Followers

Tuesday, March 27, 2012

TUAN..HATI HATI LA BUAT KERJA YE..SAKIT TAU..

Assalamualaikum


Tadi..temujanji ambil darah diklinik.
bila dah umur macam acik ni..macam tu la kan
tak tau la dah tua tua ni  mula takut bila nampak jarum
dulu masa muda2 takpe pun 
acik rasa takut dengan 'HA' yang sorang tu.lelaki..dah 2 kali acik terkena ngan dia
tadi masa ambik nombor..berdebar je rasa hati tu..jangan la kena  ngan dia
tapi tu la..asek nak mengelak..terkena jugak.
'HA' tu kerjanya kasar sikit.
dua bulan lepas tu..dah elok2 ikat tangan acik ngan getah..boleh pulak dia menjawab talipun dulu
dah lama lepas tu baru cucuk jarum ambik darah..bila cabut jarum terkeluar le darah acik..
terkena lengan..nasib baik acik ada kertas nombor ditangan..kertas tu le acik buat lap.

tadi kena lagi..bila dicabut jarum..meleleh lagi darah..nasib baik kali ni dia tolong lapkan dengan kapas.
lepas tu darah yang dalam tabung pun menitik
 jugak ke meja..
alahai..kenapa la dia macam tu..ingat senang ke nak kumpul darah
tau la baju2 acik semua dah kecut..tapi sayang kan tengok darah..sampai meleleh dan menitik macam tu.
kalau ambik darah ngan staff nurse belum pernah 
acik kena cam tu.
ok lah saja bebel kejap..he he

Jumpa lagi,Insyaallah

25 comments:

  1. HA kek sini elok yoo.. hehe...

    Dah lamo tak kono cucuk ni kadang2 jadi takut balik..

    ReplyDelete
  2. Betullah tu, Acik... Sepatutnya dia kena prihatin. Ma pun pernah kena masa mengandung anak sulung dulu. Dia cucuk lepas tu dia pi kemana2 tah, bila darah dah meleleh2 baru dia teringat kerja dia tak siap lagi... Alahai, nak berleter jugak rasanya, tapi sabar aje...

    ReplyDelete
  3. teruk nya HA tu akak..sian kat akak, dah la kena tutup dgn kertas je..hmm kena wat complaint ni

    ReplyDelete
  4. "salam acik...amboi dah lama tk jenguk sini dah wana pink dah comel lote blog ni...pasal HA tu mmg nak kena repot la acik..lalai betul kan.."

    ReplyDelete
  5. tingat ms nk bersalinkan dakepal. yg amik drh tu practical doctor. 2x cucuk tak lepas lg blh tny sakit ke tak. selambe jek org jwp 'SAKIT AH!!'

    ReplyDelete
  6. Salam Erna

    Saya belum pernah ketemu macam tu lagi,setakat yang sudah2 alhamdulillah ok semua.

    ReplyDelete
  7. adoi! kite pernah terkene mcm tu dgn nurse pelatih masa masuk ward dulu...habis darah mengalir atas katil...adeh! tensen betol

    ReplyDelete
  8. jgn kan kata HA..doktor pun ado yg tak goti ambek darah...huhuh!

    ReplyDelete
  9. Bkn dlm usia acik je, ieda nie punn penakut jarum acik huhuhu, baru2 nie kena cucuk sbb masuk air, duk menahan mcm budak kecik huhuhu

    Aduhhh kdg tu kan acik mereka nie buat x acuh je, ingat senang nak dpt setitik darah tu kan huhuhu

    ReplyDelete
  10. acikkkkkkkk
    knp dgn HA tu..dia bt kerja sambil lewa jer...
    tak sukanya

    ReplyDelete
  11. Sy mmg seram Kak tgk jarum... Tu lah kan, kalau buat keje ngan ati x ikhlas, cenggitu la jadinya....

    ReplyDelete
  12. sepatutnya HA tu lebih prihatin ngn kerjanya...jngn buat keja sambil lewa...

    Acik...saya pun takut jarum...hihihi...

    ReplyDelete
  13. kesian akak...
    saya paling takut ambik darah...uwaaaa

    ReplyDelete
  14. kena cucuk sikit kat ujung jari pun kita dah rasa kecut semacam...

    ReplyDelete
  15. Na, ekau cucuk yo dio balik hahaha..

    ReplyDelete
  16. ape daa buat keje cuai cam tu
    bagi selepuk kang baru tahu ;)

    ReplyDelete
  17. Salam cik Erna ..

    Kakya pitam kalau tengok darah. Kalau ambil darah begini, kena tutup mata..

    ReplyDelete
  18. Dulu saye takut sangat dengan jarum n darah ni..sampai pitam2..
    Sejak kerja kat Hospital tidak lagi begitu....heee..

    ReplyDelete
  19. ganaz tu sampai leleh2 darah....dah lama xkena cucuk...seriau jugak lama xtengok jarum cucuk.huhuu

    ReplyDelete
  20. Kasornya orang tu ambik darah.

    ReplyDelete
  21. Lyn tak suka kena ambil darah masa mengandung..sakit la...lagi satu time kena denggi..sekejap2 nak ambil..tak suka..tak suka..hehe..memberontak sekejap..

    ReplyDelete
  22. Kasarnya HA tu ambik darah,tahulah byk patients yg nak kena ambik darah tp buatlah lembut2....

    ReplyDelete
  23. huhuhuhu.....bukan tak takut darah,cume meremang jer tengok darah.....huhuhu:D

    ReplyDelete
  24. ehem sian acik..sabar jelah dgn perangai kasar org2 camni..mama setiap bulan ambil darah kat PPUM..buat masa ni semuanya ok !!!..kalau kena camtu,agak2nya mau kena penampar mama..dahlah sakit ambil darah banyak2..hu2x..

    ReplyDelete
  25. kes cam acik, Firdaus pernah kena, dahlah dia ambik darah ngan cara kasar, boleh plak dia tampal sambil lewa, tercampak penampal tu, memancut-mancut darah keluar. sabau jelah achik.

    ReplyDelete