Tuesday, June 26, 2012

ADA ADA AJE

Assalamualaikum

Semalam acik ngan en.suami ke sekolah hero bongsu
nak bayar yuran PIBG
lama baru dapat bayar...mulanya hero lupa
bawak surat balik
lepas tu ayahnya pulak lupa 
sudahnya pergi sekolah bayar
tak perlu guna no.akaun yang ada disurat tu.
tapi tu la kan..
macam tau2 je dia
mana pernah dia telefon acik jam 2.15 petang
tiba tiba je telefon
bila bagi tau..cepat cepat dia letak telefon..
aimi datang sekarang..ada rehat sekejap sebelum masuk kelas kol 2.30 petang katanya.

sekali tu kan..pengetua tegur
"Muhammad aimi..kecik kan badan sikit ye"
en.suami acik pun kata
Haaaa..kalau cik gu yang suruh..memang betul..
kalau saya tak boleh la..katanya
pengetua tanya balik..kenapa pulak tak boleh?
en suami kata..saya pun besar...he he..
tak pasal pasal pengetua tu gelak
tah apa apa je ayah aimi ni..
bukan dia kira sape kalau nak cakap.

sampai disini dulu bebel acik hari ni..
Insyaallah jumpa lagi.

37 comments:

  1. Salam K.Erna.Gelak atie baca n3 trakhir tu.
    Pandai suami k.erna buat lawak..hihi

    ReplyDelete
  2. sapa yg kenal cik abang akak mmg tahu dah perangainya ;)

    ReplyDelete
  3. heeee..kelakar eh en suami tu..:)

    ReplyDelete
  4. hehehe..pandai suami akak bergurau.. ada parents marah bila cikgu cakap macam tu.. sebab ada orang ingat badan besar=sihat.. hehe..

    ReplyDelete
  5. hahaha!! pengetua tu kompem tak bape besor kan? :D

    ReplyDelete
  6. sy nk pegi utk jmpa cikgu tp laluan xbleh lak huhu.. abah angkat(abg ipar) dia le yg pegi

    ReplyDelete
  7. Lawak spontan tu, dlm serius suami akk bagi jawapan tu hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak...pandai aje abang akak buat lawak spontan ye...hehehe

    ReplyDelete
  9. kehkehkeh!! abang mmg pandai sembang kak.. baru jumpa cam dah lama kenal.. harap2 ado joki nak jumpo laei ghayo ni.... kem salam kat abang eh!

    ReplyDelete
  10. hehee....ada juga terselit lawak...pengetua pun gelak tu...;)

    ReplyDelete
  11. Bagus kalau ada yg boleh buat humor acik. Kalau macam hubby kakak dah lama kenal baru boleh kalau tak memang tegak-lurus ajelah...

    ReplyDelete
  12. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ... hehe.

    ReplyDelete
  13. selamba je melawak ngan pengetua.. hhee

    ReplyDelete
  14. hahaha, suami acik ni macam ayah yus lah, spontan je buat lawak...hehe

    ReplyDelete
  15. besar sgt ke badan Aimi tu acik? hehehe

    ReplyDelete
  16. Pengetua pun xleh nak kata apa2 lg dah bila suami acik dah ckp camtu.....hehehe

    ReplyDelete
  17. dia rajin bercermin tu acik...
    hehe...

    ReplyDelete
  18. he hhee lawak jgk somi acik tue.:)

    ReplyDelete
  19. lawak boleh mengeratkan hubungan...

    ReplyDelete
  20. hehe..takpe..besar dan kuat ,insyaALLAH ..yang penting sihat yee..

    ReplyDelete
  21. kira suami acik serasi la ngan pengetua tu kan..hihi

    ReplyDelete
  22. he2x..ehem somi AE pandai wat lawak ek?..

    ReplyDelete
  23. hahahha...elok jugak hubby akak jawab gitu sebab guru beso tu slim ke kak :)

    ReplyDelete
  24. Sama2 ada sense of humour baru boleh enjoy lawak tu, hehe!

    ReplyDelete
  25. tapi ayu sensatif bia orang kata en zalie gemok..
    tapi kenyataan sbb en zalie mmg terlebih besar

    ReplyDelete
  26. Assalam Acik...
    Rasa risau gak kot ada orang tegur suruh saya kecikkan badan...hehehe..

    ReplyDelete
  27. hahaha somi akak kelakar org nye =)

    ReplyDelete
  28. anak2 ni, kalau cikgu yang cakap semuanya betul kan acikk..

    ReplyDelete
  29. comei je abang akak ni cakap..hihi

    ReplyDelete
  30. sihat senang hati tu..xyah la cikgu nak suh kurus kan lak..hehh

    ReplyDelete
  31. ekekeke..
    rasanya mesti pengetua tu segan sendiri kan..
    (yelah...cam kantoi la acik erna... suruh anak nya kecik sikit tapi tak perasan saiz ayahnya.. mana tau kalau ayahnya terasa ye tak..?)

    ReplyDelete