JellyPages.com

Saturday, December 17, 2011

KE MUAR PULAK..

Assalamualaikum


Hari ni tak masak lagi
nak pergi ke Muar pulak mengantar pengantin
orang Negori kata ' hantar MENYALANG' sebab hantar
Pengantin perempuan kerumah pengantin lelaki.

Acik mohon maaf sebab dihari cuti sekarang ni 
mungkin kurang dapat bertandang ke blog kawan2 dan tinggal komen
faham aje lah kan..musim kenduri ni
Terima kasih pada semua yang meninggalkan komen diblog acik.

Insyaallah jumpa lagi.

29 comments:

  1. menyalang ye kak..
    kat pantai timur..majlis menyambut menantu :)

    ReplyDelete
  2. kasih..tak pernah dengar ye..he he

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    SELAMAT PERGI DAN BALIK. BERHATI2 DI JALAN RAYA. ESOK, KE BANGI LA PULAK!

    ReplyDelete
  4. Wkmsallam dato'.insyaallah esok ke bagi pulak

    ReplyDelete
  5. slmt dtg ke johor..negeri saya!

    *esok dtg perjumpaan ya..saya dok kat bangi tapi segan nk join. sbb baru je kat dunia blog ni.

    ReplyDelete
  6. Saya pun byk jugak ada jemputan kenduri kahwin ni..

    Kalau rezeki dpt la jumpe akak esok yee...

    ReplyDelete
  7. Ujie..datang la..acik pun sama belum kenal sesiapa..tapi datang tu untuk berkenalan...datang ye ujie..jangan segan..dan malu

    ReplyDelete
  8. ainnoraini..insyaallah..jika sihat kita akan berjumpa esok..

    ReplyDelete
  9. Salam kak..
    Selamat menyalang kak...sambil2 mkn angin jgk tuu;;)

    ReplyDelete
  10. kak long..bekumpol kek R&R air keroh..lopeh tu kek surau dokek mah pengantin lopeh somayang zohor..terus la poi mah pengantin

    ReplyDelete
  11. wkmsallam tini..terima kasih tini..betul tu tini..boleh jugak sambil2 tu kan.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Akak..
    Selamat pegi kenduri akak!!!..
    Kalau kat Negeri Sembilan dipanggil menyalang, kat kedah, kita panggil "menyambut"..:)

    ReplyDelete
  13. Musim sekarang nie Acik... mana-mana org kenduri kahwin sebab kejar musim cuti sekolah.

    Kakak tag acik tau!!

    ReplyDelete
  14. wah hari ni hantar pengantin,makan lauk pengantin lah lagi !!..acik pun join majlis dato` LF esuk..mama tak dapat join..kalau tidak dpt jumpa acik..hu2x..

    ReplyDelete
  15. saya baru sudah mop lantai, pasni nk g jemputan walimatulurus juga... ;)

    ReplyDelete
  16. takpe. selamat menyalang ye acik.

    ni 1st time sy dgr perkataan tu. :D

    ReplyDelete
  17. 1st time dengar perkataan tu.. hehehee.. mcm lain benor bunyinya..

    selamat makan kenduri kakErna tapi jgn makan banyak2 hehehe

    ReplyDelete
  18. saya pun first time dengar!!
    hantar pengantin sambil jalan ke muar...boleh cuba mee bandung muar!!..hehe.

    ReplyDelete
  19. Uisshhh.. Jauh bojalan tu kak.. Harap2 tak banjir la kek Muar tu...

    Boto tu kak.. Cubo la makan mee bandung kek topi sungai Muar tu.. Donga cito mee bandung kek situ molotop sodap ehh.. Tp sey pun lom ponah cubo laie.. hehe..

    ReplyDelete
  20. selamat gi menyalang acik..wah jd org kuat la ye..berhati2 di jln raya..

    ReplyDelete
  21. Nie rombongan cik Kiahlah yea,harap semuanya berjln lancar.

    ReplyDelete
  22. macam dah lama tak dengar perkataan menyalang semenjak dah tak duk N.sembilan : )

    ReplyDelete
  23. ramai betul org tunang.. org kawin.. alhamdulillah.. smg semua itu dipermudahkan..

    ReplyDelete
  24. singgah petang..salam kenal acik :)

    semoga selamat sampai ketempat tujuan..

    done follow here..keep in touch :)

    ReplyDelete