Followers

Wednesday, November 16, 2011

APO NAK DIKATO.

Assalamualaikum..


Sekarang ni dah mula musim hujan balik kan.
setiap hari hujan..
acik bukan marahkan hujan..
hujan rahmat..
tapi kan..
line tenet slow bebeno
asterok pun tak de gambau
apa nak buat.
membaca je la jawabnya.

ni aje bebelan acik hari ni
Insyaallah bila semuanya ok..
kita jumpa lagi..

66 comments:

  1. kak erna,

    kat Ipoh pun hari2 hujan..
    anak2 saya demam on & off... siang panas, mlm sejuk.. saya pun tak brp sihat lagi ni..

    ReplyDelete
  2. tak dapek kato apo lah tu kak..tak baco poi tido..dah pueh tido poi makan..hehehe

    ReplyDelete
  3. kak erna............ kat utara ni bila petang je mesti hujan. tenet ok jer....... astero la .... time2 nak layan citer korea dia buat hal plak...

    ReplyDelete
  4. astro mmg gitu...plan nak naikan hargo jer..tapi service tak mo improve...

    ReplyDelete
  5. tak dapek den nak nolong e do hahaha..

    ReplyDelete
  6. kaklong tak kesah na pasal tenet ngn astro ni kak,tapi kain baju tak koreng,lombab,sojuk yo...huhuhu!

    ReplyDelete
  7. Kejap hujan kejap panas, amani pun batuk2 ni kak. kat umah saya pun stremyx slow gak, selalu guna 2 pc ok je, ni pc saya ok, tapi pc yg anak2 guna tu lembab semacam je mlm ni, mungkin sbb hujan kut, semua jd lembab heheh

    ReplyDelete
  8. Kat Nurul sini pun ptg tadi hujan.......

    ReplyDelete
  9. samolah tu.. kek Pilah pun ujan potang td

    ReplyDelete
  10. acik..lady suke hujan.. sejuk.. best tidur..

    ReplyDelete
  11. esterok tu dah biasa kalau hujan je misti tak de siaran.
    tidur je kak...best, sejuk

    ReplyDelete
  12. sini lagi la hujan hari2 sbb dah musim tengkujuh.. kopi o dgn biskot kering kena ada sokmonya...

    ReplyDelete
  13. sm la kt sini..tp ujan slalu trn sblh ptg

    ReplyDelete
  14. pelan-pelan kayuh eh kak.....
    *kejap2 offline tenet kat rumah ni..

    ReplyDelete
  15. Asterok jadi asberol masa hujan...hehehe

    ReplyDelete
  16. Hehhe.. kalau Yati, mengait la, kak. Astro takde, terpaksa tengok tv guna ariel biasa, kurang clear. :)

    ReplyDelete
  17. kalau hujan, mmng astro buat prangai....hujan2 ni, tdor lagi best..hihihi..

    ReplyDelete
  18. acik..syukur walaupun hujan line tenet mama clear je..he2x..sukanya mama !!!..cuma mama je yg sibuk ke PPUM ..hu2x..

    ReplyDelete
  19. lombah pun hujan yo bolah potang kak...

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah hujan rahmat tu kak..kat sini memang dah terasa sejuknya walaupun x hujan..kekadang suhu dah turun minus.

    ReplyDelete
  21. Melaka hujan waktu petang jer. Tidur lah apa lagik. Tapi saya kerja waktu petang :-)

    ReplyDelete
  22. kalau hujan astro memang takde siaran ek? selalu dengar gitu

    ReplyDelete
  23. assalam yong..sebab cuaca ni yong..jangan lupa pi klinik dan makan ubat ye..moga yong dan anak2 cepat sembuh

    ReplyDelete
  24. anymz..kok dah konyang kang..tak mau lak mato lolap..he he

    ReplyDelete
  25. ibuguru..he he..tu le yang akak geram tu..kita nak layan cite korea jam 5 tu..siaran tak de

    ReplyDelete
  26. papa mifz..memang betul..tah hapa2 kan

    ReplyDelete
  27. salam akak..bile ujan...nak bangun tido p[on susah..heheh

    ReplyDelete
  28. kalau astro tak buat apa2
    ginilah akan jadi setiap
    hujung tahun ...haruuuu~

    ReplyDelete
  29. ibundo..iyo lah..camno nak tolongkan..

