JellyPages.com

Wednesday, February 29, 2012

MAK AI..MARAH KE

Assalamualaikum

Siang tadi masa acik baca blog yus..
dengan menggunakan handphone pun
gigih yus nak update jugak pada tarikh 
yang hanya jumpa 4 tahun sekali.
sebab tu acik pun teringin jugak nak mengabadikan
 tarikh hari ini diblog acik

Sabo je acik menanti hujan berhenti dan line tenet  
kembali berfungsi.
selalunya kalau hujan memang slow sangat kan

Pagi tadi acik cuma sarapan roti canai sekeping.
tengahari tak keluar makan.
masa dalam kereta dalam perjalanan balik
acik bagi tau cik abang..yang acik rasa lapar sangat.
 kami terus kekedai makan dulu
sekali kan..ha..ambik ko

mula2 dia belikan acik cendol
kemudian char kuey tiaw
bila acik hampir siap makan..dia kata  chicken chop kejap lagi sampai.
mak ai..mana nak sumbat lagi ni
macam perli je he he.

Jadi kan..kalau banyak baju acik yang dah tak boleh pakai
dalam almari tu..jangan salah kan acik ye.
belikan aje yang baru.
 acik risau jugak ni..makin rosak timbang acik tu
tapi nak buat macam mana.
sejak acik kena sakit perut yang hampir dok wad tu
sampai sekarang..asek naik je bacaan nya
tak turun2.

ok lah dah mengantuk sangat pulak
kenyang sangat kot.
Jumpa lagi..Insyaallah

30 comments:

  1. sebaik tak termuntah dibuek ea,heheheh!

    ReplyDelete
  2. kak long..ha ha ha..boto tu kak long..ado satu laie kak long..mee bandung..yang tu dio kono makan..

    ReplyDelete
  3. makan macammacam ok je tapi amik dalam portion kecil.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Kak...kalau anie tak boleh tolak tu...semua mcm sedap je...hehehe...

    ReplyDelete
  5. kalau mkn mcm2 bdn tak ok la kan..

    ReplyDelete
  6. tu bukan marah..tu tanda 'lap u, lap me'...hihi.....rezki jgn di tolak! semua makanan feveret tuh!

    ReplyDelete
  7. assalam acik, apa khabar? lama tak singgah sini sejak cuti blogging hari tu.harap acik sekeluarga sihat yer...:)

    ReplyDelete
  8. baiknya hati cik abang acik tu. anggap jelah penimbang tu rosak : )sama plak kita makan char kueh teow.

    ReplyDelete
  9. k.erna pun kena gastrik jugak ye....tu yg cik abang x kasi k.erna berlapar kot....nanti cik abang jugak yg susah....... :)))

    ReplyDelete
  10. Ahahaha... Tu la kan, kalau asik naikkk je, mesti salahkan timbang, kuikuikui....

    Xpe la acik, janji sihat, x masuk sepital yo... :)

    ReplyDelete
  11. kak pastikan akak konyang selalu,kalau tak mmg masuk wad lah alamat ee..sapo yg susah?abg jalal gak yg susah..se pun susah yo,sobab kono poi jonguk akak kek wad tu kan?..lopeh tu mesti kono bawak buah anggur ko,limau ko kan?..hahaha..

    makan kak jgn tak makan.kalo tak habih abg jalal leh habihkan..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum,

    lama kita tak singgah kan.. maaf tau.. itulah kelemahan saya sebagai manusia..

    hehe cik abang tu terlebih prihatin tu... bukan perli.. sayang.. =)

    ReplyDelete
  13. itu namanya perihatin dan ambil berat kak.. beruntungnya.. penimbang kat rumah saya pun rosak jugak rasanya.. setiap kali timbang mesti naik satu angka lagi.. he..he..

    ReplyDelete
  14. mak ai...sekali roti canai, cendol, kuew tiow, chicken chop bagai...

    kenyang sgt dah tu...hehe..
    murah rezeki acik...

    ReplyDelete
  15. mmg sgt kenyang tu...
    hahahaha

    ReplyDelete
  16. macamana tak naik acik...kalau pah makan tido...
    tapi biasa lah kalau dah kenyang memang secara otomatik mata nak lelap...

    ReplyDelete
  17. hehe..bukan marah,sayang tu..

    ReplyDelete
  18. kak kalo badan naik ni mmg susah nk turun kn..kalo turun ada la 2 kilo patu naik bekilo2,adoi..sbb metabolisme kita makin kurang..

    ReplyDelete
  19. oklah tu kak..
    tanda abang sayang tu :)

    ati pun sama kak
    asyik naik..naik..tak turun2 :P

    ReplyDelete
  20. smlm blk keje kita pun singgah mkn,anak mkn chicken chop,hubby dan Nurul nasik juga roti john...

    ReplyDelete
  21. Susah juga nak tolak sebab makanan yang dioder sedap2 belaka.

    Umur dah meningkat ni memang susah badan nak turun.

    ReplyDelete
  22. acik...jaga kesihatan tau!!...sayang acik...:)

    ReplyDelete
  23. menu tu semuanya sedap....nak tolak mmng sayang...hihihi

    ReplyDelete
  24. ehem..susah nak jumpa tarikh 29/2 tu kan..he2x..mama pun kebelakangan ni asyik makan je..hu2x.. :)

    ReplyDelete
  25. dulu2 ada hero bungsu temankn utk berbicara..sekarang ada teman baru ..hehe..good idea..

    ReplyDelete
  26. Assalam kak, heheh makin hari makin rosak lak timbang tu ya, sama la mcm saya tersa gak baju2 mengecut heheh

    ReplyDelete
  27. Takpelah acik, as long suami xcomplain oklah kan... maybe die happy tgk acik kenyang :)

    ReplyDelete