JellyPages.com

Saturday, October 15, 2011

DUA TAHUN TELAH BERLALU

Assalamualaikum..


Tadi bila baca blog SariYusa..baru teringat
Acik jugak mula menulis pada tarikh yang sama 2 tahun lalu.

Terima kasih pada happyirfa. dan zino.
kerana mereka berdualah adanya acik menulis disini.
walaupun tidak ada yang membanggakan..cuma tulisan biasa.
serta bebelan dan leteran seorang acik yang bukan muda lagi
(he he..kenapa tak tulis dah tua.
tak mau tulis..sebab nanti kak long marah)
tapi acik tetap rasa seronok menulis dan beceloteh disini.

Adik Irfa dan sedara acik.. zino kata...acik dah lawan tokeh
tak tau la apa yang acik dah lawan 
mereka berdua tu  he he.

Apa pun acik ucapkan terima kasih pada 
mereka berdua dan pada semua
yang sudi berkunjung ke sini..mewarnai hari hari acik
dengan komen2 yang sangat2 acik hargai.

Jutaan terima kasih sekali lagi.

50 comments:

  1. sebab apo ramai orang suka blog akak?
    salah satu ea,akak rajin poie jongok blog orang lain,pastu bori komen yang bernas2 gak,kaklong pun maleh na nak poie jongok byk2 blog..heheheheh!

    ReplyDelete
  2. tapi..
    akak totap kelihatan mudo walaupun dah berumor(tak mau ckp tuo yo)heheheheh!

    ReplyDelete
  3. kak long..tu la kak long..akak ni kan suko membaco..dulu2 segalo majalah akak boli..tapi sekarang ni..sojak dah ado blog..tu yang sumo blog akak nak terjah dan baco..suko..macam2 kisah ado.cumo ado yang akak komen dan ado yang sotakat baco yo..

    ReplyDelete
  4. kak long..ha ha ha..tu yang tak mau tulih tu..kak long tak nak dongar dan tak suko..he he..
    kak long..terima kasih la..tapi tak boleh selalu2 cakap akak nampak mudo..takut nanti tak sodar diri pulak..sian kek abang akak..he he

    ReplyDelete
  5. dah 2 thn yer acik berblog..lama juga..acik yg saya kenal dari blog ni, ramah orang nya..thanks acik sudi jd teman blogger saya :)

    ReplyDelete
  6. bukan tua ker.. tapi berpengalaman... ;)


    suka dpt berkenalan dgn kak erna. harap dpt jumpa kak erna suatu hari nanti. Amin

    ReplyDelete
  7. kak erna..kito nih sama2 lah tak berapo mudo dah.(still tak nak ngaku tuo..walau nama pun dah mokwo...hiihi) kak erna nih memang rajin menulis dan rajin jugak ziarah blog orang, bukan tuh aja..lepas tuh hakak tinggalkan komen2 yang buat orang senang hati nak baca..terimakasih yek kak erna!

    ReplyDelete
  8. Tua....tp berisi x per...hehehe...terima kasih jugak pd k.erna krn sudi baca blog saya.....

    ReplyDelete
  9. dah duo tahun umurnya, moga akak terus menulis coretan di blog ini


    saya sentiasa sudi baco cumo kekadang tak dapek nak jenguk setiap hari

    tahniah kak.

    ReplyDelete
  10. Kak...Tahniah kerana tak sangka dah 2 tahun akak menulis ye... maknanya hampir 2 tahun jugak kita kenal ... dah jumpa pun dgn akak... mmg akak tak nampak tuo pun...mudo je...hehehe

    Kalau makan kuih baulu...selalu teringat kat akak yg sanggup belikan anie kuih baulu yg sodap...!!

    Sayang akak...!!! Teruskan menulis ye kak...biar pun hanya bebelan...tapi ianya kadang mendedahkan kita kepada banyak pengalaman hidup...

    ReplyDelete
  11. Sallam Acik,

    Alhamdulillah, sama2 kita memeriahkan dunia berblog ni walaupun kita ni dah berumur....Semuga acik dan semua blogger sebaya kita terus berjaya dalam dunia blog/

    ReplyDelete
  12. tak jemu membaca bebelan erna..klu berkesempatan, pasti nak singgah blog....

    ReplyDelete
  13. selamat ulang tahun yg ke 2 acik!

    ReplyDelete
  14. Saya masih ingat Acik pernah sebut ada bersaudara dgn ZINO tu. Saya pun dok sangka dia blogger pompuan, rupanya jantan.

    alahaiiii...


    *thanks ya petang tadi.

    ReplyDelete
  15. Kak Erna,
    Saya pun masih ingat
    tarikh pertama menulis
    "28.12.2008"..

    Memory tue...

    ReplyDelete
  16. memang dah lawan tokei... hehe sebab lagi kerap menulis dari zino sendiri.. memula dulu bukan main liat hehe

    irfa apo kata minta erna belanjo kito makan ? hehe setuju tak? sempena sambut blog dio dah duo tahun hehe..

    ReplyDelete
  17. aziezah
    sampai sini komplain yo? hehe

    ReplyDelete
  18. kak...saya br start baca blog akak dlm setahun...
    lg best dpt jamu mato tgk menu hihihi

    ReplyDelete
  19. kira dah matanglah usia blog Acik ye.... kita share mana yang boleh dishare ye Acik...

