JellyPages.com

Friday, November 16, 2012

BERTEMU DIALAM NYATA

Assalamualaikum

masa percutian acik ke utara..
acik berkesempatan bertemu dengan 4 orang kawan alam maya
dua orang masih aktif berblog dan dua lagi
dah tak aktif diblog tapi masih menulis di FB

Yang mula2 jumpa dah pun acik tulis di N3 yang terdahulu
Azi.
kedua..Suzanna..dah lama tak update blog
 tapi masih ada status difb
su dan puterinya(ambil gambar di fb su)
ketiga acik bertemu dengan pemilik 
blog simatatajam"mai nak cerita"
M(acik ambil gambar dari blog m ye)
dan akhirnya bertemu pulak dengan suri solehah 
(suri..maaf acik ambik gambar dari fb)
yang jugak dah lama tak menulis
 diblog cuma ada status difb je.
tak sangka pulak..asal pak mertua suri dari Rembau dan acik tau dimana kampungnya
dan rumah mak sedara suami suri
betul2 bersebelahan dengan rumah sepupu  acik
mereka berjiran.
suri dan M dua2nya acik jumpa diLangkawi.
Suri acik dijemput kerumahnya
M acik jumpa di Cable car
Azi juga acik pi kerumah
dan Suzanna pula acik jumpa di Tesco Sungai Petani.
Masa bertemu azi..nampak je hero bungsu 
terus sebut..ni hero bungsu ye
begitu jugak suri,bila nampak je terus sebut
tu adik kan..he he..
famous kan hero bungsu acik ni
belum diperkenalkan terus dah boleh kenal..he he

Terima kasih pada kawan yang sudi bertemu ngan acik
Insyaallah jika ada kesempatan dan peluang
acik teringin jugak nak berjumpa dengan yang lain pulak
kebanyakannya semua muda2 lagi
tapi nak buat camana kan..zaman acik muda dulu belum ada benda2 ni..he he
Jumpa lagi,insyaallah

63 comments:

  1. Assalammualaikum wbt.
    Seronok dapat jumpa di alam nyata kan Acik :).

    ReplyDelete
  2. Seronok kan acik, akhirnya dapat menjalin ukhuwah di alam nyata.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum Acik..
    silaturrahim terjalin dengan blog.... ada gak faedahnya berblog ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. MP..wkmsallam..tu la..tak sangaka kan..boleh menambah kenalan jugak dengan berblog ni

      Delete
  4. Salam acik, bestkan dapat jumpa betul2. Ni Ros nak habak,kalau acik nak buat donut berlauk tu jangan lupa semak resepi semula sebab ros lupa tulis kena masuk kan gandum .dah update dah ya.

    ReplyDelete
  5. Semoga kita pun ada jodoh utk bjumpa ya kak..hehe

    ReplyDelete
  6. Tentu sronok jumpa kawan2 alam maya di alam nyata kn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ibuhani..
      ibuhani yang dekat pun belum berpeluang jumpa..yang jauh2 dah bertemu

      Delete
  7. Salam akak...
    Suzana tu orang mana ye kak...dok tang mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam azi..katanya dia dok merbok

      Delete
  8. seronoknya dpt berjmpa live ngn kwn2 dr alam maya di alam nyata... semoga pasni kite lak yg dpt jmpa ye acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Dana..memang acik pun teringin berjumpa dana ngan aiyan

      Delete
  9. best kan Acik alam maya dah dapat jumpa di alam nyata kak noor pun ramai rakan2 yang asalnya kawan fb tapi dah berkali2 jumpa best sangat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BKN..memang best..tak acik sangka..boleh menambah ramai kenalan rupanya..seronok bila dapat bersua muka

      Delete
  10. salam K.Erna.Bestnya jumpa rakan2 alam maya...untung dpt jumpa K.Erna peramah & friendly ni:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam atie..harap lepoas ni kita pulak dapat berjumpa ye atie

      Delete
  11. seronok dapt jumpa kawan2 alam maya ni kan..
    Alhamdulillah dpt erat kan silaturrahim..
    salam kenal kak.. singgah follow sini :)

    ReplyDelete
  12. kiranya akak bkn setakat bercuti je, siap memanjangkan silaturrahim lagi. bagus kan..

    saya dok kat bangi je pun, tapi baru jumpa 3 org blogger je (rai, munnafendy, shahzee).

