Tuesday, July 16, 2013

MAU SATU KAMPUNG SEDONDON

Assalamualaikum
sehari sebelum puasa
acik kononya nak jugak cari baju raya kan
bukan nak raya macam budak budak
tapi nak pergi solat sunat raya
nak pakai baju baru..he he
acik pergi dua negeri termasuk negeri acik dah jadi tiga
selangor,melaka dan negeri acik la
yang tak cukup satu sepuloh tu.
sepasang pun acik tak dapat
acik memang biasa beli siap..
dah acik sorang je pompuan kat rumah tu kan
kali ni pelik acik tengok
macam sama je..warna je yang lain
sampai kedai last tu acik tanya
dik..tak de ke yang lain..
kalau macam ni..mau satu kampung 
sama nanti..sampai budak tu gelak besar.
dah memang tahun ni
baju macam ni je yang sampai katanya.
tapi tak de gambar..takut juga acik nak
tayang gambar.
oklah..jumpa lagi,In syaa allah.

35 comments:

  1. kena buat buruan baju raya lagi la ni kak... nnt xde baju raya lak he3

    ReplyDelete
  2. nape x ambik gambar?nak jugak tahu sebab nanti satu negeri pakai baju sama ;)

    ReplyDelete
  3. Hehe...oklah tu Acik sehati sejiwa namanya tu!

    ReplyDelete
  4. Salam acik..

    boleh bayang tak kalau satu kampung pakai warna yang sama.. he..he.. mmg satu hati betul..

    ReplyDelete
  5. nur plan tahun ni kaler kelabu/hitam...
    tapi baju melayu anak tak beli lagi ha..ha..

    ReplyDelete
  6. Acik, sayo ni kan, dah tak masuk laiie baju kurung lam lemari. Tang pinggang tu acik, susah sikit. Sosak napeh. Pakai jubah yo lah nampak e. Hahaha.

    ReplyDelete
  7. Aina tahun ni awal2 lagi dah warning tukang jahit soh jahit baju awai2 kalau tak dah last2 nak raya baru lah jahit tu pun kita dah balik kampung baju kat Kajang lagi.

    ReplyDelete
  8. Mcm nelah gayanye tu acik kan? Heheheh...

    ReplyDelete
  9. ikut trend lah acik heee, tak apa kita sendondon juga hihi

    ReplyDelete
  10. Kain sulam ke ka erna,,kalau kat kelantan alik bln 5 hari tu mmg semua kain sulam huhu

    ReplyDelete
  11. Corak sama je ke kak? Skrg tgh byk org jual corak paisley (camtula ejaannya kot). Kalau corak tu, saya pun tak minat.

    ReplyDelete
  12. acik...
    thn ni kami kaler PINK...ekekekekek
    baju mak, abah dan nenek yan pun yan belikan PINK....jgn laa beli BIRU...PINK laa acikkkk....ekekekekek

    selamat berpuasa acik...

    ReplyDelete
  13. Seronok raya pakai baju sedondon ni acik erna... meriah jer :D

    ReplyDelete
  14. haha..tak boleh bayang kalau satu kampung sedondon..

    ReplyDelete
  15. sekali sekala acik...bkn tiap2 thn sedondon sedondeng ni kan ;-)

    ReplyDelete
  16. haha risau gak kalau baju sama..konon2 kita paling cantik sekali sama ngan jiran sebelah daa hehehe

    ReplyDelete
  17. sedondon kalau sekampung ish tak syok lah kan...hehe

    ReplyDelete
  18. hehehe ada masa lg kak... pegi lagi cari sampai puashati

    sy pun tak cari lagi kak

    ReplyDelete
  19. tema warna apa tahun ni kakErna? hehehe..

    ReplyDelete
  20. Saya pun belum cari baju raya lagi. Takpa Acik, cari lagi sampai dapat :)

    ReplyDelete
  21. Pesyen mcmane tu achik? Publish sikit.. hihihi

    ReplyDelete
  22. Salam, Sehati sejiwa namanya tu.. he he, Acik.. tolong sms kan no tel ke 013 3672459, ada benda sikit nak tanya..

    ReplyDelete
  23. wah raya sedondon,,, izan walau hanya ber3 tetap berdondon,,hihi

    ReplyDelete
  24. sedondon sekampung pun takpelah acik, raya kan...hihi.

    Saya biasa mmg sedondon satu keluarga, tahun ni warna coklat kayu...:)

    ReplyDelete
  25. hehehe sedondon sekampung baru kelas !

    ReplyDelete
  26. Batul-betul satu Malaysia acik kalau dah semua pakai sama:)
    Kakak memang sedondon tapi semua jahit sendiri aje sebab upah mahal kan..

    ReplyDelete
  27. Ha ahahh... kalau sekampung sedondon bolehlah buat boria hari raya, gurau aje Acik.. tahun ni tak ada baju raya, tak sempat tempah.. kain ada, kedai dah tak terima!

    ReplyDelete
  28. suami saya tak suka sedondon...

    ReplyDelete
  29. heheeheh...kalo dah satu kg same nanti leh buat team nasyid dah acik heheeheheh

    ReplyDelete
  30. Pakai sedondon ni kang orang ingat geng marhaban lak kak.. hehe..

    ReplyDelete
  31. Apa salahnya kan..hihihi..satu Kg ssedondon...



    ReplyDelete
  32. hehe...kalau sekampung sedondon..tentu meriah..tergelak sakan bila masing2 bertemu..

    ReplyDelete