Followers

Tuesday, November 27, 2012

KITAB TIB...

Assalamualaikum
nama buku ni
'KITAB TIB' 
maksudnya acik pun tak tau. 
 
hari Ahad masa dikampung
acik kemas dibawah
adik acik kemas diatas
dia jumpa buku ni
"Nah dik..bagi mak..
mak kan suka membaca"..
katanya pada hero bungsu acik
ada sesiapa  pernah jumpa dan baca buku ni?

oklah jumpa lagi,In shaa Allah

25 comments:

  1. Kakak belum pernah baca lagi Acik. Tapi kalau buku mesti boleh dimanfaatkan. Masih elok lagi tu..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kalau doc tak tau, den lagi la tak tau...huhu

      Delete
  3. Singkatan dari perkataan lain kut.
    nampak baru lagi tu

    ReplyDelete
  4. Peh! Kemas2, sekali jumpe buku! Shiokk!

    ReplyDelete
  5. first time tau ni,,ape kandungannye kak? dh bace ke?heheh

    ReplyDelete
  6. Kitab apa tu acik, nanti kongsikan isinya ye. Acik, terima kasih for the entry kain tu, ummi busy mengurus baru sekarang, terlepas pandang entry tu. Ummi add link acik lah lepas ni, baru senang nak baca n3 terkini acik kan.

    ReplyDelete
  7. acik boleh tgk kat sini ttg buku tu

    http://berita.cari.com.my/news.php?id=10827

    ReplyDelete
  8. Macam best yo acik. Nanti dah abieh baco, koba an cito e yo.

    ReplyDelete
  9. Masih cantik & baru lagi buku tu, lepas ni habaq la apa isi kandungannya na :)

    ReplyDelete
  10. Nampak nama penulisnya tu Dr Harun Mat Piah, seorang pengkaji puisi tradisional Melayu Lama, (Amie ambil paper dia masa di U) tentu Kitab Tib ini berkaitan dengan budaya masyarakat Melayu, sebab ada tertulis di situ Ilmu Perubatan Melayu.

    ReplyDelete
  11. Assalam kak, hurmmm saya tak pernah tgk buku tu, amie kenal tu dgn penulis. Pas ni akk cerita la apa kisah dia ya

    ReplyDelete
  12. Acik baca dulu, nanti story kat kami ye...

    ReplyDelete
  13. selesai baca, kongsi ya Acik pasal buku tu...

    ReplyDelete
  14. dalam kitab tu bahasa arab ke rumi Acik... nanti kalau dah habis baca boleh la buat N3 ye cerita dalam kitab tu

    ReplyDelete
  15. Apakata Acik baca dulu sampai habis, then cito ler kek kitaorang.

    ReplyDelete
  16. buku apa tu acik..macam menarik jer..

    ReplyDelete
  17. As salam Acik,

    Uniknye buku tu... Nnt dah baca sharelah ye... buku ttg apa tu? Novel ke?

    ReplyDelete
  18. X pernah jumpa dan x pernah baca..genre apa yek buku tu Acik?

    ReplyDelete
  19. Saya pn x tahu jugak tu.....1st time dengar!

    ReplyDelete