    ReplyDelete
  13. Wah acik. Seronoknya dapat jumpa rakan2 blog, especially Suri....:)

    ReplyDelete
  14. Best kan Acik jumpa kawan2 blogger...sampai dalam cable car pun boleh jumpa..hihihih

    ReplyDelete
  15. besnye dpt jumpe kwn2alam maya ni,,
    lebih rapat pasni kn=)

    ReplyDelete
  16. salam acik..
    nxt time mai penang plak.leh kenal2:)

    *yeke kena guna ie baru leh bukak nukilanzee?nape ye?taktau la plak jd macam ni*

    ReplyDelete
  17. bestnya jumpa rakan blogger kak erna..

    ReplyDelete
  18. Acik...ramai kawan ni bestkan, pergi mana2 pun ada je nak raikan atau jumpa kita.

    ReplyDelete
  19. bestnye acik.. jalan2 sambil jumpa rakan2 blogger.. :) insyaALLAH.. kalau ada peluang.. akan berjumpa gak yg lain2.. kan

    ReplyDelete
  20. Kakak sebenarnya menanti N3 ini acik sebab dah baca pada blog azi. Baru ini tahu. Mesti banyak lagi cerita tak habis ni acik..

    ReplyDelete
  21. teman-teman acik ni semua muda-muda lagi, automatik acik pun nampak muda juga...

    ReplyDelete
  22. seronoknya Acik...dari alam maya ke alam nyata...

    ReplyDelete
  23. singgah dari blog kak m..salam kenal dari kina:)

    ReplyDelete
  24. fuyooooooooooooooooooo hebat
    sekali jalan boleh jumpa smpi 4 org ;)

    ReplyDelete
  25. Seronok tengok jalan-jalan gini jumpa kawan baru yang dah lama kenal dalam alam maya

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

    Take Care Sis

    ReplyDelete
  26. salam acik..ada juga terbaca di blog azi katanya acik datang ke rumah & bercuti di langkawi.seronok ye acik jalan2 sambil jumpa geng blogger.kalo acik ikut jeti kuala perlis ke langkawi akan lalu rumah saya dulu, dekat dgn simpang menuju ke perlis. semoga blh jumpa acik juga suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  27. hehe..
    pengalaman jumpa rakan alam maya mmg mengembirakan..
    dayah pun kdg kala tak sangka boleh bina persahabatan melalui blog..
    :)

    salam ziarah AE ..
    lama dyh tak mai sini..
    hehe..

    hari nih luangkan masa kat sini na....
    ;)

    ReplyDelete
  28. wah sonoknyer boleh jumpa eh...

    ReplyDelete
  29. wah2 seronoknyer dapat jumpa2 cam ni ye !

    ReplyDelete
  30. Seronaknya jumpa rakan2 blogger di alam nyata.

    ReplyDelete
  31. yg tak adalam blog zino blurr la jadi nya hehe

    ReplyDelete
  32. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  33. Best dapat jumpa rakan alam maya secara realiti ni kan acik :)

    ReplyDelete
  34. seronok kan...melalui blog boleh menambah kenalan...:)

    ReplyDelete
  35. Wah seronoknya Kak Acik dapat jumpa ramai kenalan blogger.. Memang bila kita berblog, kita akan jumpa ramai kenalan yg baik2. Walaupun jauh dan kadang2 tak pernah bersua muka, tapi jadi rapat walaupun cuma di alam maya.

    p/s : Kalau Kak Acik turun JB, beritahu Nur ye..boleh kita jumpa.

    ReplyDelete
  36. dari alam maya ke alam realiti . tentu meriah berjumpa sekali sekala . terjalin silatulrahim

    ReplyDelete
  37. seronoknyaa akak .. dpt jumpe rakan blogger .. sure banyak yg diceritakan ;)

    ReplyDelete
  38. wah bestnya jumpa 4 orang sekali..ramainya rakan blogger AE.. ;)

    ReplyDelete
  39. Suri Solehah dah lama tak update blog...

    ReplyDelete
  40. teringin nak jumpa acik erna.kebanyakkan bloger yg akk jumpa semuanya muda lagi.terasa malu pulak..

    ReplyDelete
  41. As salam wbt Acik Erna,

    Dunia ni kecik je kan... pusing2 jumpa jugak! insya'ALLAH nnt kita pulak bertemu ye...org soromban yo! ;)

    ReplyDelete
  42. Semoga terus terjalin tali silaturrahim...

    ReplyDelete
  43. terjah sini dari blog M... tentu seronok kan dapat jumpa...

    ReplyDelete
  44. Semoga berkekalan ukhwah antara kita yea Acik.. Nnt kalau mai lg, bleh kita jumpa lagi yea Acik..

    ReplyDelete