Thursday, September 20, 2012

GEERRAAAMNYA

Assalamualaikum


Tengahari tadi..acik masuk pasaraya besar tu
beli tisu dan lain lain barang sikit
beli tisu..lebih dari satu bungkus
yang sebungkus 5 kotak tu,
kemudian tisu gulung untuk dapur lagi
tak dimasukkkan dalam plastik..
bila acik tanya..tak de plastik besar katanya
acik kata..macam mana nak bawak ni
dia pun tunjuk ada tempat yang ada lobang kecik untuk masukkan jari
acik bagi tau..tangan ada dua je..
nak bawak macam mana ni
dia buat tak tau je
eeeeeeeeeeeeeee geram nya acik.
rasa nak marah je.
tapi lepas geram disini je la.
tak kan acik nak marah disitu kan
malu la orang tengok..
lagipun salah sendiri
sape suruh tak ambik troli.

jenuh jugak acik mengepit..
kalau ada yang curi gambar tadi..
memang hodoh la rupanya
orang tua terhegeh hegeh kepit barang 
tak dibagi plastik
aduuuiii ai..bukan hari sabtu pun.

oklah dah lepas sakit hati dah
kita ni manusia biasa kan..ada masa rasa sakit hati dan nak marah jugak.

Jumpa lagi,Insyaallah

52 comments:

  1. kalau bgi tau dulu..kali kedua barulah kuatkuasakan..atau tampal informasi pemberitahuan..dptlah kita bersedia yee..

    sabo jelah erna..

    ReplyDelete
  2. Kalau kena yg jenis ambil berat agar org lain tak kena dia mesti report ke admin dia biar mereka tahu kalau tak cashier buat pada org lain pulak.

    Nasib baik acik jenis sabar.

    ReplyDelete
  3. alah kak,nak bt hari sabtu yo hari tanpa plastik,tak guno yo melapuh yo org guno plastik..klu nk buek,buek hari2..tu baru boto!

    ReplyDelete
  4. Kalau dokek buleh tolong pinjamkan tangan kat achik. Sian achik. Kok yo pun tak nak pakai plastik, tengoklah gayo e kan. Kalau dah tak cukup tangan, timbang ghasolah sikit, apo salah e.

    ReplyDelete
  5. hehe saya selalu bwk troli sebab malas nak pegang. kalau barang remeh2 takpe la jugak

    ReplyDelete
  6. Sabar..sabarrr.tapi kalau saya pun gerammmm jugakkk.

    ReplyDelete
  7. Zar baru ni ke penang.. Kat sana beli apa pun tak de beg plastik.. Setiap hari tau, kena bawa plastik sendiri.. Waduh waduh.. Terus letak balik semua brg.. Hihihi.. Kat penang lagi kuat environment aktivis dia..

    ReplyDelete
  8. patut tadi entrinya bertajuk KERANA TISU atau KERANA BEG PLASTIK..hehe

    akak,jgn marah ye

    ReplyDelete
  9. Siannya acik,macamana pasaraya besar xde plastik,lainlah jika hari sabtu tanpa plastik.

    ReplyDelete
  10. hihi sure cute akak waktu tu..
    kalau saya ada sure saya ambik gambar akak...hihi
    just kidding....nak buat akak gelak kembali...keep smiling kakkkk :D

    ReplyDelete
  11. Apa 'chokianya' supermarket tu acik. Eeee kalau saya pun geram.

    ReplyDelete
  12. Kok ya pun, habaq la awai2, senang orang bawak apa yg patut untuk isi bengbarang tu, tak patut la heh.

    Kalau kat Penang memang dah tau, hari2 takdak beg plastik. Jadi kami pi shopping memang bawak beg sendiri.

    ReplyDelete
  13. Assalam kak saya faham sangat perasaan akk tu, mmg susah nak bawa barang byk, penuh kiri kanan tangan berkepit lagi. Pttnya dia bagi je lah plastik yg paling besar kat situ, mesti adanya. Ohh kalo pasaraya tu, mmg standard lah plastik dia, dh lega ke sekarang kak

    ReplyDelete
  14. he he hehh kejap aje hawa panas Acik yea...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Acik,

    He.he..jangan marah2 Acik nanti lekas tua he.he...

    ReplyDelete
  16. eh tak patut lah buat mcm tuh...kita sebagai pengguna patut di layan sebaik mungkin la kan...

    ReplyDelete
  17. Ooooooooooo....

    yg saya nampak ada sorang pompuan terhegeh2 kepit barang tu Acik la ya? nyesal tak tangkap gambor!

    har3.......chumelnya......

    allloooo....guwau jer, saya kan dah tersawan keramahan en somi mu itew....

    ReplyDelete
  18. sabar je lah Acik ..

    Chenta pun tak tau lah kenapa lately jelas sgt attitute cashier pasaraya begitu ..

