Sunday, September 16, 2012

IDAMAN KALBU..TERTUNAI SUDAH

Assalamualaikum

Terima kasih pada semua yang mendoakan 
hero bungsu acik
Alhamdulillah dah berkurangan
walaupun muka masih pucat
muntah dah berhenti
tadi acik masak sup ayam untuk dia
Alhamdulillah..lepas makan dah tak muntah.

Hari ni ada jemputan kenduri,
sepupu nak menunaikan haji
acik tempah cistat ni
dulu dah pernah tempah dengan anna qawina ni
sedap..tu yang acik tempah lagi
untuk dibawa ketempat kenduri
 Ni pun sama.acik beli ..tapi tak bawak ketempat kenduri..acik makan sendiri je
sedap sangat rasanya..Terima kasih anna.
 Ini pun sama..acik tempah kuih kuih ni share kan adik..tu yang tempah banyak jenis tu.
 kek idaman qalbu..dah lama teringin nak merasa
makan air tangan anna..akhirnya berjaya jugak hari ini.

kuih dan kek dah ada untuk hero bungsu bawak balik nanti
mudah sikit kerja acik.
tak la terkejar kejar nak buat untuk bekalan dia balik petang esok.
boleh la acik pi jemputan  makan2 dirumah kawan sekolah acik di Jelebu.

oklah jumpa lagi,Insyaallah

37 comments:

  1. cuci mata kat sini...
    rasa nak meleh air liur...sedap tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eita..lap cepat air liur tu..he he..nanti eita boleh buat sendiri ye

      Delete
  2. meleleh dah ni eita..kuih tat ada buah tu sodap nyo...tak penah jumpe org juai kat lipis..kena belajo buat seniri ni..thn bile tah le...sonoknya jd kawan2 anak kak erna..kiki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tihara..memang sedp sangat yang ada buah tu

      Delete
  3. Allah, lemah lutut saya tengok semua kuih muih & kek tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinas..kalau dok dekat..boleh acik bagi rasa ni

      Delete
  4. Replies
    1. Assalam Ma..buka nampak je..memang sedap

      Delete
  5. Salam Acik Erna,

    Sedapnya nampak kek yg hero bongsu acik nak bawa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam..memang sedap..tak manis sangat

      Delete
  6. Replies
    1. kak long..nak boh link tru yang lomah tu he he..

      Delete
  7. Assalam kak erna, byknya akk tempah ngan anna, mesti sedap ni. seronok hero bongsu dh ada byk benda yg boleh di bawa bekal ke asrama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsallam rosaliza..banyak sebab kongsi ngan adik yang nak jugak rasa tart ni..tu sebab banyak he he
      akak pun rasa senang hati..bekalan aimi dah siap nak balik asrama nanti he he

      Delete
  8. Salam Akak...
    semua sedap-sedap kek tu dan kesukaaan saya..tapi saya teringin nak rasa kek karemel buatan akak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsalla azi..nak rasa ye..ok nanti kita buat sama2 ye..he he

      Delete
  9. Bukan senang nak carik yang betul2 kena dengan selera kita, bila dah ada tu selalu tempah pun tak apa. Bayar pun puas hati sebab sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jun..betul tu..bila da kena ngan selera kita tak mau beralih arah da kan

      Delete
  10. adeadeeehhh Acik... semunya sedap2!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie..kalau amie buat pun mesti sedap..acik tak pandai buat sendiri..tau makan je he he

      Delete
  11. Mak ai AE...

    X berkelip nih.. Teruja teruja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruja ye..tak pe nanti kita makan sama2 lak ye

      Delete
  12. moga hero bongsu dah sembuh & sihat selalu..

    waahh.. sedap nya semua tu..

    ReplyDelete
  13. sedapnya cictat tu kak
    semoga hero akak cepat sembuh

    ReplyDelete
  14. banyaknya juadah kak erna.. sedap sedap plak tu

    ReplyDelete
  15. Yang sedap dan enak memang seronok dapat dikongsi info dengan kengkwan. Mula-mula jamu mata tengok, nanti boleh order juga.

    ReplyDelete
  16. salam kak...ohhh sedapnya semua..berbaloi ode dgn anna..nampak terserlah kelemakkannya...hihi
    syukurlah emi dah ssembuh....gi sekolah tak tuh??

    ReplyDelete
  17. Sey ni bolum ponah buek lagi cistat tu.. Acuan dah ado, tapi nak buek tu ontah bilo.. Maleh boto skang ni.., hehe..

    ReplyDelete
  18. Cakap ngan hero k.erna.....jgn byk sgt makan cheese sbb dia br lepas cery berry tu ye!

    ReplyDelete
  19. sedapnya kuih tart!!! nakkk..

    hero bungsu tak sihat ke kak? kesian.. semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  20. alahai..sedapnya acik..
    jamu mataje la gaya nya ni..hihi

    nway salam kenal saya terjah sini dan follow juga =)

    ReplyDelete
  21. aduii sedapnya cheese tart!cuci mata je la ni hehehe

    ReplyDelete
  22. acik, nanti bagi lah alamat blog anna yang buat kek dan tart tu, macam best jer lah. terima kasih.

    ReplyDelete