Monday, April 4, 2011

BERTAMBAH DAN BERKURANGAN

Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur pada mu ya Allah..

Hari ni bertambah setahun dan berkurangan juga usia akak.
Alhamdulillah juga kerana telah diberikan kesihatan yang baik sehingga kini dan dapat menikmati
hidup ini disamping suami dan hero hero akak yang bertiga.

Terima kasih pada kawan kawan dan sedara mara yang memberi ucapan Selamat Hari Lahir melalui FB dan juga sms.
Paling seronok juga dapat sms dari kawan dari sekolah rendah yang masih ingat kan akak.
ucapan dia membuatkan akak tersenyum sendiri..katanya..
'walaupun kita ni dah masuk ke umur warga suasa..'

akak pun nak tukar jugak..masa birthday kak pah..kak pah kata nak tukar ke aunty kak pah..
tapi akak tukar ke acik erna.
.ok kan..baru lah 
ada gaya warga suasa..

Semoga jugak keluarga akak akan terus dirahmati
dan dalam perlindungan yang esa.

64 comments:

  1. happy birthday kak erna! moga umurmu diberkati Allah hendaknya & semoga berbahagia selamanya :)

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir dari warga emas untuk warga suasa.

    semoga sentiasa dalam perlindungan dan mendapat rahmat dariNya.

    ReplyDelete
  3. hepi besday kak erna...
    semoga diberkati allah didunia dan akhirat..

    dan semoga bahagia disamping keluarga...aminnn...

    ReplyDelete
  4. happy birthdayyy kakkkk...
    semoga dilimpahi kasihsayang, rezeki, kesihatan yg baik dan di bawah lindungan Allah.

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    SELAMAT ULANGTAHUN HARI KELAHIRAN. DIDOAKAN SENTIASA SIHAT SEJAHTERA. YANG KE BERAPA KAK?

    ReplyDelete
  6. assalam kak, apa kbr hari ini...selamat ulang tahun kak,semoga hidup akk sentiasa di berkati allah n dilindungiNya selalu.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah,
    Selamat ulang tahun Kak Erna.
    Semoga dimewahkan rezeki dan bahagia bersama keluarga tersayang.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... selamat ulangtahun kakErna. Semoga hari2 mendatang dilalui dgn penuh kesyukuran.
    Saya doakan agar akak dan keluarga sentiasa dibawah lindungan yg Maha Esa.... senyum2 selalu.... muda sokmo..

    ReplyDelete
  9. selamat hari ulang tahun kak...

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Jadi Kak Erna...

    Setiap saat, setiap detik kita ni semua makin hampir ke kematian..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Kak Erna..
    Akak..Selamat menyambut Ulangtahun kelahiran..semoga akak akan lebih bahagia bersama keluarga tercinta,sentiasa didalam perlindunganNya, diberikan kesihatan yg. baik dan dimurahkan lebih rezeki.Yg keberapa ni kak?...

    ReplyDelete
  12. happy besday! syukur dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik

    ReplyDelete
  13. Sallam,
    Selamat Hari Lahir kak,
    Semuga masih dipanjangkan umur,
    Dikekalkan kesihatan,
    diberiNya hidayah untuk terus
    beramal ibadat dan sentiasa ceria
    dan gembira disamping keluarga
    tercinta.

    ReplyDelete
  14. hepi birthday kak erna..moga akk sekeluarga mendapat rahmat dan redha Allah selalu ..Insya Allah!umur itu hanya pd nombor..di hati, senantiasa muda !! cewahhh!

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir kak..semoga akak terus mendapat limpah kurnia dari illahi.

    *seronok sebab berpeluang kenal akak walau di blog. :)

    ReplyDelete
  16. selamat ulang tahun kak,hari lahir saya bakal menjengah tiba pula nie...semoga sentiasa dlm rahmat Allah yer... :)

    ReplyDelete
  17. semoga akak sihat hingga ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  18. hepi bufday k.erna...Allah selamatkan kamu...

    cantik...