    Chenta pun pernah jadi Cashir zaman remaja dulu .. but still ada rasa hormat & suka dengan kerja yang halal kita buat ..

    ermm.. xpaham lah

    ^__^

    ReplyDelete
  19. kalau saya pun saya akan naik geram dan marahhh!!!

    ReplyDelete
  20. salam kak..mesti cashier tuh tak makan lagik...sudahnya akak yang kena 'makan'...hihi...bila hati dah tak dak rase ikhlas utk berkerja..so ala kadar jelah buatnya!

    ReplyDelete
  21. ambik ja troli, pastu terus ja masuk barang dlm troli sampai keta..

    ReplyDelete
  22. ye betui kak..kadang2 ilang sabo jugak kan..geram je saya baca ni pun

    ReplyDelete
  23. jadikan benda ni satu pengalaman. lepas ni amik troli jer nak beli apapun =)

    ReplyDelete
  24. kalau den la sonang yo den hontak depan kesher tu terus balik cari kodai lain yo lah hehe

    ReplyDelete
  25. itu nak ngajar kesher yg buek2 bodoh bila orang tanya...

    ReplyDelete
  26. "assalamu'alaikum acik..kes sy lak lebih kurang sama,tp hari tu hari sabtu..lupa bawa beg plastik spare, seb baik henbag besar brg2 kecik sy sumbat dlm beg jer sampai kembong2 beg,kelakar...punyalah kedekut 2 posen..hahha..bkn kedekut sebenarnya,sy menyokong 100% hari tanpa beg plastik..."

    ReplyDelete
  27. acik yat pon penah kene..tp yat minta jg plstik...kalo tak,yat sound je org tu..itu hak kita la acik...hehe

    ReplyDelete
  28. Sabor jerlh k.erna! Slh st dugaan tu......hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Erna...Saya pun pernah juga kena,kalau beli beras atau tissue diorang tak bagi plastik,kononya tak ada beg besar bila hubby minta tau pulak takut.

      Delete
  29. takde plastik besar..ye ke??

    hmm..sian akak.

    ReplyDelete
  30. mana ada huduh kak erna..comel la..hehehe..

    ReplyDelete
  31. sabo je la..kadang2 peel cashier mmg menyakitkan ati..

    *acik kat penang lg la tiap2 ari xde plastik..nak g soping kena standby beg sendiri..lg sadis.kalau terlupa bw beg alamatnya mengepit jgk la hehehe*

    ReplyDelete
  32. mana ada hodoh, akak kan comel sya suka tengok muka akak lembut je ;p

    ReplyDelete
  33. sabar je lah kak...
    cashier ni kadang2 ada yg baik..kadang2 ada yg hangin satu badan

    ReplyDelete
  34. kadang2 saya pun hangin jerr kalo g kedai makan yg lambat amik order...marah2 time lapar, silap2 tokey kedai kena baham...

    ReplyDelete
  35. memang kurang ajar ... buat aduan.. geram pulak bacanya sebab sangat paham...

    ReplyDelete
  36. its ok kak erna..
    setakat nak lepas geram mcm gini takpekan

    macam ati ni yg geramkan TUT!
    terpaksa diamkan diri ajo
    nak tulis kat blog kang ado org
    yang sampaikan ...huhu..maklumlah
    blog tu semua adik beradik ..ipar duai baco
    mcm nk buat blog lain ajo ..heee

    ReplyDelete
  37. jahatnya..sian acik geram pulak bacanya...

    ReplyDelete
  38. Sabar ACIK. Tak lama budak tu. Mesti ada yang akan repot. Dia bukan sekali buat perangai gitu, suatu hari mesti dia kena jugak tu..

    ReplyDelete
  39. mmg geram tu acik...js pernah terkena time beli kt care4 alamanda...kebetulan mmg abis troli...time otw nk ke parking ternampk bangla tolak troli tu...nk la ambik satu kan ..dia x kasi...suruh g ambik kt care4...sengal betul kan...mmg time tu gerammm tak ingat..rasa nk penampar je...huhu

    ReplyDelete
  40. Ala..ala...ciannn Acik..sabo je la kak.jaman skang depa kurang prihatin...tapi comell je cawa akak cewita..senyum sumbing sy membaca...ekekeke...

    ReplyDelete
  41. emmmmmm tak patut la isshhh memang gerammm
    sian achik

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik, takkanlah kaunter sebelah tak de plastik kalau kaunter yang acik bayar tu dah abis.

      ye lah kdg2 benda nak jadi... sabar jer ah acik er.

      Delete
  43. sikap mcm ni x sepatutnya ada pada cashier..klu ada aduan dah tentu periuk nasi dia jg yg terjejas kan..patut ada pemantauan dr supervisor ke apa..sabo je la acik..

    ReplyDelete
  44. kikiki salah sendiri...kenapa tak guna troli...nasib baik tak lepas geram ya acik...Tapi cashier tak patutlah buat cam tue...

    ReplyDelete