Thursday, February 16, 2012

DEMAM

Assalamualaikum


Dah beberapa hari hero bongsu talipun kata demam selsema dan batuk.
Acik pesan ngan dia suruh cari warden
sebab dah ada pengalaman masa
 hero kedua demam diasrama..
bila talipun laju je kita pergi 
mintak keluar nak bawak ke klinik
lepas tu kena tegur..kena bagi tau wrden dan biar warden uruskan katanya

2 hari hero bongsu bertahan.tak jumpa warden katanya
semalam dia dah tak boleh tahan
pergi kepejabat sekolah
ambik surat sendiri
dan talipun acik mintak hantar keklinik.

bila doktor periksa panas sangat
terus bagi MC 2 hari
hari ni dengan esok

acik balik semula ke sekolah
minta jaga carikan warden
akhirnya jumpa jugak warden.
dia datang ke pondok jaga tu.
bila cik abang bagi tau 2 hari cari tak jumpa..
warden kata dia keluar bawak budak2 bersukan..
ooo alahai..
anak acik kata hampir semua yang diasrama tu demam
sian budak2 yang mak bapa jauh tapi demam tu kan
acik pulak rasa nak bawak budak2 tu pi klinik.

Malam tadi kurang tidur la acik
pantau jugak hero ni..takut panas sangat
hari ni alhamdulillah dah berkurangan.

Acik harap hero bongsu cepat sembuh
sayang tak kesekolah 2 hari katanya.

ok lah jumpa lagi.Insyaallah.

45 comments:

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my lovely kak Erna:)

InsyaAllah..hero bongsu kan cepat sembuh..:)maknya jangan susah hati yaa..:)

MULAN said...

moga cepat sembuh..!!!

suri solehah said...

kesian baca kisah hero akak,,moga cepat baik dan demam dia tu tak disebabkan kes2 buli kat asramanya tu...saya pulak jd risau teringat cerita akak yg lepas

suri solehah said...

terliur kuih kat bawah tu..

Fatin Mraz said...

musim ni..ramai yg demam...

ainnoraini said...

Musim org sakit ni skrg kak erna...saya pun rasa nk demam sakit kepala, selsema...

Tihara said...

sekarang musim cuaca tk menetu dtg lagi..kalo panas terik sangat..kalo hujan mcm nak banjir...take care hero bongsu kak

Queenie said...

moga anak acik cepat sembuh ya, saya minggu lepas dpt panggilan dari Maktab, mintak bawak anak balik sebab harus dikuarantin (demam & sakit mata) - masa saya sampai, anak abru balik dari Hospital (dibawa oleh pihak maktab), risau bila doktor kata sakit mata tu disebabkan ketumbuhan (nauzubillah) dan perlu MMR tapi doktor pakar kata itu simptom biasa jer...
semalam baru hantar semula ke maktab, dia berkeras nak balik sebab mgu dpn dah exam...

pastu kat rumah, lepas sorang, sorang demam...

achik masakkan sup ketam utk adik la achik...suruh dia hirup sup tu banyak2 masa masih suam2...

LadyBird said...

salam acik..

smg ank acik cepat sembuh..

ameeennn..

Ms.Lilies said...

musim sekarang ni...demam pun dah byk pesen..risau kita dibuatnya...harap cptla sembuh hero akak tu....akak pun jaga diri na

kakngah said...

takde warden ganti ke?
paling tak warden perempuan pun blh tlg tgk2kan..

ni tadi adam call kata lututnya berdarah. jatuh. sebbaik sok g boleh balik. kngh suh dia cuci luka tu & tampal. kebetulan minggu lepas abem ada bekalkan plaster.

Ujie said...

la..warden sorang je ke? asrama saya dulu, kalau sakit..dok je kat bilik rawatan. nnti ada staf yg mcm nurse dtg bg ubat. kalau perlu dia bwk g klinik.

acik bekalkan stok ubat lebih la..boleh hulur kat kwn lain.
moga hero cpt sihat ya!

dela said...

moga hero cepat sempuh.... acik jgnlah susah hati yaa..:)

~ Cik Azz ~ said...

Sian Aimi.. Moga sepat sembuh..

Macam tu la kak.. Anak buah sy dulu cmtu jugak... tp dia sakit gigi.. Punya la teruk sekolah tu, siap kol abang sy suruh hantar budak tu pegi klinik.. Bukannya dokek nak poie.. Anak buah tu kat MRSM Muadzam Shah.. Terpakso jugak la abang pegi amek anak dia tu dan bawak pegi klinik gigi...

cheqna said...

moga hero cepat sembuh
makan ubat n rehat =)

IMANSHAH said...

sorang je ke warden..alahai

eita said...

sekarang ni cuaca panas sangat ..
kena banyak2 minum air suam...

