Tuesday, June 5, 2012

KELIRU.

Assalamualaikum

Acik teringat semalam masa diKL Sentral
masa tu acik bagi tau anak anak.
mak dah tanya Pak Ngah,..sampai sini Pak Ngah kata kena naik Rapidkl untuk ke KLCC
sekali anak acik kata..'buat apa nak naik bas mak..jem..
baik naik lrt"

acik keliru..Rapidkl tu..bas ke lrt.
bila dah beli tiket baru la tau
yang anak acik bayangkan.Rapidkl tu..'bas'..yang acik dibagi tau lrt.
he he..gelak jugak sudahnya kami..tu la..tak pernah keluar naik pengangkutan awam..
kan dah tak tau apa2.

masa balik pulak..dah sampai Seremban ..turun 
kena naik satu lagi komuter
dah naik pun risau..pi tanya orang..betul ke komuter ni 
nak pi Sungai gadut?
budak tu jawab betul..sambil gelak..
ayo la hai..he he..tapi 'malu bertanya sesat jalan kan'
nak balik ke pangkal jalan..mak ai..jauh tu..
sudahnya tak sampai2 pulak nanti.

ok lah..cukup la acik merapu ni
Musabaqah pun dah habis..boleh la tidur

Jumpa lagi,Insyaallah.

24 comments:

  1. hehe..xpe..percubaan yg bagus acik..hehe

    ReplyDelete
  2. saya pun tak pandai nak naik bas ni...kalu naik mahu sesat pulak nnt..tapi kalau terpaksa redah jer...kene bertanya jugak...

    ok acik selamat malam...

    ReplyDelete
  3. salam AE..mama sampai skrg tak pernah naik komuter, LRT & monorel..hu2x..ketinggalan zaman kan mama ni..

    ReplyDelete
  4. hehehe..samalah kita kak Erna. Kalau disuruh naik kenderaan awam, terkapai-kapai lah saya. Nak beli tiket lrt pun tak tau macam mana..hehehe..

    ReplyDelete
  5. saya pun klu pergi ke tempat yg tak biasa ..suka betul bertanya ..untungnya krn tak jemu dan tak malu ..selamba jee muka, yg penting tak sesat jalan..

    ReplyDelete
  6. Kak pb pun jarang naik pengangkutan awam, tercengang2 sekali sekala. Padahal dulu2, biasa guna bas, komuter dll. Bila dah ada driver sebelah, jadi tak reti semuanya. Tapi seronok juga sekali sekala mcm bangla baru sampai kan? hehe...

    ReplyDelete
  7. Sey lebih rela naik LRT daripada naik bas.. Mau sosek kok naik bas ni.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Salam AE..

    Tu yang seronoknya bila explore. Lagi2 dgn anak2. Sesat, konpius, salah naik bas.salah train. Heh! Mcm2 lagi. Haha.. Bila cerita balik mesti gelak. Best!!!

    ReplyDelete
  9. Akak...
    "Malu bertanya, sesat jalan"....baik kita tanyakan akak, pada kita buat-buat tahu....kalau sesat lagi susah...he..he..

    ReplyDelete
  10. rapidkl tuh bas acik...
    bkn lrt,

    ReplyDelete
  11. biasalah tu kak..

    ati ni lagi lamo tak naik pengangkut awam
    kat kl tu ..huhu

    ReplyDelete
  12. heheh ...
    oklah tu ...sok-sok .. acik lak tolong owang lain ...

    ReplyDelete
  13. Aina merempit jarang2 naik pengangkutan awam tapi biasa jugak la naik LRT. Dari ampang park nak pergi Dang Wangi balik Main Office tau2 keluar nampak dunia kat station damai. Adoyai selalu jugak naik salah arah!

    ReplyDelete
  14. hehehe acik..takpe..kalau sesat tu lah kita akan lebih igt jalan tu..hehhee..lynn pon cam tu..kalau nak naik pengangkutan awam..berpeluh2 badan..seram..takut..

    ReplyDelete
  15. rpy/..acik daun rosemarry kering tu acik boleh beli kt kedai jual brg2 kuih..klu kt jb nie diorg dh siap pack kecik2..senang klu kita nk sikit atau byk..:)acik tanya penjual tue mesti diorg tau:)..
    tp naik lrt mmg cepat dpd naik bus..yg x bestnya.aritu zila kena bdiri jew..dr putrajay ke kl sentral..nasib baik cepat.:)

    ReplyDelete
  16. Kalau saya, kena gelak pun takpa, saya tanya jugak, kihkih! Haritu masa di KL, malamnya kami naik monorel ramai2 dengan students dari hotel ke Berjaya Times Square. Memang haus lidah tanya kat kaunter tu & tanya orang lain jugak, hehe..

    ReplyDelete
  17. Kakak rasa kalau kakak kena pun akan jadi macam Acik. Bukan keliru lagi entah dapat cari ke tidak. At least Acik berani dan pandailah...

    Musabaqah kat tempat kakak tau Acik tahun ini..

    ReplyDelete
  18. haha..baik bertanya acik, daripada sesat terus kan..

    ReplyDelete
  19. Saya pun tak biasa naik kenderaan awam nie.. mau terkantoi gak ler.. :)

    ReplyDelete
  20. hehe..sesekali memang kena cuba naik kenderaan awam ni..

    ReplyDelete
  21. hari tu masa saya nak g serdang agak blur juga sebab komuter tu sampai mana tah..tak ingatlah..kalau dulu sampai seremban..huhu.

    ReplyDelete
  22. Chik na pun da lama tak naik kenderaan awam kat KL.. rasanya kalau naik mesti menggelabah jugak ..

    ReplyDelete
  23. Acik , oklah bertanya... Drpd sesat kan...?
    Nti yg letih diri kita jugak.

    Baca entry acik nih buat dyh teringat satu masa dulu
    Pengangkutan awam ni la yg dyh guna kesana kemari.
    Kalau salah cara mmg Jd letih.

    Syukur skrg ..akhirnya mampu ada kereta.
    Walaupun kereta dyh kancil je.

    :)

    ReplyDelete
  24. sy pn dh lama x naik kemudahan awam ni..naik mau tercengang-cengang juga nih..hehe

    ReplyDelete