Saturday, March 24, 2012

MAKAN BUBUR JE

Assalamualaikum

menu simple hari ni
buat bubur nasi untuk diri sendiri
tak boleh nak makan yang goreng2 batuk menjadi jadi
 Masak lomak pucuk paku campur udang dan goreng ikan
untuk seisi rumah dan abang yang datang dari pucong
hero bongsu tak balik hari ni..esok 'outing' 
nak balik rumah katanya
menu esok dah tentu ada ayam.
Terima kasih pada semua yang meninggalkan komen dan beri cadangan
semua tu akan acik cuba insyaallah

29 comments:

azi said...

Salam Kak Erna..
Akak...makan bubur nasi aje ye tengahari ni..kesian akak...saya doakan akak cepat sembuh ye...

mamavogue said...

aloh aloh shian nyer acik!
saye ade 1 petua nak halau batuk selsema ni jauh2. saye amalkan tiap2 pagi, tp 2-3 kali seminggu pun dah cukup.
acik rebus kulit kayu manis sampai warna jd mcm teh. minum panas2 mmg sodap, dah sejuk rase kelat skit.
nak manis skit tambah madu ye..
selamat mencuba, insya Allah!!

ratusiput said...

sedapnya masak lemak pucuk paku tu kak..kena plak ada sambal belacan ke..ikan kering ke...fuhh...

lina_pg said...

assalam acik..bubur nasi pun sedap tu..
semoga acik cepat sembuh..

Tihara said...

kak kenyang ke kak ..heheh :)

MaryaYusof said...

As salam Acik,

Makan bubur boleh kurus kan? hikhikhik... Y Allah, pucuk paku...teringin sgt! Baru teringat2 td...huhuhuuu... Mana nak cekau kat sini :(

Batuk ke? Sy pun tak tahu ape ubat batuk, pergi kliniklah kak.. mintak antibiotik dr doc... maybe radang dah tu... Take care... Saffakallah~

lieynanilaz said...

bubur pun sodap!!...kan kak..

semoga cepat sembuh...

Kamsiah said...

org kata tak guna kalau nasi dah jadi bubur...tp kdg2 bubur lbh sedap hehe...

Amie said...

Assalamualaikum Acik,
makanlah apa pun yang Acik nak makan asalkan boleh makan... yang penting perut mesti ada isi ye Acik, nanti kosong datang pulak gastrik... haruuu... rehatlah banyak-banyak biar cepat sembuh.

Nieda said...

SAya doakan supaya cepat sembuh, ya acik.

Pn Kartini said...

Moga kak Erna cepat sembuh..:):)
sabar yaa kak..

Aine Ainun said...

Elok la makan bubur..kalo sup2 pn bagus kan...

Acik, lame la x makan ocuk paku;)

Nazayiena said...

Sedapnya sayur masak lemak tu,boleh kenyang ke mkn bubur je tghari tu acik?

LadyBird said...

bagi lady, bubur nasi makanan yang paling lazat :D..

Zareda Norman said...

moga cepat sembuh kak.. madu lebah dengan asam limau tu boleh mujarab tapi kena buat banyak kali

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mak sy pon tgh batuk-batuk acik :(

Zefa NorAsmara said...

Sedapnya lauk2 tu achik. Semoga batuk achik cepat sembuh..

eita said...

ita kalau sakit pun suka makan bubur...

tapi akak jangan makan udang plok..kan bertambah batuknyer tu..

AdaM Hawa said...

moga acik cepat sembuh..

terliur tgk pucuk paku tu..

Daddy Ziyyad said...

sesekali pekena bubur, best jugak kan...:)

Melati Qistyna's Mummy said...

Bubur ayam pon sodap... :)

Mg lekas sembuh ye Kak...

Deru Ombak said...

Assalamualaikum..

Jgn minum air batu k. Moga lekas sembuh batuknya tu.

hani@debumelukut said...

Sedap apa? Saya memang suka nasi bubur.

kasihredha said...

cepat sembuh ye kak
sedappnya

yang jauh di sana said...

kalau bubur nasi saya suka kalau makan dengan telur masin...pembuka selera katakan...:)

zino said...

si bongsu tu rindu kat ayam la ya hehe

EmbunRosaliza said...

masak lomak pucuk paku tu mmg best kak, bubur nasi pun best juga heheh

Cik Ina Do Do Cheng said...

acik tengah batuk ni elakkan makan makanan yg berminyak. acik banyakkan minum teh bunga , paling bagus teh bunga yang dibuat sendiri.

terliur memon nengok masak lemak pucuk paku tu. lawan ngan ikan goreng. mantoppp

mama aini said...

assalam acik..semuga batuk acik semakin pulih skrg ni..