Thursday, October 27, 2011

PERTAMA KALI

Assalamualaikum

Terima kasih pada semua yang meninggalkan komen di N3 WW acik tu ye..sebenarnya ada sambungan dia..
Insyaallah nanti acik sambung,

Sekarang ni di opis tak de line internet.
belum dibaiki selepas tragedi hari tu.

Kemudian kawan acik kena emailkan laporan ke Putra Jaya.
dah beberapa kali dia ke CC dan ajak acik sama untuk menemani
Tapi acik tak pernah lagi ikut.
Tapi hari selasa lepas selepas hantar laporan..dia dah lupa ambik pendrive.
hari ni dia ke CC lagi untuk emailkan laporan dan mencari pendrive yang tertinggal.
Acik ikut sama menemankan dia.

Dan itu lah yang sebenarnya  acik nak cerita
Hari ini 27hb.Oktober,2011
Hari ini dalam sejarah.
Pertama kali acik menjejakkan kaki ke CC.

Agak agaknya ada tak kawan kawan lain
Yang Tak pernah ke CC macam acik ni.
 jangan ketawakan acik ye.
ketinggalan komuter.

Ok lah jumpa Lagi Insyaallah.

72 comments:

azi said...

Salam Kak Erna...
Saya pun tak pernah pegi akak.....he..he..
samalah kita....:)

kakngah said...

setiap kali birthday adam.. adalah anniversary k erna jejak kaki ke CC kehkehkeh!!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..LM pernah gi sekali je dulu2

Ucu Faridah said...

ucu pernah pegi 5thn dulu..itupun sbb nk print kerta kerja masa part time..
terkejut jugak tengok cc..rata2 semua budak2 main game...

lieynanilaz said...

dedulu masa study..amat rajin singgah..:)

tapi sekarang dah jarang amat...

kakyong said...

zaman saya bujang dulu, boleh kata hari2 selepas balik kerja saya ke CC (2 tahun jugak ler..)... tp lepas ade lappy... x pergi CC dah...

banyak kenangan pergi CC..

kasihibu said...

pernah pergi 2 tahun yg lepas, tp tak di galakan pindah apa apa yg berkaitan wang di cc

kak tajuk kita sekali lagi sama(,")

Kengkawan said...

hahahaha..
ada ramai lagi kat luar tu..
dont worry Acik

JunAina said...

errkkk...aina hanya pernah gi utk bawak anak balik je. kena jegilkan mata ngan mak coz dia cc addict...hahahaa...

HappyIrfa said...

HEHEHE..kat kuaters ni kalau masuk cc ramai budak2 bawah umur duk main games

Tihara said...

owh 1st time ker kak..tak pe..hehe..sy pn dh lama tk g cc..last g masa kat besut dlu..hehe

Ros said...

Salam Acik,

Kak Ros tak pernah pi CC ni,macammana rupa dia pun Kak ros tak tau..

Kakzakie said...

Kakak pernah ke CC sekali itu pun sebab masa tu nak fotostat dokumen arwah MIL tapi sebab kedai stationery tutup tumpang di CC. Banyak PC macam dekat kelas belajar komputerkan...

Ati Masrif said...

tak suka ke CC..

tapi kalau dah terdesak cam
nk print something kena gi gak :)

Acik said...

ekekeeee ... acik x penah pegi! :(

MulutPayau said...

tak pernah pergi CC....mngkin kalau terdesak pergi jugak kot...

Yati said...

Dulu masa cari kerja, Yati rajin juga ke CC. Tapi sekrang, ada juga pergi, bila abang izinkan. Saje, tengok kedai online yati dari komputer lain. Lagi pun line kat CC tu laju, seronok online. Hehhe...

Ms.Lilies said...

ado budak2 sek kek situ tak kak?

kaklong said...

poanh sekali jojak kaki kek situ,tapi cari anak bujang kaklong...kehkehkeh!!

suri solehah said...

masa anak sedara kecil dulu n kita bujang lagi ada keCC..nak cari anak sedara tu lah yang asyik hilang dari rumah n suka melepak main game kat cc..huhu

mak encik | SZ said...

hati-hati di CC tu yaaa acik!

MaMa AiNi said...

salam acik erna..mama tak pernah kesana lagi..he2x..

iina said...

Saya dulu selalu gak p CC sebab dulu kwn baik saya buka CC hehehe ;)

nuwairani ismail said...

teringat zaman muda2 dulu...selalu lepak CC...sekarang kt rumah dah ada tenet, xdelah nk gi cc lagi.

Acik Erna said...

azi..he he..ada kawan akak rupanya ye..

Acik Erna said...

kak ngah..samo ngan birthday adam yang ke 12 tahun kan.

eita said...

eita pun tak pernah pergi kak...
sebab tak tahu nak cucuk kat mana.....kalau kat umah leh ekjes sendiri.....

Acik Erna said...

LM..acik tak pernah jejak..hari ni dah terpaksa..

Acik Erna said...

Ucu..itu lah yang acik dok perati tadi..rasanya budak2 sekolah rendah lagi tu..
macam dah biasa je..

