Followers

Tuesday, November 20, 2012

MATA....CERMIN MATA...

Assalamualaikum
selama ni..pakai cermin yang tak de frame atau yang separuh
selalu sangat patah la..tercabut sekeru la
bengkok la
kemudian nak cari yang plastik
biar tahan tak mudah patah
yang ada cuma  yang ada frame je
mak ai..terasa berat..lenguh hidung menampung nya he he
tak boleh lama.
tapi dari segi lain..selesa betul memandang
luas..pandangan.
Hero bungsu pulak asek komplen je
tak suka betul dia tengok mak nya pakai yang ada frame.
ish2 cerewet betul budak ni
dulu2 masa muda bolehla dik
beli frame ikut yang sesuai dengan bentuk muka\
dah veteran ni tak kuasa dah mak 
hero sorang ni memang cerewet dengan 
apa yang maknya pakai
dari umur 5 tahun lagi..
acik pernah tulis dulu rasanya.
oklah..tak boleh lama dah ni
hidung dah sakit..sampai merah2 
dan lekuk jadinya.
habis la bertambah kemek
hidung yang memang dah kemek ni.

Jumpa lagi,In shaa allah.

34 comments:

  1. statment 'habis la bertambah kemek
    hidung yang memang dah kemek ni'.
    hahhhaahh...lawaklah acik

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh tak mahu pakai kaca mata, tapi pakai contact lens lagilah lecehnya....

    ReplyDelete
  3. M pun tak suka spec ada frame... Tak selesa..

    ReplyDelete
  4. salam acik..saya tak pernah pakai spec & tau camne perasaan org yg memakainya..takpelah acik,mungkin sementara jer tu rasa camtu..dah biasa pakai yg ada frame nanti ok la..

    ReplyDelete
  5. Salam Erna...saya pun tak suka pakai spek yang ada frame,berat dah tu tak berapa cantik.

    ReplyDelete
  6. salam kak
    saya dah ada 5 spek termasuk yg skrg nie kak .. semua gara2 anak yg terlalu baik ekek ;)

    ReplyDelete
  7. Salam.. Hi Kak Acik.. maaf ye sebab entri tu.. Nur dah perbetulkan..

    Nur memang lebih suka spec yg takde frame tapi nak menjaganya agak susah sikit.. Nak buat macam mana rabun sejak sek menengah.

    ReplyDelete
  8. heheh ok ape yg berbingkai cmtu,heheh
    pandai ye hero akk komplen2,hihihi

    ReplyDelete
  9. Masa muda2 dulu kak zan pakai contek lens, sekarang dah tak kuasa.
    Teringin buat lasik..tapi kosnya..huyooo..berangan jer lah!

    ReplyDelete
  10. kelakar le akak ni...hihi
    saya ada buat...tp x pakai

    ReplyDelete
  11. As salam Acik,

    Spek mata gitu nampak old school lah acik! Stylo bila pakai...hehehehe... Marya dulu ada pakai spek gini tp framenya pink & maroon... nampak mcm remaja gitu! Ntah mana ntha spek tu... tp mmg tahan lama... :)

    Acik, Marya suka kwn dgn acik! Kito kan senogori! Nnt jgn lupa jemput Marya dtg umah tau! hehehe... Saya pun org kampung gak! ;)

    ReplyDelete
  12. pakai la konteklens kak. bleh tukar2 kaler ikut baju. hiks

    ReplyDelete
  13. Saya pun baru menempah spek berframe... Tak tau pulak kalau dia berat gitu. Harap2nya tak bertambah kemekla hidung

    ReplyDelete
  14. den pun dah kono pakai spek 24 jam...kalau tak pakai kang.. geng lambai ke apa ke den buat tak tau je... sebab blurr tak kenal sape hehe

    ReplyDelete
  15. Akak..hari tu masa pi rumah, akak dah pakai spek baru ke?...akak kalau pakai spek apapun, masih nampak cantik dan awet muda lagi ...:)

    ReplyDelete
  16. salam acik..sy pun nak kena buat spek jgk la..rabun jauh..bila pegi class terkial2 tak nampak huhu

    ReplyDelete
  17. kemek pun kemeklah
    ada jugak hidung ;)

    ReplyDelete
  18. anak saya pun tukang komplen no 1!!

    kalau saya pakai spek berframe tu dia cakap macam nyonya mansur..

    pakai tudung pun kena ikut suka mata mereka, mesti pakai tudung yang ada awning tu, grrrr..........

    ReplyDelete
  19. saya cuma pakai spek hitam je acik..hihihi!

    ReplyDelete
  20. saya rasa muka kak erna ok je pakai spek bingkai tu..nampak macam cikgu cikgu..hehehe..

    saya kena pakai spek jugak..tapi malasss...

    ReplyDelete
  21. saya ni ada rabun sket tapi tak nak pakai spek. huhu

    ReplyDelete
  22. ahak2... saja je acik nih, takde sampai kemek lah aih, dana pun pakai spek frame plastik penuh tuh... mmg berat skit dr yg biasa... tp nyer dana tak suke pakai spek frame plastik sbb bile berpeluh dia msti melurut turun, almaklum hidung kemek

    ReplyDelete
  23. Kakak pun lama dah tak guna yg ada frame. Rasa lebih ringan kalau frameless Acik.

    Adik sebenarnya dah biasa nampak acik pakai half-frame tu yg dia rasa lain bila pakai yg full-framed.

    ReplyDelete
  24. sy pakai yg ada frame.. nasib tak selalu pakai.. pakai time drive je..

    ReplyDelete
  25. acik pakai contact lens la..hihihi

    ReplyDelete
  26. salam...

    yang ada bingkai or no bingkai semua cantik asal kena pandai pilih ;)

    ReplyDelete
  27. Salam Acik..
    Harap2 dah ok hidung Acik, harap spec tu dah mula sesuai dengan Acik.Hehe..prihatin juga hero Acik tu ye..

    ReplyDelete
  28. Salam...

    suke tgk blog pink2 je..mcm blog sy jugak...
    sy pun pakai cermin mata

    ReplyDelete
  29. izan tak pakai cermin mata acik. dulu2 masa sekolah berangan nak pakai konon mata rabun. rabun sikit aje pun. tp tak lama sbb rimas ada benda kat mata.

    yelah2... apa kata acik try contact lens ke.. pasti nmpk awet muda je.

    ReplyDelete
  30. Saya pagi sampai petang pakai contact lens, lepas tu sambung pakai specs jadi takla berlekuk sangat hidung. Memang akan berlekuk la kalau pakai seharian sebab power saya tinggi, specs tebai :D

    ReplyDelete
  31. plastik frame pun ada yang ringan sekarang Acik, malah lebih ringan dari frame metal...jika sampai tinggalkan kesan lekuk kat hidung tuh mungkin juga sebab terlalu ketat...dari gambar yang PM tengok tuh bahagian tangkai nyer tuh terlalu bengkok ke bawah...

    ReplyDelete
  32. Acik, apo kato pakai contact lens. Hehehe. Sey ni main cadang yo. Diri sendighi tak boghani nak pakai. Sampai sombap mato ni ha.

    ReplyDelete
  33. yg atas tu macam sama je dengan spek ita..

    ReplyDelete