    ReplyDelete
  20. selamat ulang thn berblog kak..

    tua2 berisi x pe kak..sy suka sggh blog akk n time kasih jgk akk selalu sggh blog saya..kita ni x jauh..moga satu hari dpt berjumpakan...

    ReplyDelete
  21. akak nampak muda le kak...
    sayanggg akak

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah 2 tahun usianya... selamat ulangtahun semoga kakErna terus menulis dan menulis dan terus rajin melawat blog kengkawan dan meninggalkan komen...

    saya tak serajin kakErna menghapdet blog dan meninggalkan komen di blog kengkawan.. tahniah kak..

    ReplyDelete
  23. dgn blog gak boleh tambah kawan. itu lebih baik dari tambah musuh..

    ReplyDelete
  24. kak yong..terima kasih yong..insyaallah jika diizinkan nya pasti kita dapat berjumpa suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  25. mokwo..he he..dah tak berapa nak muda..tapi mokwo muda jugak lagi tu..terima kasih mokwo..akak memang suka membaca..dan ada yang tinggal komen dan ada jugak tidak..tapi dalam sehari tu..mesti ambik masa untuk membaca blog..seronok..macam macam kisah ada..

    ReplyDelete
  26. ibuhani..terima kasih kembali..
    kalau ibuhani menulis..insyaallah..akak akan tetap membaca..

    ReplyDelete
  27. ibuintan..terima kasih..
    memang ada masa tak sompek kan..tapi bila ada maso yang terluang tu akak akan tetap membaca blog kawan2..

    ReplyDelete
  28. anie..terima kasih anie..seronok jugak bila dapat jumpa anie..kita boleh bercerita apa saja macam memang dah kenal lama.
    kuih bahulu yang sedap tu dah susah nak dapat le anie..dulu adik akak berulang dari kampung..sekarang dah setahun dia dok seremban ..tu yang susah tu..

    ReplyDelete
  29. lipislady..terima kasih..insyaallah..kita akan tetap menulis bila ada kesempatan kan..

    ReplyDelete
  30. Azieazah..tak kisah le kan..janji mem dia ada..dan pompuan..he he

    ReplyDelete
  31. missgee..lagi lama rupanya ye..akak suka baca blog cik gu.

    ReplyDelete
  32. zino..boleh aje..tak do hal..tapi..sorang kolumpo..sorang klia..dan sorang lagi..seromban..tah bilo lah ado maso masing2 tu..he he

    ReplyDelete
  33. zino..azieazah bukan komplen..cuma salah terka..he he

    ReplyDelete
  34. Mslilies..terima kasih
    dapat tengok aje la kan..tapi tak dapat merasa..he he

    ReplyDelete
  35. Amie..betul tu..mungkin ada yang boleh dijadikan panduan.

    ReplyDelete
  36. ieja amieja..terima kasih jugak pada ieja yang sering datang sini..

    ReplyDelete
  37. kasihredha..terima kasih..
    nampak aje tu kasih..sebab kasih belum bertemu orangnya dialam nyata..

    ReplyDelete
  38. SMM..terima kasih yatie.
    akak memang suka yatie..kadang2 kalau ada yang dah lama tak menulis..akka sering tertanya2..mana lah dia ni..macam yatie..la..dah jarang jugak menulis kan..tapi nasib baik masih ada..

    ReplyDelete
  39. Yan..betul sangat yan..selain dari tambah kawan..boleh jugak menambahkan koleksi masakan..ada jugak yang tak pernha buat..boleh dicuba bila tengok resepi kawan2 dari blog masakan.

    ReplyDelete
  40. brapa umo k.erna?
    sy rs sy tak layak panggil akak acik..
    sy pon dah byk kedut..haha

    ReplyDelete
  41. Hamizah..kenapa pulak x layak..mizah muda lagi anak pun kecik2 lagi..acik anak bongsu pun dah 15 tahun..he he..tak pw mizah..panggilan tak jadi halangan untuk kita terus berkawa dan bermesra disini

    ReplyDelete
  42. Assalam kak, selamat ulang tahun kedua blog akk, sekejap je dah dua tahun, akk punya blog ramai tamu n yg suka komen, sbb akk pun rajin melawat kwn2 maya n komen sekali, tak ketinggalan juga blog saya yg akk rajin kunjung mekasih ya kak

    ReplyDelete
  43. ZINO:
    Bukan komplen. Saja nak bagitau. :)

    Dan bukan sana sini, cuma di sini dan di blog awak jer.

    Lega saya dah tahu yg sebenar. Kalu idak, dok sangka pompuan, buat lawak tak ketahwuan nanti...

    ReplyDelete
  44. EmbunRosaliza.
    wkmsallam terima kasih kembali..

    ReplyDelete
  45. Azieazah..harap zino baca kenyataan ni..he he

    ReplyDelete
  46. Wah.. dah 2 tahun ya. Seronok dapat kenal dengan kak Erna, walau pun hanya melalui blog. Ntah bila kita dapat jumpa ya, kak. :)

    ReplyDelete
  47. Yati..terima kasih..akak pun sama..seronok kenaldengan rakan2..walupun tidak dapat berusa muka..insyaallah satu hari nanti kan,yatie.

    ReplyDelete