Saturday, July 7, 2012

DAH SIAP MASAK?

Assalamualaikum

Selamat berehat buat semua yang bercuti hari ni
ada jugak kawan kawan yang bekerja 
hari ni kan, selamat bertugas
acik cam biasa la
bila cuti,kerja dirumah lebih sikit.
dah siap masak dan dah siap gosok baju
baru gosok 10 pasang
rasa letih..konon nak tidur
bila nampak laptop ni..eeehhh tak jadi pulak dah.



telur masin ni acik beli dah siap je..acik tak buat sendiri pun
satu bekas ni ada 10 biji harga rm10.00
kalau beli yang jenis rendam ni.
acik suka buat masak lomak cili api..sedap..

hari ni malas pulak nak ambik gambar.
acik masak telur itik masak lomak cili api,
goreng ikan keli,rendang ayam kampung
dan goreng sayur pahit.sayur pahit ni en suami yang goreng.acik dah letih tadi nak buat esok
tapi en suami dengan sukarelanya goreng sendiri.

ok lah..nak pi cari kain untuk tempah baju melayu hero2 acik dirumah ni
ada lagi yang nak jahit ni nasib baik he he

jumpa lagi,Insyaallah

37 comments:

  1. sedapnya telur masin...tak pernah cr masak lemak guna telur masin...bolehlah try nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. che rose..boleh cuba ..tpi jangan yng dh lama nanti masin sangat..masak yang baru seminggu atau 2 minggu

      Delete
  2. slmt bershoping kain acik...tema apa raya thn nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. izan..nk tengok dulu..tapi anak2 dah warning jangan pink he he..maklum le hero semua kan

      Delete
  3. wah acik..telur masin prepare untuk ramadhan ke...? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. C'Jai..bukan..saja beli untuk buat masak lemak cili api

      Delete
  4. Masak lemak telur masin...1st time dengar,nak cuba jugak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norzie..cuba la ..guna telur yang belum masin sangat..sedap..tk hanyir

      Delete
  5. Salam kak:)
    Kat sekolah ada jg cikgu yang mjual telur masin ni..yg lam botol atau yg dah siap direbus!
    Suka..kdg2 makan camtu jee..sbb tak terlalu masin..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam tini..kak suka kalau macam tu tini..senang nak beli..ni nak kena pi pasar tani beli

      Delete
  6. uittt...tingat telur masin saya kat CH nun...pekabo le agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheq sue..telur masin tu sihat he he

      Delete
  7. wah byk juga yer acik masak...telur masin nih mmg penambah selera...lauk yg tak sedap pun leh jadi sedap kalau ada telur masin...hehe

    ReplyDelete
  8. suka masak lemak cili api telur masin sedap, betul la acik kalau telur masin yang dah lama tak sesuai buat masak lemak, masinnya ya ampun. rajin acik masak macam2 lauk ya.

    ReplyDelete
  9. sedapnya telur masin.
    Dah dekat puasa, mesti best makan masa bersahur.

    ReplyDelete
  10. sedapnya tengok telo tu kak..ske makan masa sahur :)

    ReplyDelete
  11. Sodap bonar tolor itek masak lomak cili api. den gomar.....

    ReplyDelete
  12. menu ada yg sama la achik.. rendang ayam kampung..

    ReplyDelete
  13. bln posa ni laku la telur masin tu wat sahur..hihi

    ReplyDelete
  14. Tahun ni kaler apo lak baju melayu anak2 bujang akak tu.. Ado tema tak..?

    ReplyDelete
  15. sedap elur masin ni..suka yang kuningnya aje..hehe..

    ReplyDelete
  16. kami kat sini terpaksa buat sendiri telurnya. rendam je dgn air garam lebih kurang sebulan pastu baru rebus. mmg masin! ;)

    ReplyDelete
  17. salam..

    suka telur masin.. sy pun ska yg kuning siap tinggl putih dan mak tahu sapa punya keje hehe

    ReplyDelete
  18. assalam..ehem sibuknya AE bila cuti..mama spt selalu..menunjuk je..hu2x..baju raya AE dah tempah ke?.. he2x..

    ReplyDelete
  19. kira nya dah ketagih nak menulis la kan.... den pulak yg dah mulo maleh hehe

    ReplyDelete
  20. Salam.. Kak Acik, Nur memang suka telur masin.. Berebut2 bahagian kuningnya dengan suami.. hehe.. Kalau Kak Acik letak gambar sure lebih menarik.. :)

    ReplyDelete
  21. ...gosok 10 pasang..laratnya acik...kalau saya dah terbanting dah.

    ReplyDelete
  22. saya suka telur masin yg part kuningnye aje. Hihi.

    ReplyDelete
  23. semalam x dpt nak komen .. mencik internet macam ngek !!! .. ekkee ;0

    wahh kak .. terbaik nie ..
    kalau masak lemak telur asin nie perghhh
    makan nasi panas2 .. ok ape ..hurmmmm
    lapoor dahh .. huhuhuh

    ReplyDelete
  24. x pernah jumpa lagi org jual dalam balang camni..:)

    ReplyDelete
  25. saya pun buat telur asin cara gini mak yang ajar... insyaallah puasa nnati blh buat sahur atau buka...

    ReplyDelete
  26. tak pernah plak beli yg rendam ni...pon tak pernah try masak cili api..sodap eh..nak cuba la...:)

    ReplyDelete
  27. telur itik masak lemak? bkn orang belah makan gitu je ke? tak tau lak

    ReplyDelete
  28. as salam. salam kenal dan terima kasih kerana mengunjungi blog saya. saya biasa buat telur masin maklum dulu banyak telur itik yang dibela sendiri semasa di kampung

    ReplyDelete
  29. hye akak..telur masin ni masak waktu berbuka bln puasa nnti msti sodap kan...hehehe

    salam kenal ;)

    ReplyDelete