Friday, July 12, 2013

CERITA BERBUKA

Assalamualaikum

Cerita satu Ramadhan
semua juadah beli
masa makan..semua komplen
bukan tak bersyukur..tapi
memang tak boleh makan
hari kedua..... ....semalam
kena la masak jugak
acik masak..beehoon goreng
masak lemak cili api sotong
goreng ayam masak merah
kuih buah melaka
baru la licin..bersemangat 
masing masing makan
gambar tak de..sebab puasa..he he
tapi kaaaannn
acik rasa kalau nak bagi diet
orang2 dirumah acik tu
baik beli je..
sebab semua orang makan sikit.
hari ni tak sabar nak berbuka 
dengan hero bongsu acik
jumpa lagi,In syaa allah

36 comments:

  1. Samalah kita Acik. Kalau beli tu, mst tak abis.Tp klu msk, abis lak. Hahahaha!

    Tulah Acik, kena beli selalu klu nak dirusuh control makan. Hahahaha~

    ReplyDelete
  2. rs lain la tu sbb depa da terbiasa dgn air tangan acik kn..

    ReplyDelete
  3. salam jumaat acik..bru nk tgk juadah berbuka acik..he3..tu la kan..msk sendiri lg puas ati..

    ReplyDelete
  4. masak sendiri baru la best...kadang beli x memenuhi citarasa

    ReplyDelete
  5. masak sendiri baru puas hati kan Acik...

    ReplyDelete
  6. salam Kak..
    saya dua hari ni beli kt bazar je..buka berdua je dgn hubby.. nak masak tak sempat, sini berbuka jam 6.24pm...:)

    ReplyDelete
  7. masak sendiri lagi puas hati kan acik hihi

    ReplyDelete
  8. Salam acik! eloklah masak sendiri... tolak tepi pasal diet org2 dlm rumah tu. yang penting air tangan... diulangi... air tangan acik tu! he..he..

    ReplyDelete
  9. betul sgt,beli mesti tergolek2 pastu buang
    baik la masak wpun cuma sadin dan telor dadar

    ReplyDelete
  10. biasalah tu acik, kadang yg beli kt bazar tu nampak je lawa, sedap tp rasa hampeh.... baik msk sndiri comfirm sedap kan...

    ReplyDelete
  11. Assalam kak selamat berpuasa, Hurmmm saya tahun ni mcm nekad je tak beli makanan kat bazar, kalo yg tahun2 lepas tu walaupun beli sikit buang juga. Memang lebih berbaloi msk sendiri walaupun simple2, tapi licin

    ReplyDelete
  12. Iyer kan. Biasanya lauk masak sendiri tu lah paling laku. Hari nie nak balik PD awal, shopping barang basah sikit dan nak segera berklung klang di dapur.

    ReplyDelete
  13. mmg lg puas ati masak sendiri
    cuma kekadang masa je yg agak terhad sbb keje...
    apepun, cuba sedaya upaya utk tak singgah bazar thn ni...hihi

    ReplyDelete
  14. sedapnya msak sotong tu..mesti kuah dia pekat2

    ReplyDelete
  15. salam ramadhan wat kakerna sekuarga ye! cian kita buka puasa kt klinik jek..huhu!

    ReplyDelete
  16. air tgn mak lg sedap dr param, semestinyer ;)

    ReplyDelete
  17. kalau beli ni belum tentu lagi sedap...
    masak sendiri yg simple2 pun sedapkann..

    ReplyDelete
  18. Seronok lah acik hero bongsu nak balik hrnie ya.. dah tentu lauk kegemaran hero acik msk hrni :)

    ReplyDelete
  19. Air tangan ibu tuh yang lebih sedapnya.. :)

    ReplyDelete
  20. Bila dah kena airtangan acik tu yg tak selera makan luar punya. Kalau macam kakak ni acik sebab tak pandai rasa yg diluar lagi sedap hihi...

    Kalau keluarga acik dtg rumah kakak sah acik kena masuk dapur masak dulu hihi...

    ReplyDelete
  21. Ummi pun hari pertama, cuba juga beli lauk yang dah masak kat Param, tapi xberapa memenuhi selera, akhirnya masak sendiri juga simple2. Tapi kalau mood M datang lagi, nampaknya ke Param juga le, hehe..
    Hero bongsu pun tentu tak sabar nak balik berbuka bersama keluarga.

    ReplyDelete
  22. masak sendiri mmg terbaekkan.. yg penting air tangan seorang ibu.. :)

    ReplyDelete
  23. hehehe KA masak nasi & lauk2 aje, kuih muih beli sikit2 ikut selera anak2

    ReplyDelete
  24. acik...
    yan beli ke param lagik...balik keje terus ke dapur...budak2 abah dia yg amik...

    ReplyDelete
  25. Selamat berpuasa, Acik. :)

    ReplyDelete
  26. selamat berpuasa hari ketiga...dan selamat berbuka..

    ReplyDelete
  27. fuh sekali Acik masak banyak yer , mana boleh samakan masakan seorang ibu dengan masakan kat param...jauh beza Acik...hehe

    ReplyDelete
  28. Samalah dgn saya acik erna, hari pertama beli, ada lauk tu dah dkt nak basi, sudahnya buang..... hari kedua anak masak... lagi best.. tak berbaki ;)

    ReplyDelete
  29. Assalam acik..memang betul tu, time nk membeli suma nampak sedap, bila dah masuk mulut macam2 komplen..tak kena ngan tekak.Biasanya kalau mak2 pandai masak..anak2 mesti merungut bila makan makanan luar...maklumlah air tangan ibu adalah terbaik buat anak2.Tapi kadang2 kekangan waktu yg membataskan ibu2 masa time bulan posa ni...

    Selamat Berpuasa buat acik sekeluarga

    ReplyDelete
  30. acik masak sedap sbb tu anak2 suka makan. izan pun puasa2 ni masak apa yg anak2 suka makan je. kalau nak kuih2 tu beli ajelah...

    ReplyDelete
  31. selamat berpuasa Acik..

    Betul tu Acik, beli di param kadang2 tak menepati selera...tengok ok tapi makan belum tentu sedap..

    ReplyDelete
  32. Saya takut dah nak beli lepas 2 kali keracunan makanan. Baik masak sendiri saja, simple pun takpa, janji ada makanan bukak puasa :)

    ReplyDelete
  33. itu menandakan yg masakan akak memang terbaikk
    salam ramadhan kak :)

    ReplyDelete
  34. msk lg sedap mkn tp tu la kadang2 ada gak time malas...hehe
    selamat berpuasa acikkk

    ReplyDelete
  35. Mak dia terer masak!!....haruslah habis!

    ReplyDelete