JellyPages.com

Thursday, February 16, 2012

DEMAM

Assalamualaikum


Dah beberapa hari hero bongsu talipun kata demam selsema dan batuk.
Acik pesan ngan dia suruh cari warden
sebab dah ada pengalaman masa
 hero kedua demam diasrama..
bila talipun laju je kita pergi 
mintak keluar nak bawak ke klinik
lepas tu kena tegur..kena bagi tau wrden dan biar warden uruskan katanya

2 hari hero bongsu bertahan.tak jumpa warden katanya
semalam dia dah tak boleh tahan
pergi kepejabat sekolah
ambik surat sendiri
dan talipun acik mintak hantar keklinik.

bila doktor periksa panas sangat
terus bagi MC 2 hari
hari ni dengan esok

acik balik semula ke sekolah
minta jaga carikan warden
akhirnya jumpa jugak warden.
dia datang ke pondok jaga tu.
bila cik abang bagi tau 2 hari cari tak jumpa..
warden kata dia keluar bawak budak2 bersukan..
ooo alahai..
anak acik kata hampir semua yang diasrama tu demam
sian budak2 yang mak bapa jauh tapi demam tu kan
acik pulak rasa nak bawak budak2 tu pi klinik.

Malam tadi kurang tidur la acik
pantau jugak hero ni..takut panas sangat
hari ni alhamdulillah dah berkurangan.

Acik harap hero bongsu cepat sembuh
sayang tak kesekolah 2 hari katanya.

ok lah jumpa lagi.Insyaallah.

45 comments:

  1. Assalamualaikum my lovely kak Erna:)

    InsyaAllah..hero bongsu kan cepat sembuh..:)maknya jangan susah hati yaa..:)

    ReplyDelete
  2. kesian baca kisah hero akak,,moga cepat baik dan demam dia tu tak disebabkan kes2 buli kat asramanya tu...saya pulak jd risau teringat cerita akak yg lepas

    ReplyDelete
  3. Musim org sakit ni skrg kak erna...saya pun rasa nk demam sakit kepala, selsema...

    ReplyDelete
  4. sekarang musim cuaca tk menetu dtg lagi..kalo panas terik sangat..kalo hujan mcm nak banjir...take care hero bongsu kak

    ReplyDelete
  5. moga anak acik cepat sembuh ya, saya minggu lepas dpt panggilan dari Maktab, mintak bawak anak balik sebab harus dikuarantin (demam & sakit mata) - masa saya sampai, anak abru balik dari Hospital (dibawa oleh pihak maktab), risau bila doktor kata sakit mata tu disebabkan ketumbuhan (nauzubillah) dan perlu MMR tapi doktor pakar kata itu simptom biasa jer...
    semalam baru hantar semula ke maktab, dia berkeras nak balik sebab mgu dpn dah exam...

    pastu kat rumah, lepas sorang, sorang demam...

    achik masakkan sup ketam utk adik la achik...suruh dia hirup sup tu banyak2 masa masih suam2...

    ReplyDelete
  6. salam acik..

    smg ank acik cepat sembuh..

    ameeennn..

    ReplyDelete
  7. musim sekarang ni...demam pun dah byk pesen..risau kita dibuatnya...harap cptla sembuh hero akak tu....akak pun jaga diri na

    ReplyDelete
  8. takde warden ganti ke?
    paling tak warden perempuan pun blh tlg tgk2kan..

    ni tadi adam call kata lututnya berdarah. jatuh. sebbaik sok g boleh balik. kngh suh dia cuci luka tu & tampal. kebetulan minggu lepas abem ada bekalkan plaster.

    ReplyDelete
  9. la..warden sorang je ke? asrama saya dulu, kalau sakit..dok je kat bilik rawatan. nnti ada staf yg mcm nurse dtg bg ubat. kalau perlu dia bwk g klinik.

    acik bekalkan stok ubat lebih la..boleh hulur kat kwn lain.
    moga hero cpt sihat ya!

    ReplyDelete
  10. moga hero cepat sempuh.... acik jgnlah susah hati yaa..:)

    ReplyDelete
  11. Sian Aimi.. Moga sepat sembuh..

    Macam tu la kak.. Anak buah sy dulu cmtu jugak... tp dia sakit gigi.. Punya la teruk sekolah tu, siap kol abang sy suruh hantar budak tu pegi klinik.. Bukannya dokek nak poie.. Anak buah tu kat MRSM Muadzam Shah.. Terpakso jugak la abang pegi amek anak dia tu dan bawak pegi klinik gigi...

