Thursday, July 11, 2013

ADA YANG JUAL KUIH NI?

Assalamualaikum
Lama betul acik mencari kuih ni
baru kali ni acik jumpa di FB
dah pun tanya dengan tuan punya
tapi katanya dia tak jual
buat untuk makan sendiri sahaja.
terima kasih pada tuan punya gambar
acik masukkan disini ye
sebenarnya kuih ni acik jumpa 
masa baru2 kawen dulu
dirumah mertua..
ensuami suka sangat makan.
tapi selepas mertua meninggal..
dah tak jumpa dah
kesian sesekali ensuami menyebut
baru baru ni acik jumpa diFB 
ada yang sharekan resepi
acik dah simpan nak cuba buat..
dah beli kelapa
nak buat inti..tapi masa tu kan..
kawan acik meninggal
acik postpone dulu
sebenarnya tak berapa berani nak mencuba
takut rasa tak sedap 
kesian ensuami nanti
kot kawan2 disini tau 
kot ada sape2 yang jual..
boleh bagi tau acik ye
tart bengkulu katanya nama kuih ni.
ok lah..jumpa lagi.In syaa allah.

32 comments:

  1. kuih ni m3h x pernah nampak apatah lg merasa..

    ReplyDelete
  2. pertamakali tengok ni..dengar pun pertama kali hehe..selamat berpuasa acik...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Acik.. Pestaim M tengok kuih ni...sedap ke..Acik Cer buat la...,mesti encik suami suka tu

    ReplyDelete
  4. salam acik...selamat berpuasa...
    hee ada iras kuih bahulu la rupa dia...apa rasa kuih ni agaknya ye..

    ReplyDelete
  5. KUIH TART KE?
    IGT KUEH BANGKIT.HEHE

    ReplyDelete
  6. salam akak...saya tak pernah makan dan tengok kuih ni...:)

    ReplyDelete
  7. mesti sedap...sebab tu nak cari kan Acik...

    ReplyDelete
  8. Apa name kuih tu acik! Ni lah baru saya tengok... tapi kalau sebut namanya mungkin saya tahu...

    ReplyDelete
  9. Saya rasa macam pernah makan masa kecik2 dulu. Tapi seriyes dah x ingat.

    ReplyDelete
  10. Cuba cari di Sungai Choh Rawang pasti ada. Rupanya seperti bentuk tart nenas tapi agak besar. Memang sedap

    ReplyDelete
  11. Pernah nampak, pernah merasa tapi tak ingat namanya huhu

    ReplyDelete
  12. Kakak ingat kuih bahulu acik. Ada perkataan bengkulu tapi juga ada perkataan tart tu jadi buat kakak terus blur tak tahu..

    ReplyDelete
  13. puas dok belek rupa kuih ni...mmg tak kenal la kak.

    ReplyDelete
  14. kuih apa ni acik, ummi pun tak pernah makan rasanya, tapi bila tengok gambar tu teringin pula nak merasa hehe..

    ReplyDelete
  15. Salam ramadhan acik..

    first time juga saya tengok kuih tu.. mmg kuih klasik ya acik?

    ReplyDelete
  16. salam acik..

    memang rare kuih ni..tak pernah tengok, apetah lagi nak merasa. sekali pandang macam bahulu..rupanya bukan...

    ReplyDelete
  17. mesti sedap ni kalo kuih lama2..

    ReplyDelete
  18. Ni pertama kali saya tengok kuih tu, Acik..

    ReplyDelete
  19. angah pertama kali tgk kuih ni. acik cuba lah buat, mana tahu, sekali buat dah sedap....

    ReplyDelete
  20. ni dana pun baru 1st time nengok acik

    ReplyDelete
  21. ni kuih bangkit ke kuih kaya puff kak? ke kuih lain?

    ReplyDelete
  22. kuih apa ye ni kak...berinti kelapa pula...
    x penah tgk...apa lgi mkannya...

    ReplyDelete
  23. Serius,,suri tak pernah jumpa,,atau mungkin tak perasan kuih ni sblm ni kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mn nak jumpa asyik mkn ' PAU SURI' JE. hehe gurau je

      Delete
  24. Ha'ah la.. Sey pun tak ponah nampak kuih ni.. Apo namo kuih ni kak.. Kok tau namo ehh, sonang nak google cari resepi..

    ReplyDelete
  25. ini tart nenas ke or tart yang berinti kacang tu.. mmg sedap kalau kuih yg itu !

    ReplyDelete
  26. Menarik nampaknya kuih ni. Saya tak pernah makan lagi rasanya. Mesti sedap, sebab tu acik tercari.

    ReplyDelete
  27. Gebu gebas tu AE,.... macam dap je hehe

    ReplyDelete
  28. salam, acik, saya masih menjual kuih tart bengkulu hingga kini.. terdapat 3 perisa (kelapa, nenas dan kacang merah) boleh order pada saya 0163405401 atau bole tgk blog saya tiniehotmummy.blogspot.com

    ReplyDelete