    ReplyDelete
  19. Happy birthday kak.. semoga pjg umur & murah rezeki ye

    ReplyDelete
  20. Nadiah..terima kasih.

    al-lavendari
    terima kasih..lucu pulak..teringat sms kawan tu..
    tak nak mengaku dia..



    Mslilies..
    terima kasih..kak dah tak leh buka blog lilies invite semula ye.


    ainnorainia..terima kasih ye
    insyaallah semoga doa2 semua di makbulkan

    kasihredha
    terima kasih ye..insyaallah

    ReplyDelete
  21. Luahfikiran..
    terima kasih yang keberapa?jawabnya dah lebih setengah abad.



    Rosaliza..
    terima kasih..mendoakan yang baik2 buat akak.



    kateeze
    terima kasih..insyaallah



    SMM..
    terima kasih..insyaallah akan senyum selalu..tapi tetap tak boleh nak muda balik..he he..

    ReplyDelete
  22. kak long-nogori vs pahang..
    terima kasih yo



    Daddy Ziyyad..
    terima kasih..memang itu yang dirasakan sekarang..rasa kematian makin hampir..

    ReplyDelete
  23. azi..terima kasih banayk azi..kerana mendoakan yang baik2 dihari lahir akak.
    kalau azi nak tau..akak ni dah boleh jadi nenek dah..dah lebih setengan abad dah usia akak..

    ReplyDelete
  24. kak long-lukisan tentang cinta.
    terima kasih ye



    LipisLady..
    terima kasih turut mendoakan yang baik2 dihari lahir akak.



    mokwonik
    terima kasih..betul la tu kan.
    tapi dengan adanya angka tu dapat juga menyedarkan akak..dah tua..

    ReplyDelete
  25. GB..
    terima kasih



    Mayana
    terima kasih



    Hamizah
    terima kasih..akak harap mizah sihat sentiasa.

    Jun Aina
    terima kasih


    iina..
    terima kasih..insyaallah

    ReplyDelete
  26. hepi besdei acik kak erna haha..
    dah berapa umo ekau.
    semugo hari2 yang datang lebih mendekatkan kita kepadaNYA.

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum.
    Alhamdulillah hidup yang barakah sentiasa sihat sejahtera. Semoga sentiasa dalam peliharaan Allah.

    SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN

    TQ

    ReplyDelete
  28. selamat hari lahir kak...
    semoga dimurahkan rezeki dan di rahmati olehNya yang Esa.

    ReplyDelete
  29. Aslmkm.
    SELAMAT HARI LAHIR.
    Semoga terus diberkati. Amin.
    Aduh! Terlewat juga!

    ReplyDelete
  30. Wahh...

    Tukar cat rumah sempena besdei ke ni akk.. hehe...

    epi besdei ya kak... Moga terus sihat hendaknya...

    ReplyDelete
  31. kak pah..
    ha ha..best bunyi e kan..acik yo la..buang la akak e tu..he he..
    terima kasih kak pah.



    Admin P@P.
    wkmsallam..terima kasih..


    sayang sayangibu
    terima kasih..lama tak dengar/baca cerita sya..rindu



    DDrFauziah
    wkmsallam..terima kasih kak G



    azz..
    terima kasih..tukar cat maso hari ahad tu..dudok2 ngan aimi..maso dio tongah rehat..bodek2 dia..dapek omak e tukar cat rumah..he he..

    ReplyDelete
  32. Kak Erna..adakah warga suasa hahaha..kelakarnya...

    ReplyDelete
  33. azwa..tu la yang buat akak gelak tu..ada yang tak mengaku..he he.
    dia tak mau katanya..sebab kalau nak pergi haji..warga emas..yang dah 60 keatas..

    ReplyDelete
  34. selamat hari lahir kak erna

    semoga berjaya di dunia dan di akhirat

    tak perlu tukar nama lah...

    sampai bila2 pun kak dah cukup
    sentiasa rasa muda ...gitu


    ^________~

    ReplyDelete
  35. happy birthday, Kak.. alamk, terlmbt shari lak... sy doakan akak panjang umur & diberikan ksihatan yg baik.. berbahgia di smping kluarga tercinta... Amin

    ReplyDelete
  36. salam akak..

    selamat hari lahir akak..moga sihat dan ceria selalu disamping keluarga tersayang..:)

    ReplyDelete
  37. Ati..terima kasih ati.
    risau jugak ati..takut ada yang kata..dah tua2 pun nak panggil kak lagi..he he..

