Followers

Thursday, July 12, 2012

BAWAK BEKAL YANG SIMPLE..TAPI TAK MAKAN JUGAK..

Assalamualaikum

hari ni kena bawak bekal..bekal yang simple je
sebab tak de sape nak bawak pi lunch
sebiji epal
nasi
sambal telur puyuh
keropok

tapi dah tinggal sorang
sampai sekarang belum makan

oklah,jumpa lagi,Insyaallah

61 comments:

  1. Replies
    1. Mrs.Velentine..kalau tak de kawan nak makan ni..perut lapar pun jadi kenyang.

      Delete
  2. "simple" sgt tu Acik..^__^

    nasi briyani ke tu? rajinnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujie..nak masak nasi lemak tak de santan,jadi ny masak la dengan minyak..jadi nasi minyak he he

      Delete
  3. simple apanya...nasi dan telur puyuh,keropok..gabungan yg sgt best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamsiah..kalau ada kawn makn memang best..

      Delete
  4. Replies
    1. Tihara..katanya telur puyuh kalau makan kolesterol naik kan

      Delete
  5. kalau dekat saya datang ;)
    tp skrg kita dah jauh..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dik Irfa..memang teringat pun dari tadi..kalau disana mesti ada yang sudi temankan makan.

      Delete
  6. alahai..kalau sengsorang mmg takda selera nk makan kan acikk..sy x leh teman sy pose hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina..betul tu..acik nak rasa seronoknya kedatangan rmadhan..lepas 15 syaaban ari tu..tk buat dah puasa sunat.

      Delete
  7. Replies
    1. cheqna..makan sorng tak de selera he he

      Delete
  8. Oklah Acik nanti makin sejuk nasi tu.. Bekal kakak hari ini nasi putih, sayur kailan, telur dadar dan buah pear sebiji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie..bgus kakzakie tak tinggal sayur..acik ni selalu je tak makan..

      Delete
  9. Replies
    1. AA..boleh ambik le...tapi jangan makan telur banyak2 ye

      Delete
  10. sambal telor puyuh...!!! lama nya tak makan.. sedaaaaappp tu acik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. m.u.l.a.n..kalau teman kan acik makan lagi sedap

      Delete
  11. dah lebih pukul 2 tak makan lagi kak..kalau suri mesti dah mcm nak mengeltar badan hehe

    ReplyDelete
  12. nape tak makan?.. makan lah eh.. sedap je nampak nasi tu.. beriani ek?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros-reza..bukan nasi beriani..sebab tak de santan acik masak guna minyak sapi

      Delete
  13. Replies
    1. cikceriacorner kalau datang teman acik makan lagi best

      Delete
  14. Replies
    1. bukan fara..nasi minyak tak sengaja he he

      Delete
  15. kalu takde geng nk mkn pun rasa tak selera kn acik... tp bestnye sambal tlr pyh tu

    ReplyDelete
  16. napa x makn lgi kalau KA epal tu awal2 dah ngap hehe

    ReplyDelete
  17. Lapar Nurul tgk bekal acik nie,tgh puasa nie.

    ReplyDelete
  18. Nape tak selera makan acik,meh saya temankan.Nasi beriani tu fav saya tau.

    ReplyDelete
  19. Bestnya tengok sambal telur puyuh tu.. Kak Acik jangan tak makan, nanti perut masuk angin.. :D

    ReplyDelete
  20. dah pukul 2pm tadi masa acik buat entri ni, masih tak makan lagi? :)

    ReplyDelete
  21. suka sambal telur puyuh......
    simple tapi sedap......

    ReplyDelete
  22. Nampak macam nasik berani, bilo achik masak? Ghajinlah achik ni. Simple pun mabeles gak.

    ReplyDelete
  23. Tak makan lagi....?nanti perut masuk angin

    ReplyDelete
  24. simple je tapi nampak sedap, terutamanya bagi yg tgh lapo...mcm gb..heheheh

    ReplyDelete
  25. Sedap tuh! Saya hari2 makan sorang. Kalau nak tunggu orang teman, alamat tak makan la saya, mana boleh! Hehe! :D

    ReplyDelete
  26. tinggal sorang tue yg tak ada selera...kesian achik..

    ReplyDelete
  27. mana org lain kak?
    nanti masuk angin kak...kalau x mkn

    ReplyDelete
  28. tak ado selero yo... cubo buh tempoyak kek samba tu..

    ReplyDelete
  29. sedap bekal acik..klu zila dh lama ngapp tue:)

    ReplyDelete
  30. sedap tu sambal telur puyuh. saya suka

    ReplyDelete
  31. Lain kali ajak lh ita sekali mkn....bru lh hbis...
    Hehehe

    ReplyDelete
  32. Salam Acik
    Makchaq kalau ada makanan teruih makan.. tak kira la makan nasik pagi2 buta pun boleh.. sampai orang teguq nak pi bendang ka pagi2 makan nasik..
    Tapi makchaq memang dok besa makan nasik pagi2

    ReplyDelete
  33. Perut belum lapar betul lagi kot.. hihi...

    ReplyDelete
  34. Kok sey la, makan yoo walaupun takdo toman.. Kok tak makan takut membazir lak.. hehehe...

    ReplyDelete
  35. bila dok sorang ni, selera nak makan pun xbape nak ada kan..epal tu nampak sedap :)

    ReplyDelete
  36. simple..tapi mengancam juga...
    letak atas meja..cepat je abis..
    klu dah lapar..tak sempat memilih,kan..

    ReplyDelete
  37. tak selera ye acik...nehhhh ucu datang dgn perut kosong tolong habiskan....

    ReplyDelete
  38. Salam Acik..
    Dyh ada tag Acik untuk join GIVEAWAY ni...

    http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-jaja-sutera.html?showComment=1342161956983#c1169263548450370758

    Mana tau ada rezeki dapat minyak wangi baru...hehe...

    ReplyDelete
  39. salam akak..
    Kesian akak tak lalu makan ye...kalau dekat ,saya dah pegi teman akak, lagipun saya ni peminat no.satu nasi beriani tu....:)

    ReplyDelete
  40. kok kaklong,dah lapa..belasah yo lah...hahahah!

    ReplyDelete
  41. Salam Erna...rasanya kalau dah lapar lauk macam itu pun sedap.

    ReplyDelete
  42. AE..mama pula selalu makn sorang2..hu2x..takde org kat rumah ni..

    ReplyDelete