AdaM Hawa said...

semoga cepat sembuh ya acik.. hero bongsu..

mamawana said...

Kalu anak2 demam memang kita risau sangat2. harap sibongsu cepat sembuh. banyakkan bersabar ya...

kasihredha said...

semoga cepat sembuh ye ucu.. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

semoga sibongsu cepat sembuh, musimlah acik, bagi minum teh bunga banyak sikit , minum hundred plus okey gak.

mama aini said...

salam acik..semuga hero bongsu dah semakin pulih dr demam..

nuwairani ismail said...

memang sekarang nii musim orang demam la acik...takpe...sabar ye

Citarasa Rinduan said...

panas ati ayu bila kes warden tu, tak ada yang boleh ganti ker?
dah menyusahkan..

harap2 adik sembuh cepat, insyallah.. jika acik y pantau, berkat air tangan ibunya... insyallah

♥MAMASYAZA♥ said...

sekarang mmg musim demam, anak2 saya aritu pun demam jugak, kena minum banyak air. semoga anak akak cepat sembuh

Melati Qistyna's Mummy said...

Skang ni musim kot, anak sy pon br baik demam, muntah2...

Mg hero acik tu cepat baik, mmg syg tgal skolah lama2....

YATZAKIE said...

sekarang ni mmg musim demam kot...anak saya qis pon demam..padahal bru je baik mggu lepas..

kasihibu said...

sekarang ni musim agaknya kan kak, harap cepat sembuh si hero akak tu

Kamalia said...

salam acik..semoga ank bongsu acik cepat sembuh ye..
pssstt..dalam next week prezento from japan with love akan sampai seremban..

MulutPayau said...

Assalamualaikum Acik...

Semoga hero acik cepat sembuh....

Aine Ainun said...

Dgn cuaca panas camni, kalo demam xble dibiarkan... Bahaya...
Elok acik bawak p klinik....

Smga dia cepat sembuh ye....

ieja amieja said...

sabar ye acik..dugaan buat hero bongsu acik tuh..moga cepah sembuh..

secangkir madu merah said...

musim demamlah sekarang ni kak.. mungkin faktor cuaca yg tak menentu.. sebaiknya jgn byk berada diluar rumah.. semoga si hero bongsu itu cepat sembuh.. dan akak jaga kesihatan ya..

Kakzakie said...

Macam ada kelalaian di situ Acik. Nasib baik adik pandai bertindak pergi pejabat terus... habis kalau yg keluarga jauh alahai mak-ayah mesti tak senang dibuatnya...

Dahlah baru belajar berpisah dgn keluarga...

Nazayiena said...

Semoga hera acik cepat sembuh,teringat waktu Nurul tinggal asrama dulu klu sakit atau pun demam pegi sendiri klinik tp minta kebenaran dulu ngan warden....

Yati said...

Kesiannya. Semoga hero bongsu akak cepat sembuh. Musim budak sakit ni, kak Erna. :)

ratusiput said...

mmg pun kan kak...cmne lah tak memudaratkan budak2.nak salahkan sape kalau jd pape sok.bila kita tak bgtau...dia salahkan kite.tp bila kita cari dia...ha tengok...geram gak ni dgr...

ieda said...

alahhhhhh ciannye kak ..
huhuhu memang risau kan akak kalau anak kiota sakit @ demam nie .. kita duk risau tuhan sahaja yg tahu
x per harap2 hero acik ok nanti ...

Ati Masrif said...

ishh ..bahayalah kalau warden memanjang
sibuk...kalau budak2 kejang ke
sawan ke masa tu dah terlambat

harap bucuk tu cepat semboh :)

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
LF dan isteri mendoakan sembuh segera. Acik juga kena jaga kesihatan

sal said...

ciannya..kat sini mula panas terik kesaannya anak suka minum airbatu..mulalah pula terbatuk2

lieynanilaz said...

semoga hero bongsu cepat sembuh!!...

Nieda said...

Taniah buat pengantin...comel

EmbunRosaliza said...

assalam kak, itu yg risau dok asrama, demam ke kena kemalangan ke, warden pulak tak ada takut apa2 jadi kat budak2 je, macam hero bongsu nasib baik rumah dkt. kena standby ubat lah kalo mcm tu. Alhamdulillah hero dh beransur pulih

jemarisuri said...

ameen...semoga semuanya dlm keadaan baik hendaknya...