    ReplyDelete
  38. sariyusa..terima kasih..turut mendoakan akak.

    ReplyDelete
  39. salam kak erna..
    mintak maaf kak terlewat ucap kat akak semalam tak sihat sgt..selamat menyambut hari lahir kak..moga kesempatan ruang masa yg masih ada akan sentiasa mencari keredaannya..sama2lah kita kak..

    ReplyDelete
  40. Assalam kak..heheh komen ni lari tajuk sikit bukan kisah besday akk yg lepas heheh

    Rupa2nya senang je kak nak auto publish tu, lps kita taip semua n3, klik kat post option, pas tu klik kat scheduled at, pas tu akk letak la tarikh n masa yang akk nak buat tu, pas tu terus klik kat publish post.

    yang saya buat hari tu, semua buat tapi tak klik kat publish, maak tak jadi lah auto publish tu..harap2 akk faham ya heheh

    ReplyDelete
  41. suri..terima kasih suri..suri dah sihat ke..

    ReplyDelete
  42. assalam rosaliza..terima kasih ye..nanti akak nak cuba jugak.
    rasanya dah faham dah.tapi belum cuba..nanti akak cuba dulu..kalau ada esok..maknanya dah berjaya..he he.

    ReplyDelete
  43. happy befday erna..semoga berbahagia hgga kehujung usia.usia suasa yer.. mommy like~hee

    ReplyDelete
  44. selamat hari lahir kak..

    moga terus diberi kesihatan yang baik, kekal bahagia bersama suami dan anak-anak

    tahniah kak

    ReplyDelete
  45. Selamat Ulang Tahun Kak Erna. Maaf dah lewat sehari.


    Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki serta gembira di samping keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  46. Happy belated birthday Kak Erna...sorry kak byk hari tak bersiaran..lately ni bz sikit...btw tak terlambat nak ucapkan birthday akak juga semoga akak dimurahkan rezeki selalu dan dirahmati Allah selalu..amin.

    ReplyDelete
  47. mommylavender..
    terima kasih..ye..usia suasa..he he

    ReplyDelete
  48. nieza
    terima kasih atas ingatan dan doa.

    ReplyDelete
  49. Happy belated birthday, kak Erna. Semoga gembira dan sihat sentiasa serta murah rezeki. ^_^

    ReplyDelete
  50. selamat hari lahir kak...semoga akak sentiasa dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yg baik dan bahagia bersama keluarga yg tersayang...amin...

    sayang akak...

    ReplyDelete
  51. yatie..
    terima kasih..semoga kita sama2 diberi kesihatan yang baik

    ReplyDelete
  52. wahida..
    terima kasih ye..sama2 mendoakan yang baik buat akak.

    ReplyDelete
  53. "happy belated b'day kak erna..sory sgt2 sbb lambat wish kat akk,smga sihat ceria dan bahagia selalu.."

    ReplyDelete
  54. piasara..
    tak pe..terima kasih ye

    ReplyDelete
  55. Selamat hari ulantahun akak. Sorrylah lambat wishnya. Baru hari ini dapat jalan ke blog akak ni.

    Yus sentiasa mendoakan yang terbaik buat akak dan keluarga.

    ReplyDelete
  56. yus..terima kasih yus..tak pe nyus..akak faham
    yus pun masih dalam rawatan lagi kan..semoga mata yus akan dapat melihat dengan jelas.

    ReplyDelete
  57. salam kak erna..

    happy bufday..

    smoga redha Allah sentisa bersama kak erna :)

    ReplyDelete
  58. mutiara benilai..salam kembali..terima sudi jengah blog mak cik ni..

    ReplyDelete
  59. hepi belated besday kak... semoga berbahagia selalu..

    saya miss lah besday kak tu.. sbb bbrp hari tu mood saya merudum, FB pun tak check sangat..

    ReplyDelete