ReplyDeleteDaddy Ziyyad..
ReplyDeletememang sedap masak lemak tu
wkmsallam kak G..seminggu sekali je saya masak lemak..tak berani jugak selalu.
ReplyDeletekakzakie..
ReplyDeletelepat pisang memang kegemaran seisi rumah tu.
SMM..ye ke..suka semua ye..nanti datang mah akak ye..boleh makan.
ReplyDeletesemuanya best2...tapi first time aina tengok bubur sukun, biasanya goreng je...
ReplyDeletelepat pisang n ubi dgn
ReplyDeletesambal belacan tu ...mengancam habis
takpe ...nanti ati lalu seremban
ati nk terjah rmh akak...
tak tau malu ...hihi
JunAina..memang ramai yang tak pernah makan bubur sukun ni.
ReplyDeleteAti..kalau lalu seremban jangan lupa datang mah akak..
ReplyDeletebagi tau je nak makan apa..boleh aje..
Gulpp..!! Gullpp...!!! Gullpp...!!!
ReplyDeleteBunyi tolan air liur...
hehehe...
azz..osah he tu..sampai sini ha bunyi e..he he
ReplyDeletebesok nak balik umah mak.tak kira,nak suh dia masak gulai lomak pucuk paku gak...!
ReplyDeletesalam..kakerna..mak aih..semua menupun ada..rasanya semua cadangan kt komen pun akak bua huhu..semua suri terliur..especially tang ubi rebus tu ....
ReplyDeletesham..nak mak jugak yang masak..baru sedap rasanya ye..
ReplyDeletesuri..alhamdulillah..dah cuti kan..akak masak la semua..
ReplyDeletekak, nanti singgah ambil poskad yer tq..:)
ReplyDeleteakakkkkkkkkkkkk!! pucuk paku itu!!!!
ReplyDeleteadeh la!!! saya duk telan air liur je la ni...huwaaaaaaa!!! akak kijam!!!
mommy nak ubi rebus makan dengan sambal belacan~~~ sedapnyaaaa..
ReplyDeleteNieza..tq ..insyaallah nanti akak ambik ye.
ReplyDeletewahida..suka jugak ye..
ReplyDeleteakak pun suka..sori ye ida.
mommy..memang sedap..ubi rebus makan dengan sambal belacan..panas2 pulak tu.
ReplyDeletecarrot susu anak akak buat dari gambar ni mcm fresh orange pulak..
ReplyDeletegulai pucuk paku feveret saya tu kak...hehe
yus..tu la dia..dia kata..rupa macam air mangga he he
ReplyDeletetgh bygkan suma makanan tu ada depan saya sekarang. ahhhhh!!!!
ReplyDeleteGB..bayangkan aje ye..tak mau rasa ke
ReplyDeleteSedapnyer menu... :)
ReplyDeleteDah lama tak mkn masak lemak pucuk paku tu.. Selalu pucuk paku cicah sambal lemak je.. :)
Salam kenal.
ReplyDeleteMasuk dari laman DDrfauziah.
Banyaknya makanan & banyak kawan blogger ya?
MJ..pucuk paku memang paling sedap dibuat masa lemak atau goreng cili api
ReplyDeleteISARA..terima kasih..sudi ke blog mak cik mak cik ni..
ReplyDelete