JellyPages.com

Monday, March 19, 2012

ADUHAI..KENAPA LE KO JADI MACAM NI

Assalamualaikum
Mulanya  jadi macam gambar diatas ni
kemudian jadi macam ni.lepas tu lagi teruk
kena hantar repair.tanya bajet..katanya RM400
Haaa...terkejut gajah acik..mahalnya.dulu masa tv besar gedabak tu dapat 3 kali repair harga macam tu
aduhai tv..apasal la ko rosak. Nampaknya kena biar je la dulu..mahal bebeno nak repair.
dengar radio je la lepas ni.

33 comments:

  1. produk philips ya?
    warantty dah tamat ya acik??
    aduhhh
    mai sini, ayu kasi tv ayu... ada yang tak digunakan.. tamo dengar radio.. tak ada gambar..

    ReplyDelete
  2. tv umah belalang abis warna dari bila zaman lagi... x repair lagi sebab jarang2 ngadap... huhuhu

    ReplyDelete
  3. em rumah RS pun led philips gak..takut jugak kalau jd cmni akan dtg...mahal la kan upah repair dia...

    ReplyDelete
  4. tv baru tv baru tv baru

    hihiihi

    ReplyDelete
  5. tv yg kek dapor ko tu kak?
    tak po doh..umah akak banyak tv...heheheh!

    ReplyDelete
  6. Salam Acik...

    Dah mintak yg baru tuh hehehe :)

    ReplyDelete
  7. gimi five, samalah kita acik, tv cik ina start dari semalam bertukar kaler hitam putih, lantak pirahhh, malas nak pikir bak kata acik lepas ni dengar radio jelah.

    ReplyDelete
  8. dia mintak yg baru tu.... :)))

    ReplyDelete
  9. Alahai....

    tapi...tv gedabak tu tahan lama kan=))

    ReplyDelete
  10. mahalnya..
    baik beli yang baru je....

    ReplyDelete
  11. dia nak akak beli baru tu kak :)
    rege repair mahalnya kak...baik akak beli baru...byk yg murah2 sekarang kak...yg mahal pun byk juga.

    ReplyDelete
  12. elok acik beli yg baru je...lg berbaloi kot drp repair...

    ***tiada tv terus sunyi sepi kalau rumah js...huhu

    ReplyDelete
  13. Oh !ingat ke lappy rupa2 tv. mata dah kelabu

    ReplyDelete
  14. tgk tibi on9 yo kak.. hihihi!!

    ReplyDelete
  15. Adoii... Takut lak sey donga ehh kak.. Mahal boto nak repair..

    Mudah-mudahan tv sey ni panjang la umor ehh.. amin...

    sey kok takdo tv memang mati kutu sey ni kak.. tu yo la kawan yg sey ado kek sini haaa...

    ReplyDelete
  16. Camno tu, zar dengar radio pun kat tv ni.. Ngadap internet ajelahc

    ReplyDelete
  17. daripada repair baik beli baru je na..

    ReplyDelete
  18. Mahalnya, drp repair bail amok baru...

    Wahwahwah... Acik Ada cenel ONE, selalu la layan cite Korea best2 ek... :)

    ReplyDelete
  19. itulah kelemahan LCD..sama cm skrin pc atau hp.berbalik pada tv lama yg skrin kaca tu..sy punya tv jenama panasonic dibeli pd tahun 1998..masih ok sampai hari ni..

    ReplyDelete
  20. Tak apalah acik... bukan menonton selalu pun. Apa lagi kalau dah hari sekolah mana ada masa nak menonton...

    ReplyDelete
  21. tv skrg x cam tv dulu2 kan.. huhuhu.. tv kat rumah tu dah 6 thn.. dah rosak sekali.. huhuhu

    ReplyDelete
  22. KAK,
    jiran saya cete tv dia camgitu gak,kalau under warantty baik akak kol mesti diarang gantikan baru..mmg sekarang kos camgitu mahal..tambah skit dapat lagi barukan kak!!

    ReplyDelete
  23. nak buat gambo cenggitu kat photoshop susah jugak acik. ngeee...jgn marah eh. heheh~

    ReplyDelete
  24. Kalau macam tu mahalnya baik beli yang baru.Tapi rasa sayang kan...

    ReplyDelete
  25. setuju ngan komen 'beli baru je"hehe

    ReplyDelete
  26. acik..rm400 tu dapat beli tv cap ayam yang sama berat dengan saya.. hehehehe...

    ReplyDelete
  27. Saya ada tv rosak besar gedabak. Baru2ni ada cina ofer nak beli. Tp 5 hengget je.. Kih3x..

    ReplyDelete
  28. Assalam kak , mmg mahal pun nak repair apa2 la ni, saya ingat dulu2 ada gak repair tv rm 350, tapi kalo kat kampung boleh dapat dlm rm 60.00, rasa2 mcm cekik darah pun ada kan, baik beli baru je kak. Tak ada tv tak best la pulak

    ReplyDelete
  29. ish ish..boring le kalu dengar radio je kak..ada tv murah kak, tapi brand cap ayam ler..

    ReplyDelete
  30. Daripada repair 400 tu lbh baik beli yg baru dan tambah sikit....

    ReplyDelete