    ReplyDelete
  12. moga hero cepat sembuh
    makan ubat n rehat =)

    ReplyDelete
  13. sekarang ni cuaca panas sangat ..
    kena banyak2 minum air suam...

    ReplyDelete
  14. semoga cepat sembuh ya acik.. hero bongsu..

    ReplyDelete
  15. Kalu anak2 demam memang kita risau sangat2. harap sibongsu cepat sembuh. banyakkan bersabar ya...

    ReplyDelete
  16. semoga sibongsu cepat sembuh, musimlah acik, bagi minum teh bunga banyak sikit , minum hundred plus okey gak.

    ReplyDelete
  17. salam acik..semuga hero bongsu dah semakin pulih dr demam..

    ReplyDelete
  18. memang sekarang nii musim orang demam la acik...takpe...sabar ye

    ReplyDelete
  19. panas ati ayu bila kes warden tu, tak ada yang boleh ganti ker?
    dah menyusahkan..

    harap2 adik sembuh cepat, insyallah.. jika acik y pantau, berkat air tangan ibunya... insyallah

    ReplyDelete
  20. sekarang mmg musim demam, anak2 saya aritu pun demam jugak, kena minum banyak air. semoga anak akak cepat sembuh

    ReplyDelete
  21. Skang ni musim kot, anak sy pon br baik demam, muntah2...

    Mg hero acik tu cepat baik, mmg syg tgal skolah lama2....

    ReplyDelete
  22. sekarang ni mmg musim demam kot...anak saya qis pon demam..padahal bru je baik mggu lepas..

    ReplyDelete
  23. sekarang ni musim agaknya kan kak, harap cepat sembuh si hero akak tu

    ReplyDelete
  24. salam acik..semoga ank bongsu acik cepat sembuh ye..
    pssstt..dalam next week prezento from japan with love akan sampai seremban..

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum Acik...

    Semoga hero acik cepat sembuh....

    ReplyDelete
  26. Dgn cuaca panas camni, kalo demam xble dibiarkan... Bahaya...
    Elok acik bawak p klinik....

    Smga dia cepat sembuh ye....

    ReplyDelete
  27. sabar ye acik..dugaan buat hero bongsu acik tuh..moga cepah sembuh..

    ReplyDelete
  28. musim demamlah sekarang ni kak.. mungkin faktor cuaca yg tak menentu.. sebaiknya jgn byk berada diluar rumah.. semoga si hero bongsu itu cepat sembuh.. dan akak jaga kesihatan ya..

    ReplyDelete
  29. Macam ada kelalaian di situ Acik. Nasib baik adik pandai bertindak pergi pejabat terus... habis kalau yg keluarga jauh alahai mak-ayah mesti tak senang dibuatnya...

    Dahlah baru belajar berpisah dgn keluarga...

    ReplyDelete
  30. Semoga hera acik cepat sembuh,teringat waktu Nurul tinggal asrama dulu klu sakit atau pun demam pegi sendiri klinik tp minta kebenaran dulu ngan warden....

    ReplyDelete
  31. Kesiannya. Semoga hero bongsu akak cepat sembuh. Musim budak sakit ni, kak Erna. :)

    ReplyDelete
  32. mmg pun kan kak...cmne lah tak memudaratkan budak2.nak salahkan sape kalau jd pape sok.bila kita tak bgtau...dia salahkan kite.tp bila kita cari dia...ha tengok...geram gak ni dgr...

    ReplyDelete
  33. alahhhhhh ciannye kak ..
    huhuhu memang risau kan akak kalau anak kiota sakit @ demam nie .. kita duk risau tuhan sahaja yg tahu
    x per harap2 hero acik ok nanti ...

    ReplyDelete
  34. ishh ..bahayalah kalau warden memanjang
    sibuk...kalau budak2 kejang ke
    sawan ke masa tu dah terlambat

    harap bucuk tu cepat semboh :)

    ReplyDelete
  35. Salam,
    LF dan isteri mendoakan sembuh segera. Acik juga kena jaga kesihatan

    ReplyDelete
  36. ciannya..kat sini mula panas terik kesaannya anak suka minum airbatu..mulalah pula terbatuk2

    ReplyDelete
  37. semoga hero bongsu cepat sembuh!!...

    ReplyDelete
  38. assalam kak, itu yg risau dok asrama, demam ke kena kemalangan ke, warden pulak tak ada takut apa2 jadi kat budak2 je, macam hero bongsu nasib baik rumah dkt. kena standby ubat lah kalo mcm tu. Alhamdulillah hero dh beransur pulih

    ReplyDelete
  39. ameen...semoga semuanya dlm keadaan baik hendaknya...

    ReplyDelete