Acik Erna said...

lieyna..anak2 acik pun macam tu..bila belajar dulu dok jauh dari rumah..keCC la pi buat kerja katanya.

Acik Erna said...

Yong..selama ni akak dengar orang sebut je..tadi masuk..ooo..gitu rupanya dalam CC..he he

Acik Erna said...

kasih ibu..ye ke..he he.
akak pergi pun sebab nak email laporan ke putrajaya je..opi punya line tak dibaiki lagi..lepas kena hujan hari tu.

Acik Erna said...

kengkawan..bila masuk tengok budak2 je..malu jugak acik..tebal rasa muka..he he

Acik Erna said...

JunAina.acik memang tak pernah masuk..lalu pernah la...he he

Acik Erna said...

Happyirfa..tadi pun ada dik..budak2 kecik je masuk main game..

Acik Erna said...

Tihara..memang first time..nak buat apa pi CC kan..tapi dah terpaksa..he he

Acik Erna said...

Assalam os..tadi la baru acik tengok..gitu rupanya dalam CC..

Acik Erna said...

kakzakie..yang acik heran tadi..budak2 kecik je dalam tu main game..siap bayar 50sen..lepas tu tambah lagi..

Acik Erna said...

Ati..tak pernah pergi..pertama kali..tu yang baru tau..ramai budak2 je.

Acik Erna said...

acik dah ada yang pertama kali nya..acik disana tu bila lagi..he he

Acik Erna said...

MP..kiranya acik tadi tu kes terpaksa la tu..

Acik Erna said...

yati..ok l tu kan..ada juga kegunaannya untuk yati..

Acik Erna said...

Mslilies..sekolah kan cuti seminggu..ado la budak2 main game kek situ.

Acik Erna said...

kak long..sonang yo cari anak bujang kak long yo..
kita tau dio kek mano tak po kak long

Acik Erna said...

Suri..rumah dekat ngan CC..cam tu la kan..

Acik Erna said...

mmak encik/sz..terima kasih
insyaallah..acik pun tak lama.
dah siap hantar email laporan..kami balik je.

Acik Erna said...

mama aini..ye ke..ramai la geng acik yang sama2 tak pernah masuk CC.

Acik Erna said...

iina..tu yang seronok tu kan..jadi tokeh..he he

Acik Erna said...

Nuwairani..pernah jugak masuk dulu2 ye..sekarang ni dah ada tenet..buat apa kita kesana kan..

Acik Erna said...

eita..he he..macam acik tadi le..siap acik tanya kawan..

Ibuhani said...

hehehe....samalah kita! x pernah jugak gi CC..... :)))))

~ Cik Azz ~ said...

Maso takdo tenet dgn laptop dulu salu gak poie cc tu kak.. Skang ni tak poie dah.. hehe..

CC kek sini under gomen.. tak boleh suko2 hati buek apo yg kito suko... Ado cikgu yg tukang pantau..

Nadiah Sidek said...

nadiah masa zaman sekolah dulu rajin gak gi cc sebab rumah takde internet masa tu

Hamizah said...

dulu selalu ke cc sbb x internet kat rumah..skrg senang semua d hujung jari..hehe

ieda said...

aloor acik .. ieda pun x pernah gi huhuh

~ yus ~ said...

dulu masa zaman belajar adalah masuk cc kak, skrg tak pernah pun..

wahida said...

dulu masa zaman belajar kat UiTM selalu masuk CC ni kak..sbb tak mampu ada PC sendiri waktu tu...
memori lak kenang zaman belajar dulu...

Zaitun said...

Pernah pergi sekali sebab internet kat rumah meragam.

Cik Ina Do Do Cheng said...

salam ziarah acik erna,

tima kacih ye follow cik ina.

Papa Mifz said...

dah lamo x jojak ke CC...

gadisBunga said...

heheheh. terus saya teringat zaman cc dulu. mahal betul time belajar dulu....rm4 sejam!

Acik Erna said...

Ibuhani..ramai kawan akak yang tak pernah lagi pi CC rupanya..he he

Acik Erna said...

Azz..kek kampung akak pun ado camtu yo azz..ado yang jago..tapi akak tak ponah masuk pun anak2 sedaro yo poi nak online mintak bolajar dulu tu.

Acik Erna said...

Assalam Nadiah..masa tak de dirumah memang kena dapatkan nya di CC kan..

Acik Erna said...

Hamizah..betul la..sekarang dah boleh buat dirumahkan..

Acik Erna said...

ieda..tu la he he..acik pun terpaksa..dengan tebal muka rasanya..ramai budak kecik je..

Acik Erna said...

yus..sekarang semua dah ada dirumah kan..

Acik Erna said...

wahida..semuanya masuk masa muda2..belajar lagi..acik je dah terlewat..he he

Acik Erna said...

zaitun..sama la kita..baru sekali.

Acik Erna said...

cik ina do do cheng.
terima kasih kembali.

Acik Erna said...

papa mifz..acik terpaksa jejak..

Acik Erna said...

GB..dulu mahal agaknya kan..sekarang acik tengok..budak2 tu bayar 50 sen je dah boleh main game..