Followers

Wednesday, March 14, 2012

cuti cuti malaysia

Assalamualaikum.


Terima kasih pada semua yang meninggalkan komen di WW-Mendobi
Acik bukan beli mesin dobi tu yang baru
tapi acik tengah mendobi baju baju yang banyak selepas balik dari bercuti

Hari sabtu 10 mac acik bertolak ke kelantan lebih tepat lagi kampung Pangkal meleret di Machang.
rumah besan abang acik,atuk pada budak icha ni..bapa  pada ayah icha..
konvoi 4 kereta, adik,abang acik dan mak dan ayah icha.
dah selalu tok ba dan tok ma icha tanya
bila nak datang kesana
Alhamdulillah akhirnya kami semua sampai jugak.

Kerja2 mendobi belum siap lagi ni.
kalau dok kampung boleh acik pasang tali keliling rumah
sidai kain,ni dok taman
sabo je la..esok sambung lagi mendobi.
esok je la acik kongsikan percutian acik ye

jumpa lagi.Insyaallah.

38 comments:

  1. pasti byk yg nak didobi...
    heehee

    ReplyDelete
  2. Fatin..memang banyak..dah 5 orang punya pakaian dan 5 hari pulak tu

    ReplyDelete
  3. kak ngah..aimi ado dirumah..mulo la dio menggodek..

    ReplyDelete
  4. Tu la, kalo cuti mmg byk stok baju ktor...


    Eheheee, stuju, kalo kt kg x kesahkan...

    ReplyDelete
  5. Aine..memang betul tu..jenuh nak mendobi..

    ReplyDelete
  6. betul tu, kat tmn ni tak dpt le nak basuh byk kali sehari. takde tmpt nak sidai. sama la mcm saya..

    ReplyDelete
  7. kahkahkahhhh....kaklong lah yg komen koba akak boli mesin basuh baru...
    sorry yo kak....
    :)

    ReplyDelete
  8. assalam acik..he2x..jalan sakan rupanya..bila balik yg tak tahan nak mencuci baju tu..he2x..

    ReplyDelete
  9. Ujie..bila ah basuh banyak2 dah tak boleh nak sidai kan

    ReplyDelete
  10. kak long..tak po tak do hal punyo..akak pun salah poi lotak gambar mesin basuh..he he

    ReplyDelete
  11. mamaaini..memang tu le masalahnya kalau dah berjalan sakan..banyak betul yang nak dibasuh.

    ReplyDelete
  12. jenuh ler akak nak mendobi semuanya..hehe

    ReplyDelete
  13. Laaa.. Kg meleret tu kek kelantan rupa ehh.. Ingatkan kek NS..

    Akak poie kelantan ikut jalan mano kak..? Kot ikut jalan Lipis, apo tak singgah sini..?

    ReplyDelete
  14. cuti skolah ni lagi sakan anak2 salin baju, gerammm sgt

    ReplyDelete
  15. wah blog berwajah baru..cantik..

    selamat berjalan2 yee..happy-happy di sna..

    ReplyDelete
  16. wah kak jenuh nak menyidai lak tuu
    kalau di pahang nie ujannn je kak huhu baju banyak x keringg siksa rasanya ;)

    berwajah baru blog akak nie .. tapi agak kecil ruang entry tu kan akak .. boleh adjust kat width di bahagian design kak ;)

    ReplyDelete
  17. wahhhh... langsir baru, kaler fink lagi...heeee

    ReplyDelete
  18. acik pergi bercuti rupanyaa...ceritakan yg menarik yer pasal percutian ni..

    ReplyDelete
  19. Salam Acik Erna,

    Comelnya icha.

    Selamat ke Kelantan Acik. Selamat pergi dan kembali.

    ReplyDelete
  20. comelnya icha

    memang susah kak, tambah2 sekarang musim hujan.

    ReplyDelete
  21. salam kenal....hehee dok taman terhad ruang menjemurnye...tu yg xbest.

    ReplyDelete
  22. Yatzakie..memang betul..hujan pulak tu..lambat kering.

    ReplyDelete
  23. Azz..sopanjang lalu kek situ..akak asek mengingatkan kek mano la agak e kampung azz..ado bagi tau suami akak.kato e..4 keto..tokojut azz nanti..he he..akak cerito la mak azz satu kampung ngan arwah atuk..

    ReplyDelete
  24. mamasyaza..tu la dia kan..main2 asah..ke kotor sikit ke..terus je salin baju..

    ReplyDelete
  25. assalam sal..hero bongsu cuti ni..suka dia je menggodek blog mak nya ni ha..

    ReplyDelete
  26. asalam ieda..anak dah cuba buat dah ieda..tapi tak boleh katanya..tak boleh nak besarkan..memang ikut yang asal je kata dia.

    ReplyDelete
  27. lieyna..pi bercuti sambil berjumpa besan abang tu.

    ReplyDelete
  28. Melati..acik tak pandai nak tukar2 ni..anak yang buatkan..

    ReplyDelete
  29. Kunang kunang..alhamdulillah kak ani..dah selamat sampai rumah

    ReplyDelete
  30. kasihredha..memang geram tengok dak icha ni..

    ReplyDelete
  31. Aishah Jahirah..salam kenal jugak dari acik..terima kasih

    ReplyDelete
  32. kalau bercuti..mmng bertimbunlah kain baju...kesian mesin tu ya acik...tak berhenti berputar...hehehe

    ReplyDelete
  33. MP..nak buat camanakan..nasib baik ada mesin..kot tak jenuh nak mendobi

    ReplyDelete
  34. mcm tu lah kak kalo baru blk dari bercuti pasti bermesin2 kena cuci baju. kalo hari panas ok je

    ReplyDelete
  35. Assalam rosa..sekarang ni pulak cuaca tak berapa nak panas..bertimbun le kain sampai tak cukup penyidai.

    ReplyDelete
  36. bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri nano microfungus aromaterapi di dunia!

    ReplyDelete