Friday, July 6, 2012

DIMANA SILAPNYA..

Assalamualaikum

Ta tau la dimana silapnya..
silaP tuan nya kah..atau silap telefon

dah banyak kali terkena..
sedang menjawab telefon..tiba2 senyap
ingatkan terputus..
rupanya dalam masa yang sama..tertelefon kawan
 yang lain.
biasanya nama yang bermula dengan huruf 'A' la

maaf pada kawan kawan yang acik tertelefon tu.
acik pun tak tau camana 
boleh jadi macam tu.
TERGANGGU kawan2 dengan TAK SENGAJA.
ada pulak macam tu kan.
sebab ada la tu acik tulis..he he

ok jumpa lagi,Insyaallah
 

59 comments:

  1. Salam acik...
    acik guna phone baru yer......

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam ucu..bukan baru beli..tapi baru ada masaalah.he he

      Delete
  2. selalu jadi pada saya pulak anak2 main tekan2 telefon kawan2..ada jugak diorang sms..hadehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rai..tak tau lah camana boleh jadi..belum jumpa punca penyakitnya lagi

      Delete
  3. mungkin betul kata pengomen 1st tu..hp baru ke? blm biasa guna tu tersilap.

    tapi kalau bukan..mmg tak penah jadi lagi kes gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujie..dah lama ..cuma baru ada masaalah

      Delete
  4. pernah juga jd mcm ni...tengok no depan terus tekan...amik kau..sekali salah org...sian org yg terima tu..terpinga2 dia...lepas tu msg bgtau dia silap nombor..& minta maaf..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ieda..dah namanya tak sengaja kan..

      Delete
  5. kan msalah sama ngan hp saya tu
    butang tekan dah mereng la tu
    sgt sensitif pantang sentuh terus dia brtukar

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dik..sensitif..kita sedang jawab telefon pun dia boleh ter 'call' orang lain

      Delete
  6. hehe...lain kali kena tgk elok2 la..samalah pernah gak terkena,..silap dail..

    ReplyDelete
    Replies
    1. izan mama mia boleh dimaafkan dah namanya tersilap kan

      Delete
  7. ISh....mcm ne tu eh? Mgkn petanda nak kena beli handphone lebih canggih kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fara..kalau nak beli baru..idak le jawabnya..he he..

      Delete
  8. Acik agaknya buat hal manja2 gitu minta yg barulah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina..he he..kalau pasal telefon ni..manja2 pun tak de sape nak layan acik he he

      Delete
  9. adaklah tu tak kena tu.. salam kenal acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal zie...terima kasih sudi kenal ngan acik..
      memang ada le tu zie..tapi tak tau apa..

      Delete
  10. Kadang2 tersilap tokan satu nombor yoo dah poie kek ghumah orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boto tu azz..silap satu..terus jadi lain..

      Delete
  11. la..nape jadi cam tu..acik try bawa ke kedai ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn..nanti kalau dah tenant insyaallah acik akak bawak..tq lynn

      Delete
  12. Hari ini entah berapa kali hubby kakak tesilap panggil. Nak call org lain terpanggil kakak.. Macam aciklah tak sengaja - last ketawa sama-sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he..tu la kakzakie..bukan nak call pun..tapi ter..he he

      Delete
  13. Salam.. Kak Acik, hp tu ada masalah. Kena bawa ke kedai untuk repair..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nur..anak acik menakut2kan maknya ni..kata..bukan semua tempat repair boleh percaya..he he

      Delete
  14. hehehe...biasalah tu kak, sya lagilah tersilap hantar sms ;p haru jugak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sya..nasib baik tak pernah silap hantar sms he he

      Delete
  15. hehe..ese selalu boto kono tu kak..pakai tipon lagi canggih kak..boli yg bosa gedabak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anymz..ayo e ai..lagi godak takut tak tepikul he he..

      Delete
  16. Replies
    1. Qhaifa nur..betul2 masalah hp acik tu kan

      Delete
  17. mesti hp jenis touch sceen nie kan...

    p/S: acik agak2 je no apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy..acik dah agak tengok tulis kat situ..yang ke 12 la tu kan

      Delete
  18. Salam Erna...nak kena beli yang barulah tu hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam zai..alahai..nak raya dah ni..baik beli kuih raya..he he
      zai dah sehat ke..

      Delete
  19. Camne boleh tercall org lain plk acik,nak kena tukar hp baru nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nurul..kena sabo je nurul..guna jugak yang ini

      Delete
  20. hp lama, baru bermasalah, maknanya nak minta kena hantar ke workshop atau minta diganti baru tu kak...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. azwa..he he..ooo tidak..sabo je la

      Delete
  21. rasanya akak ada tertekan lama button tertentu...sbb saya penah tekan button 5 cthnya..tekan lama2 terus automatik dail favourite number....camtu la kot kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tihara..pernah jugak kak but macam tu..memang sebab itu kot.

      Delete
  22. Asslm Acik... hp canggih sgt kot... kalo terkol org lain ok lg rasa nye...lg bahaya kalo tersalah send sms.... pulak tu sms yg content dia ala2 dangerous gitu kalo org lain baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. FnF..klau hp canggih tak pandai lak cik nak guna he he

      Delete
  23. Awat tiba2 hp tu merajuk, ada ka sapa2 yg dok mengusik2 dia? Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de sape pun usik dineh..dia saje nak gurau je..he he

      Delete
  24. Replies
    1. He he sori acik..ngacau. Acik nak pekso yio kan

      Delete
  25. hehe...tak lock ke Hp tu acik..
    tak mustahil gak, sebab huruf bermula huruf A yang pertama kan....

    ReplyDelete
  26. Salam K.Erna.Tima kasih singgah ke blog atie ya.Ada gak trjadi camtu ya..Xpernah kena lak :D

    ReplyDelete
  27. Nasib baik name says mula hutuf z... hhe

    ReplyDelete
  28. As salam Acik,

    Tak tau nak komen... hehehe ;))

    Nak kena beli hp baru kot... :))

    ReplyDelete
  29. saya pun tgh face masalah yg sama sekarang! Kdg tu out of nowhere tgk fon tgh on line dgn sapa2 ntah. Aduiii....

    ReplyDelete
  30. acik, macam nak yang baru je..

    ReplyDelete
  31. selalu jadi kat mak nani kalau dia tepon kite. ntah pa yg dia tekan tu

    ReplyDelete
  32. baru2 mmg cm tu sbb x biasa lg kot. lama2 nnti ok tu....hehehe....msti yg nama terpanggil tu terpinga2 sbb k.erna msti ckp psl cerita yg dia x tahu hujung pangkal!

    ReplyDelete