Thursday, July 12, 2012

BAWAK BEKAL YANG SIMPLE..TAPI TAK MAKAN JUGAK..

Assalamualaikum

hari ni kena bawak bekal..bekal yang simple je
sebab tak de sape nak bawak pi lunch
sebiji epal
nasi
sambal telur puyuh
keropok

tapi dah tinggal sorang
sampai sekarang belum makan

oklah,jumpa lagi,Insyaallah

61 comments:

Mrs Velentine said...

lah nape tak makan?

Ujie said...

"simple" sgt tu Acik..^__^

nasi briyani ke tu? rajinnya..

❤Kamsiah❤ said...

simple apanya...nasi dan telur puyuh,keropok..gabungan yg sgt best..

Tihara said...

dap nye telo puyuh kak :)

Irfa said...

kalau dekat saya datang ;)
tp skrg kita dah jauh..huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alahai..kalau sengsorang mmg takda selera nk makan kan acikk..sy x leh teman sy pose hihi

cheqna said...

nape tak makan2 lagi ni??

Kakzakie said...

Oklah Acik nanti makin sejuk nasi tu.. Bekal kakak hari ini nasi putih, sayur kailan, telur dadar dan buah pear sebiji..

Aine Ainun said...

Nak telur tu;)

m.u.l.a.n said...

sambal telor puyuh...!!! lama nya tak makan.. sedaaaaappp tu acik..

suri solehah said...

dah lebih pukul 2 tak makan lagi kak..kalau suri mesti dah mcm nak mengeltar badan hehe

Acik Erna said...

Mrs.Velentine..kalau tak de kawan nak makan ni..perut lapar pun jadi kenyang.

ros_reeza said...

nape tak makan?.. makan lah eh.. sedap je nampak nasi tu.. beriani ek?.

Acik Erna said...

ujie..nak masak nasi lemak tak de santan,jadi ny masak la dengan minyak..jadi nasi minyak he he

Acik Erna said...

kamsiah..kalau ada kawn makn memang best..

cikceriacorner said...

bestnye kak....makanla...heheeh

Acik Erna said...

Tihara..katanya telur puyuh kalau makan kolesterol naik kan

faraherda. razalan said...

Nasi beriani ke tu Acik?

norhidana said...

kalu takde geng nk mkn pun rasa tak selera kn acik... tp bestnye sambal tlr pyh tu

Acik Erna said...

dik Irfa..memang teringat pun dari tadi..kalau disana mesti ada yang sudi temankan makan.

Acik Erna said...

Rina..betul tu..acik nak rasa seronoknya kedatangan rmadhan..lepas 15 syaaban ari tu..tk buat dah puasa sunat.

Acik Erna said...

cheqna..makan sorng tak de selera he he

Acik Erna said...

kakzakie..bgus kakzakie tak tinggal sayur..acik ni selalu je tak makan..

Acik Erna said...

AA..boleh ambik le...tapi jangan makan telur banyak2 ye

Acik Erna said...

m.u.l.a.n..kalau teman kan acik makan lagi sedap

Acik Erna said...

suri solehah..lapo jugak ni.

Acik Erna said...

ros-reza..bukan nasi beriani..sebab tak de santan acik masak guna minyak sapi

Acik Erna said...

cikceriacorner kalau datang teman acik makan lagi best

Acik Erna said...

bukan fara..nasi minyak tak sengaja he he

Kesuma Angsana said...

napa x makn lgi kalau KA epal tu awal2 dah ngap hehe

Nazayiena said...

Lapar Nurul tgk bekal acik nie,tgh puasa nie.

Norzie hany said...

Nape tak selera makan acik,meh saya temankan.Nasi beriani tu fav saya tau.

Nur-nba said...

Bestnya tengok sambal telur puyuh tu.. Kak Acik jangan tak makan, nanti perut masuk angin.. :D

Daddy Ziyyad said...

dah pukul 2pm tadi masa acik buat entri ni, masih tak makan lagi? :)

Qhaifa Nur said...

suka sambal telur puyuh......
simple tapi sedap......

Aidah said...

Nampak macam nasik berani, bilo achik masak? Ghajinlah achik ni. Simple pun mabeles gak.

Nieda said...

Tak makan lagi....?nanti perut masuk angin

gadisBunga™ said...

simple je tapi nampak sedap, terutamanya bagi yg tgh lapo...mcm gb..heheheh

Maiyah said...

salam..

mmg mnyelerekan..

Dinas Aldi said...

Sedap tuh! Saya hari2 makan sorang. Kalau nak tunggu orang teman, alamat tak makan la saya, mana boleh! Hehe! :D

Che Rosliza Che mat said...

tinggal sorang tue yg tak ada selera...kesian achik..

kasihredha said...

mana org lain kak?
nanti masuk angin kak...kalau x mkn

fieda said...

tak selera ye srg2..

ibundo said...

tak ado selero yo... cubo buh tempoyak kek samba tu..

zila norazila said...

sedap bekal acik..klu zila dh lama ngapp tue:)

Lya Colours said...

sedap tu sambal telur puyuh. saya suka

eita said...

Lain kali ajak lh ita sekali mkn....bru lh hbis...
Hehehe

MulutPayau said...

sedapnya bekal Acik tu...

YATZAKIE said...

simple tp sedap tu..hehe

makchaq said...

Salam Acik
Makchaq kalau ada makanan teruih makan.. tak kira la makan nasik pagi2 buta pun boleh.. sampai orang teguq nak pi bendang ka pagi2 makan nasik..
Tapi makchaq memang dok besa makan nasik pagi2

Kamariah Awang said...

Perut belum lapar betul lagi kot.. hihi...

~ Cik Azz ~ said...

Kok sey la, makan yoo walaupun takdo toman.. Kok tak makan takut membazir lak.. hehehe...

BungaTulip said...

bila dok sorang ni, selera nak makan pun xbape nak ada kan..epal tu nampak sedap :)

sal said...

simple..tapi mengancam juga...
letak atas meja..cepat je abis..
klu dah lapar..tak sempat memilih,kan..

Asmara said...

nasi beriyani ke tu kak?

Ucu Faridah said...

tak selera ye acik...nehhhh ucu datang dgn perut kosong tolong habiskan....

Dayah N said...

Salam Acik..
Dyh ada tag Acik untuk join GIVEAWAY ni...

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-jaja-sutera.html?showComment=1342161956983#c1169263548450370758

Mana tau ada rezeki dapat minyak wangi baru...hehe...

azi said...

salam akak..
Kesian akak tak lalu makan ye...kalau dekat ,saya dah pegi teman akak, lagipun saya ni peminat no.satu nasi beriani tu....:)

kaklong said...

kok kaklong,dah lapa..belasah yo lah...hahahah!

Zaitun said...

Salam Erna...rasanya kalau dah lapar lauk macam itu pun sedap.

mama aini said...

AE..mama pula selalu makn sorang2..hu2x..takde org kat rumah ni..