Followers

Saturday, July 21, 2012

PERCUBAAN PERTAMA

Assalamualaikum

Akhirnya acik buat jugak sendiri
dah lamaa Acik berminat dengan kek yang cantik ni
setiap kali acik keblog Anna Qawinna
mata acik lama terpaku melihat kecantikkan kek ni
ada ke orang tengok kek cantik?
adaaaaa.... acik le tu
kemudian acik email dan sms anna
acik kata nak order
tapi anna kata tak boleh pos..nanti hancur.
baru baru ni..sedar acik anymz mykitchen 
ada buatkan
tapi memang belum rezeki acik.
masa sepatutnya anymz nak hantar
acik tak de dirumah.
pagi tadi anymz telefon minta acik ambik dirumahnya
tapi acik tak sempat nak pergi
sebab pagi ada kelas mengaji
 Akhirnya balik mengaji tu
acik cari resepi diblog anna
acik tengok bahan2 semua ada..
yang jadi masaalahnya..acik tak pandai 
buat gula hangus tu
memang hangus le jadinya.
tapi acik buat jugak..ikut resepi anna yang sangat membantu
langkah demi langkah dia tunjukkan
akhirnya ini le hasilnya
memang tak cantik..sebab tangan cik ni bukan berseni
acik longgok kan aje satu senduk..satu senduk sampai habis..he he.
tapi alhamdulillah..masak jugak kek karamel percubaan pertama acik ni.

oklah jumpa lagi,insyaallah

35 comments:

  1. Meriah kaler ehh..

    Mesti sodap tu kak...

    ReplyDelete
  2. Meriah kaler ehh..

    Mesti sodap tu kak...

    ReplyDelete
  3. nampk sedap tu nk try jugk lah

    ReplyDelete
  4. kaler kek tu nampak menyelerakan. sedap nya. ;)

    ReplyDelete
  5. acik...sedapnya..nak resepi..leh wat tuk raya nanti.. =)

    ReplyDelete
  6. wah cntiknya kek..acik share la resepi boleh bloggers2 lain buat gak:)

    ReplyDelete
  7. Okay sangat tu Kak Acik.. Nur pun suka juga mencuba.. Hari ni cuba bakar cheese cake, tapi tak susah tepung ready made.. Syukurlah menjadi.. :)

    Salam Ramadhan buat Kak Acik sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  8. Selamat pagi Acik,
    Walaupun percubaan pertama, tapi nampak elok kejadiannya! Cantik!

    ReplyDelete
  9. Wahhh cantik dipandangan mata saya...nampak pun sedap.nak cuba buat jgk la.

    ReplyDelete
  10. salam acik, bestnya nampak kek tu..terliur tengok..cantik kek acik buat tu..

    ReplyDelete
  11. ishh ok la tu acik..kak su pon x pernah buat kek ni.. tahniah Acik! ;D

    ReplyDelete
  12. alahaiii acik, mesti sedap ni. saya tak berani lagi nak cuba buat kek ni takut tak menjadi...hehehehe

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan..moga ramadhan kali ini lebih diberkati

    ReplyDelete
  14. mmg menjadi ni...hehe...selmt berposa acik..

    ReplyDelete
  15. ok lah tu acik. dr jauh pun dah nampak gebu ni.

    ReplyDelete
  16. kek marble karamel.mmg cantik.RS pun belum pernah cuba buat lg.tahniah sbb akak berjaya buat dengan cantik :)

    ReplyDelete
  17. dah menjadi sangat2 tu kak acik..
    nampak sedap je tu...

    ReplyDelete
  18. ALHAMDULILLAH, MENAJDI LA TU AKAK..KALO SAYA BUAT TAH JADI APE..GERAM LAK TENGOK...KALO RAYA MEMANG SESWAI BUAT KEK NI KAN :)

    ReplyDelete
  19. Tahniah! berjaya di percubaan pertama, nnt kongsi lah resepi di sini tau... nmpk sodap tu, bukak posa nak order satu... hahahah

    ReplyDelete
  20. owwwhhh... sedap nya ni acik...

    ReplyDelete
  21. Wah..cantik dah tu acik..kalau lynn..hehehe..malu nak ngaku..asik buat kek coklat je lah...yg tu je lynn reti..

    ReplyDelete
  22. WAH percubaan pertama yg marbeles kak... cantik jugak kek akak tu dan pasti sedap rasanya... raya nanti boleh buat utk jamu tetamu yg dtg ke rumah... hehehehe

    ReplyDelete
  23. adeh.. ni yg jeles ni. ontah bilo auro mengekek nk mari ni huhuhu!!

    ReplyDelete
  24. dah lama gak pendam nak buat kek karemel ni tapi tak terbuat jugak lagi. tiap kali tengok tiap kali tu jugak le rasa nak buat.

    ReplyDelete
  25. Eh... cantik teramatlah tu Ack. Ikut mata kakak tak ada kurangnya sebab kakak laaagilah tak pernah buat pun...

    ReplyDelete
  26. cantik je saya tengok...nampak cam sedap...

    ReplyDelete
  27. oklah tu..rasa cam sedap je

    ReplyDelete
  28. Ya Allah!!!!akak, cantiknya....teringin saya nak makan...nanti kalau akak datang sini, akak bawa tau kek tu....eeeeee..tak sabar betul nak jumpa dengan akak....:)

    ReplyDelete
  29. aduh...nampak sangat menyelerakan..dengan warnanya..
    ohh....dayah..ingat dayah..poser...!

    ReplyDelete
  30. uii..canteknyer...
    ni makneng teringin nak cuba gak nihh...

    makneng follow sini
    jom follow makneng gak...=)

    ReplyDelete
  31. cantik.. mengoda dibuatnya...

    ReplyDelete
  32. ehem nampak cantik..terliur mama

    ReplyDelete