    ReplyDelete
  30. ibuhani..yima kasih..mari la kita sama2 membac a

    ReplyDelete
  31. alahai ciannyer kt akak...boringg kn bila itu ini tak leh buat dari kebiasaan...sabor yer kak, nanti2 elok ler tu he..he

    ReplyDelete
  32. kak lonh boto tu..kadang akak poi gosok nak bagi paneh kain baju tu.

    ReplyDelete
  33. assalam rosaliza.sian amani..demam ke dia.
    Tak canggih betul sistem nikan..asal hujan je terganggu.

    ReplyDelete
  34. nazayiena..dah musim hujan kan..kat mana2 pun hujan.

    ReplyDelete
  35. yus..ye la..mana2 pun hujan sekarang ni.

    ReplyDelete
  36. ibuintan..kek pilah bilo ujan ni..tenet ok tak

    ReplyDelete
  37. ladybird..kalau dapat tidur memang best la kan.

    ReplyDelete
  38. kasihredha..bukan tidur kasih..kedapur jadinya..he he

    ReplyDelete
  39. akak pecaya..macam2 yatie boleh buat kalau tak de tenet ni..yati rajin dan kreatif

    ReplyDelete
  40. MP tu la..kadang2 baru angin je hujan belum turun..siaran dah hilang

    ReplyDelete
  41. mama aini..ye....memang la seronok..line clear..tak pe mama..acik doakan mama sihat sentiasa.

    ReplyDelete
  42. kak ngah..memano hujan sekarang ni

    ReplyDelete
  43. nieza..alhamdulillah hujan rahmat..cuma bila sejuk2 ni nak makan aje..he he

    ReplyDelete
  44. Teratak Hami..dah tentu sejuk kat tempat keje kan

    ReplyDelete
  45. Nadiah memang tak de nadiah..gelap hitam je tv

    ReplyDelete
  46. Ati tu yang pelik tu kan..dah tau cam tu..carik la penyelesaiannya.

    ReplyDelete
  47. ida,japan..tima kasih ye..memang kena bersabar je la..

    ReplyDelete
  48. Salam acik

    sabar ja la Acik.....nanti hujan tu berenti boleh la sambung balik...

    ReplyDelete
  49. Salam Erna ...kat mana2 pun sama tapi pokok2 hidup subur.

    ReplyDelete
  50. Ros..tenet boleh la ros..tapi kalau tv..cerita yang acik nak tengok pun dah habis..he he

    ReplyDelete
  51. zaitun wkmsallam..
    Bukan poko je subur zai..rumput pun sama..

    ReplyDelete
  52. Sey kok tak dapek tengok bola BPL mmg hangin gak sey kak.. hehe...

    ReplyDelete
  53. bila astro tak dpt gambar, saya layan cd...hehe...

    ReplyDelete
  54. iyo lah, maxis n astro naik hg tp service alahai :(

    ReplyDelete
  55. azz..tu la..akak tngah ikut certo bersiri korea..padam pulak sobab ujan..goram yo akak..

    ReplyDelete
  56. wahida.bagus jugak kan..hilang boring..tengok tv jugak tu..

    ReplyDelete
  57. So Shy Lady..tau naik kan harga je..tapi tak tau nak upgrade servis kan..

    ReplyDelete
  58. Khairin..memang petang2 la sekarang ni..mula pukul 4 je dah gelap..kejap tu terus lebat.

    ReplyDelete
  59. cikceria..nasib baik..sekaran gni hujan petang aje..

    ReplyDelete
  60. saya kalau hujan jerk badan mula rasa tak sihat..sekarang berbadan dua antiobodi kurang kuat..

    ReplyDelete
  61. Totie@Tomy..ye ke..kalau macam tu..bila hujan je..ready cari baju panas dan pakai stokin..mana tau boleh membantu..jaga diri jaga kesihatan ye..semoga sentiasa sihat ibu dan anak

    ReplyDelete