Friday, July 5, 2013

BILA LAMPU ISYARAT ROSAK

Assalamualaikum
bila lampu Isyarat rosak
mula2 nampak ok je teratur  je..lepas tu
tiba tiba je penuh dengan kereta ditengah tengah
simpang tu..sampai semua tak boleh nak bergerak.
tu la kan..bila lampu tu elok..
patuhi la warna tu..
bila rosak ..warna kuning je yang berkelip kelip
kan dah tau susahnya..

32 comments:

  1. Kalau kena waktu puncak, mmg harulah..semua pun nak cpt.

    ReplyDelete
  2. kawasan umah saya, eventho lampu da hijau lane saya, saya tetap kena tgk kiri-kanan sbb ada jugak manusia yg langgar lampu merah terang2an...

    ReplyDelete
  3. Salam K.Erna..klu yg jenis tak sabar mmg main redah jer...tiada timbang rasa dgn pengguna yg lain

    ReplyDelete
  4. kalau rosak + hujan, disaster terus kak. jammed tak hengat la huhu

    ReplyDelete
  5. paling x suke .. leh pengsan dlm keter huhu

    ReplyDelete
  6. bila lampu isyarat rosak, memang tak suka sangat sebab takut. semua orang nak jalan. seb baik kat CH tak ada TL.

    ReplyDelete
  7. dekat sini pun hujan jugak pagi ni kak
    tapi jalan masih lancar lagi sbb lampu isyarat berfungsi

    ReplyDelete
  8. Lagi dahsyat ye Acik punyg terus tak gerak.... Pagi ini kakak pun kena juga tapi bukan rosak macam acik tapi baru dua-tiga kereta lepas lampu dah merah balik. Last panjanglah jem sampai bertemu satu traffic light lagi satu. Teruk kakak kena jem pagi ini.. tension!!

    ReplyDelete
  9. jalan sibuk lampu isyarat sgt2lah perlu

    ReplyDelete
  10. Selalu jugak berlaku accident bila lampu isyarat rosak nikan kak.

    ReplyDelete
  11. bila rosak satunyer takut kemalangan, duanyer bila sesak teruk kan !

    ReplyDelete
  12. Dulu kat tmpt sy, traffic light tu yg bt jalan jem. Bile traffic light tu rosak, jln jd smooth je. Tapi skg dah ok sbb diorang dah improve traffic light tu. Tak mcm dulu lagi. Heee~

    ReplyDelete
  13. cahayacinta,
    itu baru lampu yg rosak belum lagi pikir manusia jiwa nyer yang rosak hee...sabau jelah..

    ReplyDelete
  14. nak cepat jadi lambat dibuatnya...

    ReplyDelete
  15. memang susah kalau lampu isyarat rosak, semu nak berebut kan, kalau takde tolak ansur kelam kabut jadinya.

    ReplyDelete
  16. Kdg tu, tkt.. bile ada yg laju semcm je.. memandu kete..

    ReplyDelete
  17. assalam,

    memang cemas kalu ada yg bawa laju2..

    ReplyDelete
  18. Acik, saya kan ada pengalaman buruk nak citer. Kat simpang nak pegi senawang dari jalan ampangan tu, saya pernah accident sebab lampu isyarat rosak. Teruk jugak. Kete macam nak melengkung dua sebab kena langgar dari kete arah kuala pilah. Sampai sekarang saya cukup takut bila nampak lampu isyarat rosak.

    ReplyDelete
  19. Hahaha..... memang susahkan kalau lampu isyarat rosak.. tambah2 kat KL, tapii kan hari ni Jumaat lampu isyarat kat sepanjang jalan Tuanku abdul Rahman semua tinggal warna kuning jer yang kelip2... itu bukan rosak bebenornya Acik... tapi penangan dari SOGO sale member.... semua polis kena bekerja keras hari ni kawal trafik.... jem giler jalan sekitar SOGO dan yang berdekatan dengannya

    ReplyDelete
  20. kalau rosak kat area sesak memang parah.kalau masing2 selfish alamatnya sampai ke malam tak sampai umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik..mohon acik remove link blog zie kt bloglist tu, then add balik:)maceh..ada prob sikit

      Delete
  21. masa ni lah gunanya polis trafik..habis tu camno kak

    ReplyDelete
  22. Bab ni lah kalau nak cepat jadi lambat acik erna :p

    ReplyDelete
  23. kalau rosak mmg problem kalau pengguna masing2 takde sabar dan tolak ansur...^^

    ReplyDelete
  24. alamatnye memang jem ah jalan ~ hehe

    ReplyDelete
  25. Selalunya kalau lampu rosak siapa yang tak sabar akan menyelit.

    ReplyDelete
  26. kalau lampu rosak je.memang sume kete duk berebut nak pergi dulu...
    menyampah kadang tu tak sempat2..

    ReplyDelete
  27. Masa traffic light rosak la semua belang akan terserlah, kehkeh..

    ReplyDelete
  28. Tak ada orang yg report ke AE?

    ReplyDelete
  29. Baru2 ni tak Padang Matsirat pun rosak gak...mmg kacau bilau gak la bila semua nak jalan dulu

    ReplyDelete