Wednesday, February 1, 2012

MINTAK BANTUAN..TERIMA KASIH

Assalamualaikum


Semalam sempat tengok MHI sepintas lalu
sebelum pi kerja
pengacara ada tunjuk buku..kalau tak silap acik
buku tu bertajuk 'aku nak duduk asrama'

tengahari tu..acik cuba pi cari di MPH 
dan kedai buku popular
tapi tak ada

Acik minta tolong ye..kalau ada kawan2 yang
 terjumpa buku tu
boleh bagi tau acik dikedai mana..
acik akan pi cari.
Pertolongan dari kawan kawan
acik dahulukan dengan
ucapan TERIMA KASIH

Semalam rasanya dia bagi tau untuk 
anak2 yang dok asrama dan ada masalah 'homesick'
elok baca buku tu..katanya..sayang nya acik tak sempat nak tau siapa penulisnya.

Acik betul betul teringin nak beli buku tu.
mana tau mungkin boleh membantu
apa yang sedang acik hadapi sekarang ni

sampai disini dulu
Jumpa lagi... Insyaallah.

38 comments:

  1. tak tahu lah kaklong kak,jrg poie kodai buku...
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. Kak erna, beli onlineje. Dalamfb kan abang long skrgbisnes buku online. Boleh jugak bantu dia bisnes

    ReplyDelete
  3. saya try gugel td tp tk jumpa , maaf tk dpt tlg acik..tp satu perkara je saya nk share..utk hilangkan homesick..mula2 cari lah kawan sekepala,kalau kita bersorangan je kat hostel tu mmg akan teringat kt rumah je..kalau dah hepi dgn kawan2, time dekat nak cuti pun rasa takmo balik umah sbb seronok dgn kawan2..hehe..betui kak..ni dari experience saya...heheh..harap dpt membantu..Insya Allah..

    ReplyDelete
  4. sory kak, x dpt nak bantu... mg hero tu terus tabah... :D

    ReplyDelete
  5. saya pun ada tgk buku tu kt MHI..nanti saya try risik2 kt kedai buku..

    ReplyDelete
  6. papa mifz pun jarang bonar pergi kedai buku..tapi kalo ternampak ke papa mifz bg tau k...:)

    ReplyDelete
  7. Sallam Acik,

    Kat sini tak taulah ada ke tak,
    nanti saya cuba2 cari.

    ReplyDelete
  8. salam acik...
    semoga anakda acik n acik sekali bersabar ye...Insyaallah kalau ucu ter'pegi' kedai buku ucu tanyakan...

    ReplyDelete
  9. Moga ada yg tahu dan membantu..
    kita ni tak perasanlah pulak..

    harap2 lelama hero bungsu akan suka juga duduk di tempat baru..mula2 memang bnyk cabaran ye..

    ReplyDelete
  10. Assalam kak, dah terkomen kat bawah, dah biasa lepas baca n komen, lupa lak komen akk dok kat atas heheh. Semoga jumpa buku tu nnt kak

    ReplyDelete
  11. take time, cari pelan pelan Acik...jumpa nt insyaAllah bgtau.

    ReplyDelete
  12. cuba klik kat MHI@Fb

    http://www.facebook.com/mhitv3

    ReplyDelete
  13. Salam,
    Macam mana nak tolong ni ... dah lama tak pergi kedai buku !

    ReplyDelete
  14. Salam.
    Kak Acik Erna, Nur pun tak dapat nak bantu, tapi Nur ada kenal blogger nama Kakcik dari blog (http://keluargakusayang.blogspot.com). Beliau ada kedai buku di Kota Bahru, Kelantan. Nur cadangkan cuba Kak Acik Erna emel dia dan bertanyakan tentang buku tu. (Emel beliau ada dalam blog beliau).

    Nur pernah beli buku dengan beliau melalui pos. Itu je yg Nur mampu tolong. Contact dia ye kak..

    ReplyDelete
  15. Maaf ya Acik...saya pun dah lama tak ke kedai buku....semoga Acik jumpa buku tu nnti..InsyaAllah...

    ReplyDelete
  16. kalau kat mana2 kedai buku tu..boleh terus je tanya kat kaunter. biar mereka yg cari. saya slalu buat gitu.

    *saya stay asrama sejak form 1. tak homesick sbb ada perasaan nak berdikari & ingin lalui pglmn hidup yg berbeza dr biasa. mungkin acik perlu cerita sisi happy hidup berdikari & jgn tumpukan sgt pd masalah yg timbul kat asrama.

    ReplyDelete
  17. Selamat mencari.. maaf che mid tak tengok mhi masa tu.. ke mana ntah..

    ReplyDelete
  18. kite 5 tahun tinggal asrama...setiap kali pulang dari bercuti, mesti menangis sambil2 kemas barang dlm locker...sedih kan? hihih

    ReplyDelete
  19. Salam Erna...sejak tahun baru saya belum lagi ke kedai buku. Harap2 dapatlah Erna buku tu.

    ReplyDelete
  20. Kak Erna,
    tajuk buku tu: Saya Mahu Masuk Asrama
    Oleh: Mohd Razali Kamarudin
    Product ID : 9789674110246
    Format : Paperback
    Publisher : Pts Publications
    Main Category : Membina Diri
    Sub Category : Motivasi
    Price : RM 15.00*
    Kat MPH dah takde stok mungkin, sebab dia kata Usual Local Delivery : (Currently Unavailable)
    Kena cari kat kedai buku lain rasanya. Good luck, kak Erna! :)

    ReplyDelete
  21. akak ni misti rindu kat hero bongsu ni...sampai nak beli buku :)

    ReplyDelete
  22. saya dah lama x kedai buku kak .. kalau ada terjumpa insyaallah boleh membantu akak ;)

    ReplyDelete
  23. tak cuba google ke kak, kot2 la ade jual on9..

    p/s: dah follow blog akak, salam pknln dr saya :)

    ReplyDelete
  24. emm..yati dah bagi tu alhamdulillah.nak bagi hero baca ke kak?moga akak berjaya dapatkannya

    ReplyDelete
  25. Terasa rindula kat acik erna. Sebabtulah si anak bongsu tu pun mudah merindui ibunya..

    ReplyDelete
  26. nasib baik yati dah bagi detail. acik dah jumpa ke buku tu?

    ReplyDelete
  27. Terang dan jelas info dari Yati.

    Mungkin Aina perlu jugak cari satu untuk bagi anak2 baca.

    ReplyDelete
  28. salam kak erna,

    ati tak ke kedai buku lagi..

    dah jumpa belum?

    ReplyDelete
  29. salam acik erna,

    moga dah dpt buku dan mungkin penawr bagi si hero tu..mudah-mudahan segala pemasalahan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  30. ehem..dah dpt buku tu acik?..mama harp acik akan dpt buku tu secepat mungkin..

    ReplyDelete
  31. cik ina tak tengok MHI, cik ina pun tak pernah dengar lagi buku ni.sabau ye acik.

    ReplyDelete
  32. mmg ada bdk2 yg nakal2 mcm tue.. tp nanti akan jadi kenangan & anak tue akan jadi kuat

    ReplyDelete
  33. tu yg buat risau nak lepas anak duk asrama kan acik, bila dah tahu ada yg membuli lg la risau

    ReplyDelete
  34. kes buli ye acik..siannyer dia.kadang2 sbgi ibu rasa nak terjah je asrama tu kan?huhu..doakanlah utk anak acik tu.moga dia tabah laluinya dan moga si pembuli tu tak buli dia lagi

    ReplyDelete
  35. yati, anda sungguh membantu. sy nak ucapkan trima kasih...;-))

    ReplyDelete