Tuesday, July 17, 2012

TAK TAU NAK LETAK TAJUK APA

Assalamualaikum

Jom kita bersila buat kerja
sampai sakit sakit belakang mak cik ni.
tapi take pe
bos acik kata..anggap je sedekah jariah 
bila kita tolong buat walau pun bukan kerja kita.

Acik rasa la lelaki memang tak boleh jadi kerani 
dah bertahun tak buat failing 

oklah jumpa lagi,Insyaallah

40 comments:

  1. Makchaq kena buat perlupusan fail... bersin memanjang bila dok belek fail2 berabuk.. macam nak demam...

    ReplyDelete
  2. pengsan kalau saya kak..tapi camni la kerja saya..tiap minggu..huhu..

    ReplyDelete
  3. hahaha betul tue...orang lelaki malas..

    ReplyDelete
  4. hihihihihi.. hadoilah ni bukan sakit belakang jer.. mau kaki kebas dok bersila huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Kepala pun boleh pening camni...

    ReplyDelete
  6. Saya pn x suka filing tp terpksa buat jugk! Tp sx derlh setinggi itu....hahaha!

    ReplyDelete
  7. teringat dulu masa cuti semester minta buat part time kat bahagian hal ehwal pelajar uitm..kena bahagia failing nie la..lenguh satu badan tapi enjoy sangat...sekarang guide org lak buat failing..erm..perubahan dunia...

    ReplyDelete
  8. banyak tu...
    memang sakit pinggang....

    ReplyDelete
  9. hadoii! banyak tu.. x terbuat la kalau suruh Su.. hihi..sabo je la..

    ReplyDelete
  10. mak ai.. osah banyak e tu. Duduk sakit bolakang. kang boselo lelamo sakit lutut lak na haha..

    ReplyDelete
  11. byknya kak nk kena buat failling tu

    ReplyDelete
  12. salam..
    ptut le adik sy tension je blik keje hehe
    bygkan nk setel suma

    ReplyDelete
  13. saya ada dapat keje sambilan wat filing ni tp tak stat2 buat lagi pasal bos dia my hubby...aiyoyo..take care kak eks :)

    ReplyDelete
  14. bersabar lah Acik...hehehe..anggap aja jariah...:)

    ReplyDelete
  15. Ya Allah... bertahun tak buat filing memanglah jenuh nak sorting lagi acik... memang kena sabarlah.

    ReplyDelete
  16. kak erna,
    kalau akak nak cuba kurma tu insya allah saya boleh risik2 dengan suami utk buat penghantaran. nanti akak email saya berapa akak nak dgn alamat utk penghantaran ya.. email saya kesoma.rai@gmail.com

    ReplyDelete
  17. acik..teringat masa keje dulu, part ni la paling malas nak buat bila tiba ujung bln..heeee

    ReplyDelete
  18. Tajuk yg ssuai..lelaki mmg tak boleh jd kerani! ^__^

    bab filing ni kena keep on buat. kalau bertangguh smpai byk mmg tension nk kerjakan.

    ReplyDelete
  19. Perghh... takpe.. sikit2 lama2 jadi bukit.. Tapi nih bukit yang nak kena susun eh.. perlahan2.

    ReplyDelete
  20. adoiyaiii kak
    tarik nafasss panjang2 akk ;)

    ReplyDelete
  21. betul2..patutnya tajuk entry lelaki tak sesuai jadi kerani..

    ReplyDelete
  22. Hehehehe.. Adoyai... Tak pasal2 akak lak yg kono.. Elok ehh bawak tikar bantal sekali kak.. Buleh yoo niarap sambil susun kertas tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  23. setuju..sbb lelaki tak suka duk office maybe kluar lg sesuai kot...hehe

    ReplyDelete
  24. Adoi bleh patah pinggang cam ni,meh nk tulun segregate out,pakat2 wt filing hihi

    ReplyDelete
  25. byknya kertas...tadi nak susun buku pun berpeluh dahi

    ReplyDelete
  26. macam meja saya lagi bersepah je acik...ngeeee

    ReplyDelete
  27. huhuh...memang lelaki tak sesuai jadi kerani. perempuan lebih teliti kot untuk kerja2 macam ni.

    huhuh...ternyata blog acik takde word verification! sebab tu ramai yang suka bertandang ke sini..

    ReplyDelete
  28. Kerani fail zar pun lelaki.. So far so good.. Hanya dia je tahu kat mana fail bersembunyi.. Hehehe. Tapi pegaai stor zar lelaki juga.. Dia punya nerd mengalahkan pompuan.. Teratur bersih kemas dan bersusun mengalahkan kerja pompuan

    ReplyDelete
  29. Akak, tak pe akak, bantu mebantu , besar pahalanya...

    p/s. Kawan saya(lelaki) pem. tadbir jugak, tapi kerja memang tip top.....kalau memang malas, apapun tak boleh , pompuan pun sama mcm kat ofis saya ni...he..he..

    ReplyDelete
  30. dana skrg nih pun kene bt failing... ganti keje par acik... dia tak bt failing dana lak kene jd mangsa huhuhi

    ReplyDelete
  31. malasnya lelaki ini. setakat nak buat fail, hari2 pun buleh buat bila ada kelapangan, kalo dok tangguh, lagi la byk keja

    ReplyDelete
  32. Salam Erna...kadang2 kerja orang lelaki lagi kemas dari orang perempuan.

    ReplyDelete
  33. demam selsemala lepas ni akak :D

    ReplyDelete
  34. kus semangat... nangis la saya kalo dapat tu..

    ReplyDelete
  35. ehem..dah berapa tahun dia tak failkan tu?..wakaka..malas betul!!.. :(

    ReplyDelete